ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Προκήρυξη εκλογών: Τι σημαίνει άραγε;

Προκήρυξη εκλογών: Τι σημαίνει άραγε;

Newsroom

Ασχέτως του πόσο πραγματική είναι η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, το σενάριο προϋποθέτει κάτι: ότι Πρωθυπουργός θα εγκαταλείψει κάθε σκέψη και προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας και θα κηρύξει την έναρξη μίας περιόδου ακόμη μεγαλύτερης αβεβαιότητας από αυτήν που ήδη παρουσιάζεται.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν φαίνεται να έχει τέτοιες διαθέσεις, όσο και αν κάποιοι επιμένουν εμφατικά ότι τώρα και για τους επόμενους μήνες, είναι η ώρα να παίξει το χαρτί των εκλογών και να «καθαρίσει» τον παραζαλισμένο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ουσία είναι να γίνει αντιλητό, τι ακριβώς σημαίνει υπό τις παρούσες συνθήκες πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 

Το περιέγραψε διεξοδικά ο Βαγγέλης Βενιζέλος την Δευτέρα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 

Χαρακτήρισε κατ’ αρχάς την συζήτηση «εκτός κλίματος σε σχέση με αυτό που προσδοκά η κοινωνία και με αυτό που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή ο κάθε άνθρωπος». 

»Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε συσπείρωση, χρειαζόμαστε τον ύψιστο δυνατό βαθμό συνοχής, αλληλεγγύης, χρειαζόμαστε ένα κράτος διαχειριστή της κρίσης που να λειτουργεί αποτελεσματικά αλλά και δημοκρατικά, και χρειαζόμαστε μία τεράστια πανεθνική προσπάθεια για την ανάταξη της οικονομίας», σημείωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και προσέθεσε: «Δεν είναι η ώρα τώρα να ανοίξουμε συζητήσεις περί εκλογικών διαδικασιών, εκλογικής νομοθεσίας, συγκρούσεων, υποσχέσεων, υπερβολών που συνοδεύουν μία προεκλογική εκστρατεία και να οδηγήσουμε τη χώρα σε μία τρίμηνη κατ’ ελάχιστο προεκλογική, ας το πούμε, αβεβαιότητα, διότι πρέπει να γίνουν ή θα γίνουν κατ’ ανάγκη διπλές εκλογές λόγω εκλογικού συστήματος. Θα πρέπει να σχηματισθεί ενδιαμέσως υπηρεσιακή κυβέρνηση με ανώτατο δικαστικό λειτουργό  πρωθυπουργό. Πιστεύετε ότι είναι η ώρα να γίνει αυτό για ένα τρίμηνο περίπου;»…

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις