ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μπορούμε να περιμένουμε πια πολλά από τον Βόλο, όταν τρως και βουρκώνεις!

Μπορούμε να περιμένουμε πια πολλά από τον Βόλο, όταν τρως και βουρκώνεις!

Newsroom

Χωρίς καμία υπερβολή, χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια κανενός, χωρίς να θέλω να προωθήσω την δουλειά κάποιου, άλλωστε ποτέ δεν το κάνω ακόμα και αυτό, χωρίς να πιστεύω στον άνθρωπο ή το προϊόν, θέλω να σας μιλήσω, όπως μιλάω στους φίλους μου, για το εστιατόριο Avli και τον νεαρό αλλά τόσο ταλαντούχο σεφ, Φίλιππο Φουκαλά!

Βρέθηκα εκεί ξανά και θα βρεθώ και πάλι σύντομα, την Παρασκευή το βράδυ.

Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τα πιάτα που πρότεινε ο σεφ, μέσα από την μικρή συνέντευξη που μας έδωσε τις προάλλες στο Volonakinews,gr

Πήραμε λοιπόν εκτός από σαλάτα σπανακόπιτα και ταρτάρ μόσχου, πανσέτα χοιρινή και κριθαρότο.

Αρχικά το ταρτάρ ήταν τόσο καλό, που θα σου άρεσε ακόμα και αν το έτρωγες πρώτη φορά. Αν δε σου κλείναμε τα μάτια και το έτρωγες, θα ζητούσες και άλλο, και άλλο και άλλο, χωρίς να μπορείς να φανταστείς ότι ναι, αυτό που τρως και το απολαμβάνεις τόσο πολύ είναι το ταρτάρ που φοβόσουν να αγγίξεις! Εξαιρετική δουλειά με μπαχαρικά και ισορροπημένα αρτισμένο.

Η πανσέτα ήταν εξαιρετική, με τον πουρέ της για εμένα να είναι ίσως από τους 2-3 καλύτερους που έχω φάει στην ζωή μου, θυμίζοντας μου την Γεωργιάννα Χειλαδάκη(δύο αστέρια μισελέν) και τον Αλέξη Τσιοτίνη.

Το κριθαρότο ήταν τόοοοσο νόστιμο, που δεν ξέρω καν αν χρειαζόταν κρέας στο πιάτο. Μπορούσε άνετα να σταθεί από μόνο του.

Βαθιά νοστιμιά και όχι απλά νοστιμιά. Τα πιάτα του Φίλιππου είχαν τεχνικές τις οποίες ακολούθησε και ολοκλήρωσε χειρουργικά, φτάνοντας σε εμάς πιάτα που θα τα θυμόμαστε για πολύ καιρό ακόμα.

Συγκινήθηκα. Αλήθεια συγκινήθηκα. Ξέρετε πόσο αγαπώ την πόλη μας και την αδυναμία που έχω στην γαστρονομία. Νομίζω λοιπόν, πως μας περιμένουν υπέροχες, μεγάλες και ξεχωριστές στιγμές στο μέλλον, έχοντας πια γαστρονομικό προσωπικό που μπορεί να μας πάει πολλά βήματα μπροστά.

Όχι, δεν είναι τυχαίο που η Avli γεμίζει και τις καθημερινές…

Ναι, αξίζει να δοκιμάσεις, γιατί αυτό είναι το φαγητό που σου αξίζει εν ετει 2022!

Θα τους βρεις, στον υπέροχο χώρο τους, στην Ι.Καρτάλη 39.

Τηλέφωνο: 2421 181928

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις