ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πώς θα λειτουργήσει το δημόσιο, ποιοι δικαιούνται ειδική άδεια

Πώς θα λειτουργήσει το δημόσιο, ποιοι δικαιούνται ειδική άδεια

Newsroom

Τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης του δημοσίου τομέα ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Άδεια ειδικού σκοπού θα πάρουν οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Μέτρα για τη λειτουργία του δημοσίου λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορονοϊού ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

Όπως ανακοίνωσε μεταξύ άλλων θα υπάρξει διευκόλυνση όλων των εργαζομένων στο δημόσιο με παιδί έως 15 χρόνων με άδεια ειδικού σκοπού, ενώ ήδη έχουν κάνει χρήση του μέτρου περίπου 15.000 υπάλληλοι. Ακόμη, ανακοίνωσε ειδική άδεια για όσους υπαλλήλους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (όπως καρνικοπαθείς, μεταμοσχευμένοι, με διαβήτη) προκειμένου να προφυλαχθούν, ενώ αναρρωτική άδεια θα χορηγείται σε όσους πρέπει να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό κατόπιν ιατρικής οδηγίας. 

Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα εργασίας από το σπίτι μέσω ειδικής πλατφόρμας στην οποία οι υπάλληλοι θα έχουν πρόσβαση μέσω των κωδικών που χρησιμοποιούν στο Taxisnet. 

Επιπλέον, παρατείνεται για δύο μήνες η προθεσμία για κάθε αίτηση προς του ΟΤΑ.

«Δήμαρχοι και περιφερειάρχες έχουν δυνατότητα για απευθείας αναθέσεις για προμήθειες για την προστασία από τον κορονοϊό. Ενισχύουμε το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Σε αυτό εντάσσονται οι εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ και των βρεφονηπιακών σταθμών, που δεν λειτουργούν, ώστε να συνδράμουν» είπε ακόμη ο κ.Θεοδωρικάκος. 

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις