ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Bad Tooth: Επιτέλους, ένα αυθεντικό underground μπαρ! (ΦΩΤΟ)

Bad Tooth: Επιτέλους, ένα αυθεντικό underground μπαρ! (ΦΩΤΟ)

Δώρα Μιχαήλ

Μας ζητήσατε να το βρούμε και εμείς το βρήκαμε!

Αγαπημένα αναγνωστάκια από την ΑΘήνα τρέξτε και εμείς που ερχόμαστε πολύ συχνά στην Αθήνα εννοείται θα το επισκεφθούμε!

Να μπω στο θέμα;

«Θα πάμε το Σάββατο να δούμε το live των Junkheart; Παίζουν στο Bad Tooth». Αυτή ήταν, κάπου στα τέλη του Νοέμβρη, η πρώτη μου επαφή με το νέο underground μουσικόφιλο στέκι στου Ψυρρή. Συζητώντας και με άλλους φίλους για τις πιθανές επιλογές μιας βόλτας, γρήγορα κατάλαβα ότι αυτό το μαγαζί που είχε ανοίξει λίγες εβδομάδες πριν, ήδη συζητιόταν παντού. Και από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου, κατάλαβα το γιατί. Με ανεξήγητο τρόπο ο χώρος σε κάνει να ξεχνάς χρονολογία, τόπο και ώρα. Πρόκειται για αυθεντικό δημιούργημα της «άλλης Αθήνας» που, ανάλογα και με τις μουσικές που θα πετύχεις, μπορεί να σε ταξιδέψει παντού: Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Άμστερνταμ, Σιάτλ, Μάντσεστερ, Σαν Φρανσίσκο, Λονδίνο. Η χαρακτηριστική μαυροκόκκινη τέντα στην πρόσοψη, το ποδοσφαιράκι και τα βελάκια στο εσωτερικό, η τεράστια μπάρα, το stage στο βάθος, οι σκοτεινοί τοίχοι, όλα συντελούν στη γέννηση μιας νέας χειμερινή -και όχι μόνο- ποτοσυνήθειας. Το Bad Tooth βρίσκεται στην οδό Κακουργιοδικείου, στα σύνορα του Ψυρρή με το Μοναστηράκι και τον υπόλοιπο πυρήνα του κέντρου της Αθήνας, όπως περίπου τα ορίζει η πολύβουη οδός Αθηνάς. Σε ένα σημείο δηλαδή που, εδώ και καιρό, ζει και αναπνέει μια διαφορετική, πιο ανήσυχη «φυλή» της πόλης. To Βad Tooth ενδείκνυται για άραγμα, όσο ακόμα υπάρχει ο ήλιος, για κοπάνημα το βράδυ, τις στιγμές που το μπάσο σε χτυπάει στο στήθος, για ροκ εντ ρολ λίκνισμα όταν η διάθεση είναι πιο ανεβαστική. Οι δημιουργοί του μπαρ που αυτοπροσδιορίζεται ως «subcultural» σε ένα πρώτο «μανιφέστο» της λειτουργίας του εξηγούν: «Ένα δόντι κακό / σάπιο / χαλασμένο φύτρωσε στο κέντρο της Αθήνας. Το Bad Tooth ήρθε με σκοπό να προβάλει σκληρές μουσικές και ήχους, αισθητικές, τρόπο και στάση ζωής που συχνά ονομάζονται “υποκουλτούρες”».

