ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο Άρης Ξάνθος, είναι ο άνθρωπος πίσω από το νέο talk of the town!

Ο Άρης Ξάνθος, είναι ο άνθρωπος πίσω από το νέο talk of the town!

Newsroom

To Μr. Ping’s στο Old City είναι το νέο talk of the town!!!

Ένα street food, πολύ διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Με δυνατές και καθαρές γεύσεις. “Βρώμικο” μόνο στο μυαλό και στους συνδυασμούς, αφού πόσο βρώμικο μπορεί να είναι ένα street food, όταν τα πάντα, ακόμα και η πιο απλή σάλτσα, είναι χειροποίητη;!

Η ιδιοκτησία ήθελε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ήθελε κάτι ποιοτικό και νόστιμο. Έδωσε λοιπόν τα χέρια με τον Άρη Ξάνθο που με παραστάσεις από την Αστοίβη της Πάτμου και το θρυλικό Talking Breads των Εξαρχείων, επέστρεψε στον Βόλο, μετά από μια στάση στο Mystique της Σκιάθου, για να δώσει όραμα και…γεύση στο νέο street food της πόλης!

Έτσι το Mr.Ping’s πήρε σάρκα και οστά και όπως δήλωσε στο Volonakinews.gr ο Chef (δεν του αρέσει να τον λένε έτσι, με διόρθωσε κιόλας, αλλά εγώ επιμένω) Άρης Ξάνθος, έδωσε στο μαγαζί αυτό ακριβώς που έλειπε και στον ίδιο ως Βολιώτη: “Ήθελα μια καλή αυθεντική ιταλική πίτσα. Μια πίτσα νόστιμη χωρίς να τρέχουν λάδια. Μια καλή μακαρονάδα με καλή πρώτη ύλη. Ήθελα ένα καλό burger. Ένα νόστιμο burger χωρίς πολλά πολλά. Το burger είναι απλό, πρέπει να είναι απλό και το γεγονός ότι είναι απλό το κάνει δύσκολο.”

-Πιστεύεις ότι τα καταφέρατε; Έχετε καλά μακαρόνια, ιταλική πίτσα και καλό burger;

– Ναι. Τα έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό και συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Ο Άρης, μεγάλωσε μέσα στην εστίαση, αφού η γιαγιά του και η μητέρα του είχαν εστιατόριο στο Πήλιο, ενώ ο πατέρας του είναι επαγγελματίας μάγειρας. Όλοι τους ήθελαn να του αλλάξουν δρόμο και να τον σπρώξουν μακριά από την κουζίνα.

Ο Άρης σπούδασε πληροφορική, προγραμματισμό, ξένες γλώσσες, αλλά τελικά τον κέρδισαν εκείνες οι εικόνες με τις οποίες μεγάλωσε….ο ξυλόφουρνος, το αρνάκι στον φούρνο, τα τηγάνια και οι κουτάλες.

Όχι, δεν τους έκανε το χατίρι και τα τελευταία 6 χρόνια δουλεύει επαγγελματικά σε μεγάλες κουζίνες. Ο τρόπος που στέκεται στην κουζίνα, ο τρόπος που επικοινωνεί με τους υπόλοιπους στην κουζίνα, ο τρόπος συνεργασίας του, δεν θυμίζει με τίποτα έναν άνθρωπο που έχει μόνο 6 χρόνια εμπειρίας και σίγουρα είναι ένας τρόπος, που στον Βόλο δεν τον έχουμε συνηθίσει. Γαλλικά εκπαιδευμένος θα έλεγα….

Λατρεύει την μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στην ελληνική, ενώ με προβληματισμό θα τον ακούσεις να αναρωτιέται: Εμείς εδώ μαγειρεύουμε γαλλικά και στο εξωτερικό, ακόμα και στην Γαλλία, πληρώνουν αδρά για να φάνε ελληνική κουζίνα. Δεν είναι άσχημο αυτό;

Πόσο δίκιο έχει!

– ‘Αρη, τι θα άλλαζες στην κουλτούρα του Βολιώτη;

Και αφοπλιστικά και τόσο σωστά, μου απαντά:

Νιώθω λίγο απογοητευμένος. Νομίζω το πεϊνιρλί και τσίπουρο μας έχει καταστρέψει. Έχουμε μάθει στο να πληρώνουμε λίγα και να τρώμε πολύ, χωρίς να δίνουμε σημασία στο τι τρώμε. Όταν ο κόσμος που απευθύνεσαι έχει μάθει έτσι, τότε όλοι εμείς από πίσω, επιχειρηματίες και μάγειρες, αναγκαζόμαστε να προσαρμοστούμε σε αυτό, χωρίς πολλά περιθώρια να κάνουμε περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα.

-Άρη, αν ερχόσουν με τους φίλους σου, ως πελάτες εδώ, τι θα παραγγέλνατε οπωσδήποτε;

-Σαφώς μακαρόνια και burger. Θεωρώ ότι είναι το δυνατό μας χαρτί.

-Μια από τις αρχές σου στην κουζίνα, κάτι που λες συχνά στα παιδιά μέσα, τι είναι:

-Αυτό που δεν θα έτρωγες εσύ, δεν θα τον βγάλεις ποτέ να το σερβίρεις στον πελάτη !

Δεν θα σας μεταφέρω περισσότερα από την κουβέντα μας, άλλωστε ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις έναν μάγειρα, είναι μέσα από τα πιάτα του. Να μάθεις να “ακούς” και να “διαβάζεις” τα πιάτα, έχουν πάντα τόσα πολλά να σου πουν για την προσωπικότητα του ανθρώπου που τα υπογράφει!

Παρήγγειλε από το νέο talk of the town της πόλης ή κάνε μια βόλτα από το Old City, συνδυάζοντας ψώνια και διασκέδαση και δοκίμασε ότι τραβά η όρεξη σου, αφού στον χώρο τους μπορείς να απολαύσεις ακόμα και σουβλάκια και γύρο αν είσαι fun τους, αλλά μη φύγεις ή μην παραγγείλεις αν δεν δοκιμάσεις burger και pasta!

Διεύθυνση: Φερρών 65, Old City

Μπορείς να παραγγείλεις μέσω efood και wolt.

Τηλέφωνο: 2421030825

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις