ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αν δεν έχεις φάει Πρίγκιπα, δεν έχεις φάει σουβλάκι! (ΦΩΤΟ)

Αν δεν έχεις φάει Πρίγκιπα, δεν έχεις φάει σουβλάκι! (ΦΩΤΟ)

Newsroom

Αθηναίοι αναγνώστες μας, μας πρότειναν όταν πάμε στην Αθήνα να φάμε σουβλάκι από τον Πρίγκιπα!

Μα τόσο καλό είναι;

“Δεν έχετε φάει πιο νόστιμο”, μου απάντησαν!!!

Ε λοιπόν φάγαμε και ενθουσιαστήκαμε τόσο με το υπέροχο και ξεχωριστό μενού του, όσο και με τον υπέροχο χώρο του!

Όσοι λοιπόν βρεθείτε στην Αθήνα, να θυμάστε τ όνομα Πρίγκιπας, όπως βέβαια και όλοι εσείς οι χιλιάδες Αθηναίοι μας αναγνώστες, που δε το έχετε ανακαλύψει ακόμα!

Εκεί στα σουβλάκια βάζουν προβατίνα, βουβαλίσιο κρέας, λουκάνικο Τζουμαγιάς, ακόμη και μαύρο χοίρο! Και φυσικά δεν θα αφήσω απ’ έξω το μεγάλο σουξέ του καταστήματος: τα πεντανόστιμα κεμπάπια Φλώρινας, ζουμερά, μυρωδάτα και εντελώς εθιστικά. Κεμπάπια τα λένε στη Φλώρινα (αλλά ας μην ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση) και είναι ο στάνταρ μεζές που θα φας εκεί.

Από τη Φλώρινα είναι και ο Κωστής, ο ιδιοκτήτης που τώρα δίνει εξηγήσεις: «Μου αρέσει αυτό που τρώει κάποιος σε ένα εστιατόριο, να μπορεί να το φάει και στο δρόμο. Αυτό με ενδιαφέρει. Τα κρέατά μας είναι μόνο από μικρές φάρμες: ο μαύρος χοίρος από τις Πρέσπες, το βουβάλι από την Κερκίνη, η προβατίνα από τον Τύρναβο και τα κεμπάπια από τον Γάστη, ένα κρεοπωλείο στη Φλώρινα, του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει τη συνταγή από τον προπάππου του, και φτιάχνει κεμπάπια για πάνω από 50 χρόνια».

Το μυστικό στα κεμπάπια είναι ότι πρόκειται για μια μίξη από χοιρινό, μοσχάρι και πρόβειο κιμά. Αυτό το μικρό θαύμα πέφτει στα χέρια του άσσου της ψησταριάς Δημήτρη (προσπαθήστε να μην τον συμπαθήσετε πολύ, είναι σκέτη γλύκα ο άτιμος, αλλά έχει και το χούι να είναι Θεσσαλονικιός) και φτάνει στα χέρια σου μέσα σε σάντουιτς, σε αυτή την πεντανόστιμη καλαμποκένια πίτα ή και σκέτο με το κομμάτι- ένα μικρό αριστούργημα.

Υπάρχουν και μερικά αμαρτωλά burgers (με μπιφτέκι από 100% βουβαλίσιο κιμά ή ανάμεικτο κιμά, χοιρινό και μοσχαρίσιο, ζυμωμένο μέσα σε βουβαλίσιο γάλα), ποικιλίες δύο, τεσσάρων ή παραπάνω ατόμων, όπως και μερικά ορεκτικά. Σε αυτά τα τελευταία συγκαταλέγεται και η ψητή πιπεριά Φλωρίνης, που η μαμά του Κωστή στέλνει μέσα σε βαζάκι από την «πατρίδα». Λουκούμι είναι.

Μάλιστα. Με έχουν ήδη στείλει με το τσίπουρο που στον κατάλογο αναφέρεται ως «το καλύτερο του κόσμου» και είναι όντως το καλύτερο του κόσμου, αλλά παρόλα αυτά τολμώ να ρωτήσω: «Τίποτα άλλο, παιδιά;». «Ψάξου λίγο!», λέει ο Κωστής και μου φέρνει γελώντας ένα μπολάκι με σάλτσα Άϊβαρ. «Εδώ πρέπει να πάρεις τις πιπεριές, να τις ψήσεις στα κάρβουνα, να τις ξεφλουδίσεις με το χέρι, να τις αλέσεις και στο τέλος να προσθέσεις ψητή μελιτζάνα. Είναι δύσκολο και χρονοβόρο, αλλά είναι η νούμερο ένα σάλτσα μας. Όλοι αυτή παίρνουν». Παρεμπιπτόντως, το «ψάξου λίγο» είναι η ατάκα που ακούγεται περισσότερο και από το «ένα τυλιχτό κεμπάπια με σάλτσα Άϊβαρ», οπότε έχει γίνει hashtag. #ψάξου_λίγο

Χορτάτη και ψιλομεθυσμένη, θυμάμαι να ρωτήσω:

«Κωστή, ποιος είναι ο Πρίγκιπας;»
«Αυτός που έρχεται να φάει»

Α, ρε Πρίγκιπα, πρίγκιπες μας έκανες πάλι.

Χαριλάου Τρικούπη 23, Εξάρχεια, 211 4050070

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις