Περπατώντας στη παραλία του Πλαταμώνα, είδα από μακριά το Gelati…
Σχολιάζω στην φίλη μου Ευα: Όταν θελήσουμε παγωτό εδώ θα έρθουμε!
Γιατί; Με ρωτά.
“Γιατί εδώ θα βρούμε το πιο γευστικό. Το καλύτερο της περιοχής”, της απάντησα!
Πως ήμουν τόσο σίγουρη; Είναι πια το μάτι μου εκπαιδευμένο!
Την επόμενη μέρα πήγαμε και δοκιμάσαμε παγωτό μέσα σε βάφλα!
Αν η βάφλα δεν είναι καλή και το παγωτό ειναι μεν γευστικό, αλλά όχι έτσι όπως πρέπει να είναι, δεν υπάρχει περίπτωση από το βάρος που θα νιώθεις να μπορείς να περπατήσεις και εμείς φύγαμε από εκεί…χωρίς καν να καταλάβουμε ότι φάγαμε βάφλα και από 2 μπάλες παγωτό!
Απερίγραπτη γεύση. Ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει ποτέ, όπως ακριβώς το περίμενα!
Και πιστέψτε με έχω γυρίσει πολλά μαγαζιά που φτιάχνουν και πωλούν παγωτό. Έχει τύχει στην Αθήνα να μείνω 5 ώρες σ ένα μαγαζί και να δοκιμάζω, σ ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά στο είδος του!
Για να έχω άποψη. Για να μπορώ να μιλήσω, για να ξέρω τι θα πω σε όλους εσάς τους επαγγελματίες του παγωτού με τους οποίους συνεργάζομαι!
Δοκιμάζοντας, από τη πρώτη κιόλας μπουκιά, είπα στην Εύα: Το παγωτό είναι χειροποίητο, το μαγαζί δεν είναι αλυσίδα και αυτός που το φτιάχνει είναι εκπαιδευμένος πολύ. Μπορεί να έχει πάει και στην Ιταλία για ειδική εκπαίδευση!
Και ναι, έπεσα μέσα σε όλα!
Λίγο αργότερα ζήτησα να γνωρίσω τον ιδιοκτήτη. Ήταν ο Πέτρος, που δούλευε στο μαγαζί του, όπως ακριβώς και όσο ακριβώς οι υπάλληλοι του. Ήταν ο Πέτρος που με 20 χρόνια εμπειρίας στο παγωτό και έχοντας επιχείρηση μ επωνυμία μεγάλης αλυσίδας, αποφάσισε να φύγει στην Ιταλία να εκπαιδευτεί εκεί και να επιστρέφει κάνοντας το δικό του μαγαζί!
Ήταν ο Πέτρος που ο ίδιος φτιάχνει το παγωτό της επιχείρησης του!!!
Γεύσεις μοναδικές, ξεχωριστές, συνηθισμένες και μη….φτιαγμένες σχεδόν μαγικά, αφού “παγωτό μπακλαβά” σου έλεγε και ένιωθες πως έτρωγες μπακλαβά!
Η ποιότητα, η γεύση, η εξυπηρέτηση, η ταχύτητα που δούλευαν, το στήσιμο του μαγαζιού;
Όλα παίρνουν ΑΡΙΣΤΑ!
Θέλω να το ζήσεις. Πρέπει να το ζήσεις!
Μια βόλτα στον Πλαταμώνα για μπανάκι, καλό φαγητό δίπλα στη θάλασσα και αμέσως μετά στο Gelati για το παγωτό του Πέτρου!
Του Πέτρου που αποτελεί παράδειγμα επιχειρηματία, που θα πρέπει να ακολουθήσει κάθε άνθρωπος που θέλει η επιχείρηση του να πετύχει.
Ο Πέτρος είχε εμπειρία. Είχε δουλέψει στον τομέα αυτόν. Όμως δεν έμεινε εκεί.Ούτε μένει εκεί. Εκπαιδεύτηκε και εκπαιδεύεται!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ή συμβουλευτική από εκπαιδευμένους ανθρώπους και τους καλύτερους επαγγελματίες του είδους!
Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη του!
Gelati….και καλή σας απόλαυση!