Είναι μεγάλη η ποικιλία των μουσικών ειδών (punk, psych rock, garage, rockabilly, surf, post-punk, new wave, dark wave, EBM), όπως και οι καλοί εναλλασσόμενοι DJs που παίζουν εκεί. Όμως ταυτόχρονα διαθέτουν σαφή πυρήνα και φυσιογνωμία που μπορεί κανείς να αναζητήσει στον old school ορυμαγδό του rock ‘n roll. Ανάλογα βέβαια με τη μέρα, την ώρα και τη διάθεση, μπορεί να πετύχεις και πιο downtempo, avant-garde μουσική (συνήθως κάποια νωχελικά μεσημέρια ή απογεύματα, παρέα με καφεΐνη) ή και ήχους της hip-hop κουλτούρας. Με άλλα λόγια, το Tooth ενδείκνυται για άραγμα, όσο ακόμα υπάρχει ο ήλιος, για κοπάνημα το βράδυ, τις στιγμές που το μπάσο σε χτυπάει στο στήθος, για ροκ εντ ρολ λίκνισμα όταν η διάθεση είναι πιο ανεβαστική. Τα live θα τα πετύχεις κυρίως Πέμπτες ή Κυριακές, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις. Ήδη από τη σκηνή του έχουν περάσει μπάντες όπως οι Gay Anniversary, ΤσοΠ, Invisible Surfers, οι Thriller, οι surfers Space Agency από τη Βρετανία, οι Dead Dranks, οι Junkheart, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί γκρουπ όπως οι Oldschool Rednex, οι Monovine, οι The Vagabonds 77 και οι Dollars for deadbeat από Γερμανία. «Για μας βασική επιδίωξη ήταν να φτιάξουμε έναν χώρο όπου θα μπορούσαμε και οι ίδιοι να πηγαίνουμε για ποτό» εξηγεί ο Χρήστος. «Ένα περιβάλλον που να ταιριάζει με αυτά που νιώθουμε, με την κατάλληλη μουσική και καθαρά ποτά» συμπληρώνουν ο Σταύρος και η Αγγελική. Και οι τρεις ιδιοκτήτες είναι παιδιά που έχουν ταξιδέψει και ζήσει πολύ στο εξωτερικό και επιδιώκουν να παντρέψουν στοιχεία που τους εντυπώθηκαν από αυτές τις εμπειρίες, αλλά και τις γειτονιές όπου μεγάλωσαν στην Αθήνα.

Και μια και μιλάμε για ποτά, η κάβα είναι ενημερωμένη με ποτά απλά, αλλά και premium, ικανά να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Στις μπίρες θα βρεις δυνατή ποικιλία εμφιαλωμένων και draft, ενώ σερβίρουν επίσης από κρασί που φτιάχνουν ντόπιοι παραγωγοί μέχρι Matte (φυτικό energy drink – όσοι έχουν πάει ή μείνει στο Βερολίνο ξέρουν). Το Bad Tooth ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην underground κουλτούρα και ζωή της Αθήνας. Αλλά και στις επιλογές του καφέ έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα: Το Bad Tooth διαθέτει τη δική του μοναδική ποικιλία καφέ (Arabica, Santa Rossa, Guatemala). Γλυκός, με σοκολατένιο άρωμα, έχει κερδίσει ήδη ένα φανατικό κοινό που επεκτείνεται ραγδαία. Τον απολαμβάνεις από τις 10 το πρωί, κάθε μέρα. Το Bad Tooth ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην underground κουλτούρα και ζωή της Αθήνας. Χωρίς αλαζονεία αλλά με σιγουριά και πίστη στην αυθεντικότητα, είναι ένα μαγαζί που σε κερδίζει από την πρώτη κιόλας επίσκεψη, ώστε να το ανακηρύξεις «στέκι» σου, ένας χώρος που φιλοδοξεί να γράψει ιστορία στις μέρες και κυρίως τις νύχτες της πόλης, πλαισιώνοντας μικρές και μεγάλες ιστορίες καθημερινής ζωής, από αυτές που γράφουν οι παρέες της Αθήνας. Μιας Αθήνας που ασφυκτιά και δοκιμάζεται, αλλά ταυτόχρονα δεν το βάζει κάτω, το ζει αλλιώς και συνεχίζει να διασκεδάζει και να ονειρεύεται.

b2

b3

b5

b4

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις