ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αφιέρωμα του «Forbes» σε ελληνικό εστιατόριο! (ΦΩΤΟ)

Αφιέρωμα του «Forbes» σε ελληνικό εστιατόριο! (ΦΩΤΟ)

Δώρα Μιχαήλ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο διεθνούς φήμης κριτικός γεύσης John Mariani σε άρθρο του στο «Forbes» εκθειάζει το ελληνικό εστιατόριο «Nerai» που βρίσκεται στο Ιστ Σάιντ της Νέας Υόρκης. Γνωστός για τις αυστηρές του κριτικές αλλά και την τεράστια συνεισφορά του στη γαστρονομική βιβλιογραφία ο Mariani δίνει το «δέκα στα δέκα» στο ελληνικό εστιατόριο και το τοποθετεί στο πάνθεον της λίστας με τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης της Νέας Υόρκης.

Το εστιατόριο «Nerai» άνοιξε τις πόρτες του 5 χρόνια πριν και όπως τονίζει ο αρθρογράφος «δε θυμίζει σε τίποτα τα κλασικά ελληνικά εστιατόρια που έχουμε στο μυαλό μας». Στο συγκεκριμένο μαγαζί ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το γεύμα του σε έναν υψηλής αισθητικής χώρο, χωρίς μπουζούκια, δίχτυα ψαράδων στους τοίχους και ξεθωριασμένες αφίσες της Ακρόπολης.

Το ελληνικό εστιατόριο Nerai στη Νέα Υόρκη.
Τόσο τα πιάτα του, αλλά και η αισθητική του μαγαζιού, το κατατάσσουν στην κορυφή των ελληνικών εστιατορίων της Νέας Υόρκης, πάνω από αξιόλογα εστιατόρια όπως το «Milos» και το «Molyvos». Δε διστάζει μάλιστα να χαρακτηρίσει τα πιάτα του «Nerai» ως «το καλύτερο ελληνικό φαγητό που έχω δοκιμάσει σε αυτή τη χώρα».

Υπό τις οδηγίες των τριών Ελλήνων ιδιοκτητών του εστιατορίου, Σπύρου Μενεγάτου, Κώστα Γιούση και Ντίνου Γουρμού, αλλά και του ταλαντούχου νέου τους σεφ, η ποιότητα της εξυπηρέτησης και του φαγητού έχει εκτοξευθεί. Ειδική μνεία γίνεται και στον κατάλογο με τα κρασιά που διαθέτει το «Nerai», στην οποία αναγράφονται 500 διαφορετικές ετικέτες κρασιών, με το 20% από αυτά, τουλάχιστον, να είναι ελληνικής προέλευσης.

Το μενού του εστιατορίου αποτελείται από αμιγώς ελληνικά πιάτα που αναδεικνύουν στην εντέλεια τις ελληνικές πρώτες ύλες. Παστιτσάδα με τυρί «Μετσοβόνε», μπισκ θαλασσινών με «Μεταξά», σούπα «Κακαβιά» και λαυράκι στα κάρβουνα με λαδολέμονο είναι μόνο μερικές από τις εντέχνως παραποιημένες παραδοσιακές συνταγές που εκτελούνται και παρουσιάζονται με μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές. Ενδεικτικό πιάτο ενός τέτοιου «παντρέματος» είναι ο εξαιρετικός μουσακάς με πάπια.

Αν και τα ελληνικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης συνηθίζουν να υποτιμώνται από τους λάτρεις του γκουρμέ φαγητού, το «Nerai» θα τους αλλάξει άποψη. Η κουζίνα του καταφέρνει να σταθεί επάξια δίπλα σε υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος κουζίνες όπως η Γαλλική, η Ιταλική, η Ιαπωνική και η Αμερικανική.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις