ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ίσαλος: Το 9 το παίρνουν για όσα έκαναν, το 10 για αυτό που πέτυχαν!

Ίσαλος: Το 9 το παίρνουν για όσα έκαναν, το 10 για αυτό που πέτυχαν!

Newsroom

Για ακόμα μια χρονιά ο Ίσαλος επέστρεψε κοντά μας. Αν πρέπει να πω μέσα σε μια πρόταση όσα έχω στο μυαλό μου για το πλέον summer must της πόλης, είναι πως δεν μιλάμε για ακόμα μια επιχείρηση, για ακόμα ένα στέκι, αλλά για μια κατηγορία που έχει φτιάξει μόνο του και δυστυχώς για όλους μας, δεν έχει ανταγωνισμό!

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες, όταν έχουν το λεγόμενο location, συνήθως δεν δίνουν τόση βαρύτητα και ειδικά αν μιλάμε για ένα μαγαζί που δουλεύει συγκεκριμένους μήνες τον χρόνο, στην ουσία, που είναι μεταξύ άλλων και το προϊόν.

Και εδώ κάνει πάντα την διαφορά ο Γιώργος Γαργαρέτας, ο οποίος είναι ξεκάθαρο πως δημιουργεί concept εμπειρίας, χωρίς να εφησυχάζει στα ήδη υπάρχοντα θετικά, στα υπάρχοντα συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά δημιουργώντας ακόμα περισσότερα.

Ναι, ο Ίσαλος είναι ένα concept εμπειρίας. Δεν είναι το σημείο, δεν είναι η φυσική ομορφιά, δεν είναι ο υπέροχος χώρος που έχουν δημιουργήσει, είναι όλα μαζί από την υποδοχή, μέχρι την εξυπηρέτηση, την μουσική, το φαγητό, τις τιμές και όχι μόνο…

Για ακόμα μια χρονιά την κουζίνα του Ίσαλου, υπογράφει ο ταλαντούχος Chef Στάθης Παγκουρέλιας, που εκεί που νομίζεις ότι μαγειρικά τον έχεις αποκωδικοποιήσει, πως ξέρεις που μπορεί να φτάσει η φαντασία του και η δημιουργικότητά του, βρίσκει τρόπο να σε εκπλήσσει ξανά και ξανά…

Δεν θα αφήσω τον ενθουσιασμό να με συνεπάρει για να μη σας κουράσω σχολιάζοντας τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια. Θα μπω στην ουσία των πρώτων μου εντυπώσεων και στο μέλλον θα σας πω πολλά περισσότερα.

Στην ουσία λοιπόν. Μενού, πολύ μικρότερο από την λίστα των κρασιών. Όχι, δεν είναι κακό αυτό, ίσα ίσα συγκαταλέγεται στα θετικά. Ένα μενού οφείλει να καλύπτει όλες τις γευστικές αναζητήσεις χωρίς ωστόσο να κουράζει.

Έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο ψάρι, που άλλωστε όπως γνωρίζουμε είναι και κάτι που αγαπά πολύ να μαγειρεύει ο Στάθης και γενικότερα το μενού είναι άκρως καλοκαιρινό, χωρίς φυσικά να λείπει το κρέας και μάλιστα στην καλύτερη εκδοχή του, με υπέροχες κοπές και σωστά ψησίματα.

Το μόνο που θα άλλαζα, είναι ίσως προσθέτοντας μερικές επιλογές ακόμα στα ορεκτικά, καθώς τα περισσότερα συνδυάζονται ναι μεν με το ψάρι, αν αυτό επιλεχθεί για κυρίως, αλλά νιώθω ότι κάτι του λείπει ή τουλάχιστον έλειψε σε εμάς, που προτιμήσαμε το κρέας. Όχι ότι δεν είχε επιλογές. Είχε και μάλιστα ευφάνταστες, απλά τις βρήκα λίγες και…λίγο “βαριές”!

Η αλήθεια είναι ότι και εμείς για ψάρι ξεκινήσαμε, γνωρίζοντας πως ο Σταθης το αγαπά ως υλικό, αλλά βλέποντας στην υποδειγματική λίστα κρασιών τους, ένα αγαπημένο και για εμένα ένα από τα καλύτερα Syrah της χώρας μας, το “Le Roi de Montagnes, Κτήμα Παπαργυρίου”, που σπάνια το βρίσκουμε σε λίστες, αλλάξαμε για χάρη του διάθεση και τελικά πολύ καλά κάναμε, γιατί τόσο το αρνάκι που επιλέξαμε, όσο και η Tagliatta, μας ικανοποιήσαν τόσο πολύ, που ενώ έχουν περάσει τόσες μέρες από εκείνο το τραπέζι, τα φέρνουμε στο νου μας ξανά και ξανά…

Και εκεί ακριβώς, σε αυτή την τακτική ανάκληση της εμπειρίας στην μνήμη μας, κρύβεται όλη η επιτυχία της κουζίνας!

Θα ήθελα να προσθέσω λίγο πριν κλείσω, γιατί αξίζει να αναφερθεί, πως δεν έχω ξαναδει στην πόλη μας, πιο προσεγμένη και πλούσια λίστα στην κατηγορία “sparkling wine”.

Τέλος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθώ στο γλυκό. Προσωπικά το γλυκό είναι κάτι που αγαπώ και θα έλεγα ότι γνωρίζω καλά και γι αυτό είμαι πάντα πιο αυστηρή σε σχέση με αυτό. Στον Ίσαλο, τα γλυκά με την υπογραφή του Ηλία Γαργαρέτα, δεν ήρθαν απλά να κλείσουν με τον πιο γλυκό τρόπο το γεύμα μας, αλλά ήρθαν με αξιοπρέπεια να ολοκληρώσουν με επιτυχία, την όλη εμπειρία.

Αν έπρεπε να σχολιάσω κάτι, είναι πως θα προτιμούσα ένα άλλο στήσιμο στο κατά τα άλλα αξιόλογο προφιτερόλ.

Σας αφήνω με τις πρώτες μου εντυπώσεις και θα επανέλθω….

Α ναι, θα το ξέχναγα. Παίρνουν 9 για όσα έκαναν και 10 για όσα πέτυχαν. Γιατί κανείς ποτέ δεν θα περίμενε, πως σε ένα εστιατόριο σαν αυτό του Ίσαλου, θα έβλεπε νέους ανθρώπους ακόμα και κάτω των 30, να απολαμβάνουν ολοκληρωμένες εμπειρίες, να επιλέγουν κρασί και φαγητό κάνοντας δεκάδες ερωτήσεις. Κι όμως τα κατάφεραν και αυτό ίσως είναι η μεγαλύτερη επιτυχία! Και είναι αποτέλεσμα δουλειάς που έχει κάνει χρόνια τώρα η οικογένεια Γαργαρέτα μέσα και από τα υπόλοιπα μαγαζιά της.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις