ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κεραμέως: Μέσα στον Ιούνιο ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Κεραμέως: Μέσα στον Ιούνιο ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Newsroom

Η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε πως οι Πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου – Οι αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης που προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο

Εντός του Ιουνίου θα γίνει η έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε διαδικτυακή της συνέντευξη. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε πως επιστρέφουν τα Λατινικά από το 2021 για τους μαθητές που θα εισέλθουν από τον Σεπτέμβριο στην Β’ Λυκείου, επανέρχονται από την επόμενη σχολική χρονιά οι συντελεστές βαρύτητας σε μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις, επανέρχεται η βάση του δέκα για την προαγωγή από την μία τάξη του Γυμνασίου και Λυκείου στην άλλη και αυξάνονται τα μαθήματα που θα εξετάζονται για τις προαγωγικές εξετάσεις στο Γυμνάσιο από τέσσερα που είναι σήμερα σε επτά.

Επίσης θα λειτουργούν 24 Πρότυπα σχολεία στη χώρα με την μετατροπή δημόσιων σχολείων που θα επιλεγούν ενώ αυξάνονται και τα πειραματικά Από τον Σεπτέμβρη ξεκινάει και εσωτερική αξιολόγηση στα σχολεία από τον διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων, αλλά και εξωτερική από την αντίστοιχη Αρχή αξιολόγησης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τέλος, η κ. Κεραμέως σημείωσε πως δεν πρόκειται να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων στις Πανελλαδικές για ντην φετινή χρονιά . Θυμίζουμε πως πέρυσι ήταν 78.335.

Οι αλλαγές στο νέο νομοσχέδιο

Στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που θα τεθεί σήμερα σε δημόσια διαβούλευση στο opengov, με στόχο να φτάσει αρχές Μαΐου στη Βουλή, υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν τα στελέχη και τις δομές εκπαίδευσης και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις