ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σε ποιό μπαρ χρησιμοποιούν μακαρόνια, αντί για καλαμάκια;

Σε ποιό μπαρ χρησιμοποιούν μακαρόνια, αντί για καλαμάκια;

Newsroom

Τι έχουν το κοινό το μπαλέτο, τα τζιν παντελόνια και τα γυαλιά ηλίου; Εφευρέθηκαν όλα στην Ιταλία. Κι απ’ ό, τι φαίνεται η γειτονική μας χώρα είναι έτοιμη για μια ακόμη νέα εφεύρεση που θα λειτουργήσει επιπλέον ως πιθανή λύση σε ένα τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Την εποχή που ο πλανήτης αναζητά τρόπους για τη μείωση των πλαστικών, τα καλαμάκια- ζυμαρικά μπορεί και να είναι η καλύτερη λύση .

Χρήστης του reddit δημοσίευσε μια φωτογραφία, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία που ανέλαβαν ορισμένα μπαρ στην Ιταλία. Και η ιδέα έχει εξαπλωθεί με ταχύτητα φωτός

Το ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχει ήδη μια εταιρεία που πωλεί καλαμάκια φτιαγμένα από ζυμαρικά. Ονομάζεται Stroodles και λένε ότι τα καλαμάκια τους διαρκούν μέχρι και μία ώρα, είναι άγευστα και μπορούν να κομποστοποιηθούν μετά τη χρήση.

«Η Stroodles δεν είναι απλώς μια εταιρία που φτιάχνει καλαμάκια. Πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο, καθώς πιστεύω ότι με μικρές αλλαγές σε όλο τον κόσμο μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, ειδικά μεταξύ των ανθρώπων που είναι λιγότερο συνειδητοποιημένοι για το περιβάλλον», δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Maxim Gelmann στο Bored Panda

«Τα Stroodles δεν είναι απλά μια εταιρεία. Είναι ένα κίνημα με σκοπό την αλλαγή συμπεριφοράς και τρόπου σκέψης. Τα καλαμάκια είναι το πρώτο μόνο βήμα στην αποστολή μας για την μείωση των πλαστικών αποβλήτων. Σκοπός μας είναι να προσελκύσουμε τους ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το περιβάλλον και να τους δείξουμε πόσο εύκολο είναι να κάνουν μικρές, βιώσιμες αλλαγές στη ζωή τους.

Προσπαθούμε να το κάνουμε με τρόπο διασκεδαστικό και όχι διδακτικό, χωρίς να κουνάμε δηλαδή το δάχτυλο. Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να αρχίσει να αναρωτιέται «Γιατί υπάρχει ένα μακαρόνι στο ποτό μου;» Έτσι, βγάζει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα χωρίς να τους γίνεται ηθικό κήρυγμα.»

Τα Stoodles διαρκούν ως και 1 ώρα σε κρύα ποτά και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Η χρήση τους δεν συνιστάται γενικά για ζεστά ροφήματα, κάτι που ισχύει και για τα πλαστικά καλαμάκια, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανακάτεμα.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις