ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Souvlatzides: Τα μαστόρια της εθνικής μας street food λιχουδιάς!

Souvlatzides: Τα μαστόρια της εθνικής μας street food λιχουδιάς!

Newsroom

Όχι, το σουβλάκι δεν είναι μια απλή λιχουδιά. Δεν είναι ένα εύκολο ή τουλάχιστον ένα τόσο εύκολο προϊόν όσο δείχνει. Στην διάρκεια δε των χρόνων έχουν γίνει τραγικά και κακοποιητικά λάθη σε σχέση με την δημιουργία του!

Το σουβλάκι επίσης κακώς συγκαταλέγεται στην λίστα με το “βρώμικο” φαγητό, αφού είναι το πιο υγιεινό γρήγορο φαγητό που μπορείς να φας. Μη το σκέφτεσαι. Θα σου εξηγήσω: Έχει μεγάλη θρεπτική αξία αφού περιέχει υδατάνθρακα, πρωτεΐνη, γαλακτοκομικά και ένα φρούτο (την ντομάτα).

Έγιναν πολλές προσπάθειες στην πόλη μας να αποδοθεί διαφορετικά, πιο gourmeδιαρικα, πιο σύγχρονα…άλλες απέτυχαν, άλλες πέτυχαν κατά το ήμισυ και άλλες τα κατάφεραν για λίγο ή πολύ.

Μιλάμε όμως για ένα προϊόν συνυφασμένο πια με το dna μας. Eίναι κάποιες σταθερές και κάποιες αξίες που εκ φύσεως δεν τις θέλουμε αλλαγμένες, αλλά τις θέλουμε ίδιες.

Και που γίνεται η διαφορά; Στις εντάσεις, στις λεπτομέρειες…και όχι αυτό δεν είναι εύκολο, εκτός αν είσαι μαέστρος, αν είσαι “μάστορας” όπως είναι ο Λάμπρος και ο Γιώργος από τους Souvlatzides που μόλις άνοιξαν στην Αναλήψεως 158.

Οι Souvlatzides αποτελούν σε λιγότερο από ένα μήνα λειτουργίας την μεγαλύτερη επιτυχία της πόλης τα τελευταία χρόνια. Οι παραγγελίες για delivery έχουν τον ατελείωτο, ενώ οι ουρές στο πεζοδρόμιο τους, θυμίζουν άλλες εποχές.

Μα πως το έκαναν αυτό, τόσο άμεσα;

Τα καλά νέα βλέπετε, μαθαίνονται γρήγορα, αν και πιστέψτε με και εγώ με αυτή την επιτυχία, παρόλο που γνώρισα το προϊόν τους και ξέρω πόσο το αξίζει, σηκώνω τα χέρια ψηλά!

Δεν ήξερα ότι τα νέα μαθαίνονται τόσο γρήγορα. Είναι λες και γι αυτούς ήταν γραφτό, λες και του το χρώσταγε η ζωή!

Πάμε όμως στην πεμπτουσία. Στο φαγητό. Στο σουβλάκι.

Το καλό, το ποιοτικό κρέας είναι η αρχή και το ξέρουν καλά. Αυτό που ξέρουν ακόμα καλύτερα και κάνει την διαφορά, είναι τα ψησίματα, τα μαριναρίσματα και το παιχνίδι με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.

Ναι τρως κοντοσούβλι κοτόπουλο. Ναι έχεις φάει ξανά και μάλιστα πολύ καλό. Τέτοιο όμως σαν το δικό τους δεν έχει φάει και την διαφορά την κάνουν όλα τα παραπάνω, δηλαδή οι λεπτομέρειες, στις οποίες έχουν δώσει την έμφαση!

Αν δεν τους έχεις δοκιμάσει ακόμα ξεκινά από αυτό και συνέχισε με ψωμάκι Καβάλας, ψωμάκι αφρός, πιο αφρός δεν γίνεται με σουβλάκι καλαμάκι….που πάλι ακόμα και το καλύτερο να έχεις φάει, σαν αυτό, σαν το δικό τους, δεν είναι!

Μπορεί η επιτυχία να ήρθε γρήγορα, μπορεί η τεράστια αυτή αγκαλιά από τις πρώτες μέρες να είναι αδικαιολόγητη, όμως το δικό τους τίμιο, νόστιμο, πραγματικά διαφορετικό σουβλάκι, είναι αυτό, που αν συνεχίσει να είναι έτσι, δικαιολογημένα θα τους δώσει στο άμεσο μέλλον τον τίτλο του καλύτερου σουβλατζίδικου της πόλης!

Είναι οι πρώτες μου εντυπώσεις, η πρώτη καταγραφή….

Θα επανέλθω…

Μέχρι τότε δοκιμάστε τους, για να φάτε ένα πραγματικά καλό σουβλάκι!

Τηλέφωνο: 2421 18 2082

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις