ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σε μια πόλη που υποτιμά τα εστιατορικά επιδόρπια το Don παραδίδει μαθήματα…

Σε μια πόλη που υποτιμά τα εστιατορικά επιδόρπια το Don παραδίδει μαθήματα…

Newsroom

Είναι ελάχιστα τα καλά εστιατορικά επιδόρπια στην πόλη μας. Δεν ξέρω γιατί υποτιμάται τόσο πολύ και φανερά η ύπαρξη τους σε ένα μενού. Δεν θα έπρεπε δεδομένου ότι ένα καλό γλυκό στο τέλος, όπως ακριβώς και ένα καλό σέρβις, μπορούν να “σβήσουν” οποιαδήποτε λάθος μπορεί να έγινε από την πλευρά της κουζίνας ή ακόμα μπορεί και να αναθεωρήσει την τελική κριτική ενός πελάτη.

Λίγο καιρό πριν και ετοιμάζοντας τα γαστρονομικά μας βραβεία για τα οποία θα μιλήσουμε στο μέλλον περισσότερο, όταν έπεσε στο τραπέζι η κατηγορία “εστιατορικό επιδόρπιο”, ένιωσα αμήχανη, γνωρίζοντας καλό το επίπεδο του επιδορπίου στην πόλη μας.

Είναι ελάχιστα άλλωστε τα μαγαζιά, που διαθέτουν ζαχαροπλάστη ή που ζήτησαν από κάποιον ζαχαροπλάστη να τους βγάλει τα γλυκά και να εκπαιδεύσει τον μάγειρα σε αυτά. Συνήθως πρόκειται για γλυκά που φτιάχνουν μάγειρες. Καθόλου δεν το υποτιμώ ως διαδικασία, γιατί έχω φάει αξιοπρεπέστατα γλυκά από μάγειρες και μάλιστα ακόμα και στην πόλη μας.

Το αναφέρω μόνο και μόνο για να υπογραμμίσω την αρχική μου τοποθέτηση, ότι το γλυκό εστιατορικά υποτιμάται.

Άλλωστε εγώ από μάγειρα έφαγα στην πόλη μας, το καλύτερο εστιατορικό γλυκό!

Πραγματικά έμεινα ενθουσιασμένη από τα γλυκά που δοκίμασα χθες στο εστιατόριο Don by Red Nose, στην Τάκη Οικονομάκη.

Δοκιμάσαμε μια κρεμ μπρουλέ με άρωμα μανταρινιού και παγωτό παρφέ με σοκολάτα γάλακτος, καραμέλα βουτύρου και αχλάδι. Στον κατάλογο θα το βρείτε με ανανά.

Για κάποιους η κρεμ μπρουλέ ίσως φαίνεται ένα εύκολο γλυκό, όμως όχι δεν είναι τόσο εύκολο, όσο φαίνεται. Γιατί για να είναι πετυχημένο πρέπει να έχεις καταφέρει πολλές χειρουργικές κινήσεις.

΄Ο Σαμ έκανε εξαιρετική δουλειά και στην γεύση και στην υφή. Ναι μεν κρεμώδης και μεστή, αλλά και παλλόμενη όταν την κόβαμε!!!!! Η κριτσανιστή καραμέλα, κριτσανισμένη τόσο όσο ώστε να έρχεται σε ισορροπημένη αντίθεση με την μεταξένια κρέμα. Ανεπανάληπτη εμπειρία!

Και πάμε στο top για εμένα εστιατορικό γλυκό της πόλης! Να σας πω ότι τόσο εγώ, όσο και η παρέα μου δεν είμαστε fun του παρφέ και όμως αυτό το παρφέ θα το τρώγαμε ξανά και ξανά!

Παγωμένο τόσο όσο, μοναδική υφή, αέρινη και βελούδινη. Το σημαντικότερο σε αυτό το γλυκό, ήταν ότι όλα τα υλικά έδεναν μαγικά, καταφέρνοντας για εμένα, αυτό που με κάνει να ξεχωρίζω τα γλυκά: Την απόλυτη ισορροπία!

Στο Don θα φάτε νόστιμα και τίμια, αλλά μη ξεχάσετε να τιμήσετε τα γλυκά τους, γιατί να είστε βέβαιοι, δύσκολα θα βρείτε κάτι καλύτερο στην πόλη!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις