ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο; Δες 5 μαγαζιά με καλό φαγητό και μουσική!

Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο; Δες 5 μαγαζιά με καλό φαγητό και μουσική!

Δώρα Μιχαήλ

Θα πας Θεσσαλονίκη βολιωτάκι;

Σου έχουμε, με τη βοήθεια του thesstips,5 προτάσεις για καλό φαγητό και ζωντανή μουσική!

Η ταβέρνα Τράτα στην Περαία λειτουργεί από το 1994, προσφέροντας μεσογειακή κουζίνα. Βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και φημίζεται για τις γνήσιες σπιτικές γεύσεις και την άριστη ποιότητα του φαγητού. Στην Τράτα θα απολαύσετε ένα πλούσιο γεύμα με θέα στη θάλασσα που περιλαμβάνει εκλεκτά κρεατικά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Δοκιμάστε σαρδέλες και καλαμάρι γεμιστό στη σχάρα, μύδια σαγανάκι με κόκκινη ή άσπρη σάλτσα αλλά και σουτζουκάκια, μπιφτέκι γεμιστό, κοτόπουλο σουβλάκι, λουκάνικο χωριάτικο και παϊδάκια αρνίσια. Αν ψάχνετε για θέα στη θάλασσα, καλό φαγητό και ζωντανή μουσική (κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 21:00), τότε η Τράτα είναι το μαγαζί που αναζητάτε!

Η Κιβωτός των Γεύσεων είναι μια ζεστή παραδοσιακή ταβέρνα της Θεσσαλονίκης στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 26 στην περιοχή της Ροτόντας. Το μενού εδώ περιλαμβάνει σπιτικές συνταγές και τοπικές σπεσιαλιτέ που ετοιμάζονται καθημερινά με μεράκι και τα πιο φρέσκα υλικά της αγοράς. Δοκιμάστε χοιρινό με κρέμα γάλακτος, πιπεριά, μανιτάρια και μπέικον, σπέσιαλ χειροποίητα σουτζουκάκια με τη σως της επιλογής σας, ζουμερά μπιφτέκια, λαχταριστή γαριδομακαρονάδα, ριζότο με αποξηραμένα δαμάσκηνα και μανιτάρια, τσιγαριαστό κοτόπουλο με μανιτάρια και δενδρολίβανο, αργοψημένο χοιρινό κότσι με πουρέ πατάτας και καραμελωμένα καρότα, μυδοπίλαφο και πολλές ακόμα σπεσιαλιτέ που θα συνοδεύσετε με μπύρα, κρασί και εκλεκτά ελληνικά αποστάγματα. Σε συγκεκριμένες ημέρες μπορείτε να ακούσετε και ζωντανή μουσική από τις 21:30. Θα πρέπει όμως πρώτα να ρωτήσετε το κατάστημα για περισσότερες πληροφορίες.

Το Pajari Μεζεδοπωλείο άνοιξε τις πόρτες του και σας προσκαλεί από νωρίς για τσίπουρο και μεζεδάκια έως το βράδυ για κρασί και φαγητό. Γευτείτε ποικιλίες από θαλασσινά και κρεατικά. Αξίζει να δοκιμάσετε το χαρακτηριστικό σπαγγέτι με παντζάρι, την σαλάτα ρόκα-παντζάρι, το ριζότο θαλασσινών, αλλά και το κοντοσούβλι. Κάθε Πέμπτη μπορείτε να παρακολουθήσετε θεατρική παράσταση, τύπου μιούζικαλ, βασισμένη στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Όλα τα διάσημα τραγούδια και οι σκηνές των ελληνικών ταινιών ζωντανεύουν, με στόχο να μεταφέρουν στο κοινό το κέφι του παλιού κινηματογράφου.

Αντώνη Τρίτση 94 Εύοσμος. Δευτέρα έως Κυριακή 10:00-02:00.

Η ψαροταβέρνα Αγιορείτικο βρίσκεται στην περιοχή των Διαβατών και προσφέρει ελληνική κουζίνα, ποιοτικά και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε χαμηλές τιμές. Πρόκειται για ένα όμορφο περιβάλλον με παραδοσιακή διακόσμηση, ξύλινες λεπτομέρειες και οικογενειακή ατμόσφαιρα που θα φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο την οικογένεια και τους φίλους σας. Δοκιμάστε καλαμάρι, γαρίδες, ψητό χταποδάκι, φρεσκότατο αστακό, το ψάρι της ημέρας, εξαιρετικούς μεζέδες αλλά και νοστιμότατα ορεκτικά με τη συνοδεία καλού κρασιού και εκλεκτών ελληνικών αποσταγμάτων. Συχνά το Αγιορείτικο φιλοξενεί μικρές ορχήστρες που παίζουν ζωντανή μουσική. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο μαγαζι.

Το Φαγοπότι είναι μια ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Πολίχνης. Πρόκειται για ένα κλασικό μεζεδοπωλείο με ευχάριστο, ζεστό κλίμα και καλαισθησία. Επισκεφθείτε το με την παρέα σας και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε. Το μενού αποτελείται από κλασικές συνταγές και μεζέδες για να συνοδεύσετε το κρασί ή την ρετσίνα σας. Γευτείτε τα ποιοτικά πιάτα από κρέατα και θαλασσινά και τις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ μας, επιλέγοντας από μια μεγάλη ποικιλία ορεκτικών και κυρίως πιάτων. Οι τιμές είναι σίγουρα στα μέτρα σας, ενώ το φαγητό που θα απολαύσετε ξεχωρίζει για την ποιότητα και την φρεσκάδα του. Οι ειδικές βραδιές με ζωντανή μουσική θα σας μείνουν αξέχαστες, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 21:00.

θε3

θε4

θε

θε2

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις