ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ποιός δικό μας σεφ μπήκε στους 100 καλύτερους του κόσμου; Θα σου πω!

Ποιός δικό μας σεφ μπήκε στους 100 καλύτερους του κόσμου; Θα σου πω!

Δώρα Μιχαήλ

Αργήσαμε πολύ έως πάρα πολύ να το μάθουμε, ωστόσο αξίζει το κόπο ν αναφερθούμε σε αυτό!

Έλληνας σεφ διακρίθηκε, μπαίνοντας στη λίστα των 100 καλύτερων του κόσμου!

Ο λόγος;

Για τον Αντώνη Δρακουλαράκο!

Ειδικότερα το περιοδικό Le Chef προσκλήθηκε να παρουσιάσει τη λίστα με τους 100 καλύτερους Chef από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στα ονόματα των ανθρώπων της γαστρονομίας που βρέθηκαν στη λίστα, φιγουράρει και εκείνο ενός Έλληνα. Ο Αντώνης Δρακουλαράκος που όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος τον εαυτό του, είναι επαγγελματίας μάγειρας με αγαπημένη πρώτη ύλη το ψάρι.

Η αγάπη του για τη μαγειρική και τα ψαρικά, τον οδήγησε στη “μέκκα” του σούσι, την Ιαπωνία, όπου έμεινε επί τρεις μήνες το 2014, προκειμένου να εξειδικευτεί στην “υψηλή, αλλά και λαϊκή τέχνη του”. Επιστρέφοντας, ο Σεφ άνοιξε το δικό του Sushi restaurant, στο κέντρο της Αθήνας το Sushimou.

Αν και σερβίρει τις ολόφρεσκες δημιουργίες του μόλις ένα χρόνο από αυτό το πόστο, κατάφερε να διακριθεί από τους ειδικούς της γαστρονομίας και έτσι να καταλάβει μια θέση στους 100 επιφανέστερους Chef του κόσμου.

Το Le Chef εγκαινίασε το 2015 για πρώτη φορά το θεσμό των 100 Chef με έναν πρωταρχικό στόχο: να δοθεί ο λόγος στους ειδικούς του επαγγέλματος. Πρόκειται για τη μοναδική λίστα στον κόσμο, η οποία προκύπτει από την αντικειμενική και εξειδικευμένη παρατήρηση των ίδιων των Chef. Όπως σημειώνει το περιοδικό, η λίστα των 100 Chef αποτελεί με αυτό τον τρόπο ένα βαρόμετρο, όπου συναντώνται οι άνδρες και οι γυναίκες του χώρου, που παλεύουν καθημερινά για την αριστεία της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις