ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δώρο Πάσχα- Τι θα γίνει;

Δώρο Πάσχα- Τι θα γίνει;

Newsroom

Στις 15 Απριλίου η 1η δόση του επιδόματος για τους επιστήμονες

Το δώρο του Πάσχα διασφαλίζεται και για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί. Οι εργοδότες αυτών των επιχειρήσεων έχουν τη δυνατότητα να το καταβάλουν έως το καλοκαίρι και συγκεκριμένα έως τις 30 Ιουνίου. και το μεγαλύτερο μέρος του θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όπως εξήγγειλε νωρίτερα ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο της τέταρτης δέσμη μέτρων στήριξης, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν την αναλογία του δώρου που να καλύπτει το διάστημα έως ότου οι επιχειρήσεις ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή, ή πάγωσαν τις συμβάσεις των εργαζομένων τους. Το υπόλοιπο τμήμα του δώρου του Πάσχα θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Υπενθυμίζεται πως το Δώρο υπολογίζεται βάσει της απασχόλησης την περίοδο 1η Ιανουαρίου με 30 Απριλίου.

Από την άλλη πλευρά οι εργοδότες εκτός ΚΑΔ οφείλουν να καταβάλλουν το Δώρο έως τη Μεγάλη Τετάρτη αλλιώς κινδυνεύουν με τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις

Οι εργοδότες έχουν προθεσμία να υποβάλλουν αιτήσεις για την υπαγωγή των εργαζόμενων τους σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων μέχρι 31/3. Στη συνέχεια την Τετάρτη 1/4 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους. Από σήμερα στο ΕΡΓΑΝΗ θα υπάρχει και νέα φόρμα υποβολής, εμπλουτισμένη με ΚΑΔ δευτερογενούς δραστηριότητας.

Οι εργαζόμενοι αφού δηλωθεί από τους εργοδότες στην «Εργάνη» η αναστολή της σύμβασης εργασίας τους πρέπει να υποβάλλουν την δική τους υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr. Οι ψηφιακές αιτήσεις των εργαζομένων προγραμματίζεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη 1η Απριλίου και να διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 10 Απριλίου. Οι εργαζόμενοι θα υποβάλλουν τμηματικά και ανά μέρα τις αιτήσεις τους ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, ως εξής :

Την 1/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 1

Την 2/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 2

Την 3/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 3

Την 4/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 4

Την 5/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 5

Την 6/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 6

Την 7/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 7

Την 8/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 8

Την 9/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 9

Την 10/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 0.

Επιπλέον έξι κλάδοι αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων θα ενισχυθούν μέσω ειδικού προγράμματος κατάρτισης επιδοτημένου από τα ΕΣΠΑ με το εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο . Το επίδομα θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Η πρώτη δόση 400 ευρώ θα καταβληθεί μετά τις 15 Απριλίου. Αν συνεχιστεί η κρίση οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονές θα ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς από τον μήνα Μάιο.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις