ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άγγελος: Από κάθε γωνιά της χώρας, με σκάφη στις Κόττες, για καλό ψάρι!

Άγγελος: Από κάθε γωνιά της χώρας, με σκάφη στις Κόττες, για καλό ψάρι!

Newsroom

Μεγάλες δόξες γνωρίζει το ελαιοτριβείο που χτίστηκε το 1884 και μόλις το 2006 μετατράπηκε σε ψαροταβέρνα από τον Άγγελο Λεμονή.

Μόλις μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να χτίσει ένα τόσο δυνατό brand, που ενώ το μαγαζί του βρίσκεται σε ένα δύσβατο σημείο, όπου ο κόσμος φτάνει κυρίως με σκάφος, είναι καθημερινά γεμάτο, αφού όσοι αγαπούν το καλό ψάρι ξέρουν ότι εκεί θα το βρουν στα καλύτερα του.

Η Ψαροταβέρνα “Άγγελος” βρίσκεται στις Κόττες και η πρόσβαση με τα πόδια είναι μεν δύσκολη, αφού πρέπει να περάσεις ένα μονοπάτι που καλό είναι να φοράς αθλητικό παπούτσι για να το τολμήσεις, αλλά παρά το δύσβατο σημείο, η διαδρομή δεν είναι επικίνδυνη και αποτρεπτική.

Όταν ο Άγγελος Λεμονής έφυγε από την ζωή, συνέχισε την λειτουργία του μαγαζιού ο γιός του Γιώργος, που βρίσκεται καθημερινά εκεί με την μητέρα του, δίνοντας τον δικό τους αγώνα για να κρατήσουν το όνομα που τους κληρονομήθηκε.

Είδαμε τον Γιώργο να παραλαμβάνει τα φρέσκα ψαράκια που έφτασαν στο μαγαζί μέσω θαλάσσης, από τους ντόπιους ψαράδες. Τον είδαμε επίσης να βγαίνει έξω για να βοηθήσει τους πελάτες που έφταναν με τα σκάφη, να κατέβουν από αυτά με ασφάλεια, ενώ τον είδαμε να παίρνει την βαρκούλα του και να φεύγει όταν…τέλειωσαν οι προμήθειες!!!

Ζωή…βγαλμένη από ταινία. Νιώθεις λες και παρακολουθείς θεατρική παράσταση, αλλά ταυτόχρονα παίρνεις και εσύ μέρος σε αυτή.

Μια αυθεντικότητα που τόσο μας λείπει. Μια μοναδικότητα και απλότητα που σε γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές που δεν έχεις ζήσει….

Εικόνες βγαλμένες από το χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Παραγγείλαμε τσίπουρα, έφτασαν οι μεζέδες και αμέσως μετά ήρθε η καραβιδομακαρονάδα για την οποία είναι τόσο μα τόσο γνωστοί.

Κάπου εκεί ανταλλάξαμε δύο κουβέντες με τον Γιώργο Λεμονή, που μεταξύ άλλων μας είπε: Φρέσκα ψάρια και πάντα ποιότητα. Αυτό ακολουθώ, αυτό μου έμαθε ο πατέρας μου και έτσι συνεχίζουμε. Ο κόσμος εδώ κάνει πολύ δρόμο και πολλές φορές δύσκολο δρόμο για να έρθει. Δεν γίνεται να τον απογοητεύσουμε!

Τώρα για όσα φάγαμε, τι να σας πω;

Ανακάλυψα την πεμπτουσία και την αξία της απλότητας, της αυθεντικότητας στην γεύση!

Χωρίς περιττά “φτιασιδώματα”, χωρίς καμιά υπερβολική προσπάθεια εντυπωσιασμού, κατάφεραν να μας κερδίσουν ολοκληρωτικά με τις καθαρές γεύσεις τους!

Τι να τα κάνεις άλλωστε τα παραπανίσια υλικά και το τυρί στην καραβιδομακαρονάδα, όταν η καραβίδα μοσχοβολά θάλασσα;

Είτε με σκάφος, είτε με το αυτοκίνητο, οι δρόμοι είναι σε άριστη κατάσταση και η θέα σε όλη την διαδρομή θα σας ανταμείψει, αξίζει να ζήσεις αυτή την εμπειρία!

Θα ακολουθήσει αναλυτικό οδοιπορικό με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την ζωή στο Τρίκερι.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις