ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Kαραγιάννη: Στην Ελλάδα του 2019 υπάρχουν δύο ασύμπτωτοι κόσμοι

Kαραγιάννη: Στην Ελλάδα του 2019 υπάρχουν δύο ασύμπτωτοι κόσμοι

Δώρα Μιχαήλ

Από την Μαρία Καραγιάννη

Αν.Υπεύθυνη Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας των Φύλων της ΟΝΝΕΔ και μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ.

Ο ένας ανήκει στους επαναστάτες με τις ανούσιες ρητορικές κορώνες, στον άκρατο λαϊκισμό και στα ντυμένα με “περιτύλιγμα επιδομάτων ντροπής”, ψέμματα.Ανήκει στα 751 ευρώ κατώτατο μισθό απο το 2015, στα capital controls , στην φαλκίδευση της δημοκρατίας και της νοημοσύνης των πολιτών με το πιο αστείο δημοψήφισμα του αιώνα. 

Ανήκει στους τρομοκράτες που κόβουν βόλτες στην πρωτεύουσα και επικαλούνται ιδιόκτητους δρόμους, ανήκει στην ελπίδα που δεν ήρθε ποτέ , στις αλεπάλληλες πολιτικές κωλοτούμπες και στην υποθήκευση της Ελλάδας για 99 ολόκληρα χρόνια. 

Καθώς ανήκει και στα σκισμένα μνημόνια, στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, στα νταούλια και στο ζουρνά που χορέψαν  στον ρυθμό τους οι αγορές, αλλά και στο ξεπούλημα της Μακεδονίας υπο τον ήχο του Happy Birthday.Μα περισσότερο, ανήκει σε αυτούς που έκαναν την Περιστέρα απο δασκάλα δημοτικού, καθηγήτρια ΕΜΠ και την Νοτοπούλου από καθαρίστρια του Δήμου Θεσσαλονίκης ,Υπουργό.Ανήκει στον γνωστό-άγνωστο Πετσίτη και στα κροκοδείλια δάκρυα της Δούρου.Μα φυσικά παίρνει σάρκα και οστά στο φασιστοειδές που κρύβεται πίσω απο το νόμο περι ευθύνης των υπουργών και τολμάει να θέλει να ξαναθέσει τον εαυτό του Υποψήφιο Βουλευτή του Νομού Χανίων, τον Παύλο Πολάκη.

Ομώς  υπάρχει και ένας άλλος κόσμος που δεν συμπίπτει πουθενά και υπομένει. 

Ανήκει σε εκείνους που ξυπνούν νωρίς και εργάζονται πολύ, που μουρμουρίζουν όταν έρχεται ο ΕΝΦΙΑ αλλά τον πληρώνουν στην ώρα του. 
Ανήκει σε αυτούς που έμειναν στην Ελλάδα αν και το μέλλον τους φάνταζε αβέβαιο, σε εκείνους που αντιστέκονται σθεναρά στην απαξίωση των καιρών ,στην αδράνεια ,στην στασιμότητα και σε εκείνους που δεν αντιμετωπίζουν την αριστεία ως ρετσινιά. 

Ανήκει στην καινοτομία, στο brain-gain και στην όρεξη για ανοικοδόμηση μιας Ελλάδας ελεύθερης , δημοκρατικής και αυτάρκης που δεν θα επαιτεί αλλά θα απαιτεί στην Ε.Ε.Ανήκει στην Μακεδονία μας και την εθνική υπερηφάνια, στην εργατικότητα και στην αναμονή της μεγάλης πολιτικής αλλάγης που έρχεται.Ανήκει στην λειτουργική Παιδεία, στην Άρση του ασύλου ανομίας απο τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, στην ισότητα των δύο φύλων και στους πραγματικούς υποστηρικτές της. 

Μα περισσότερο ανήκει σε αυτούς που άφησαν την καρέκλα τους για να θέσουν υποψηφιότητα σε ένα άλλο αξίωμα παραμένοντας πιστοί στις αρχές και τις αξίες τους όπως ο Βαγγέλης Μειμαράκης και η Άννα Μισελ Ασημακοπούλου. 

Ανήκει στον Άδωνι Γεωργιάδη και σε όλους αυτούς που στοχοποιήθηκαν ,μα καθημερινά υπερασπίζονται τις ιδέες τους χωρίς φόβο. 
Ανήκει στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη που χλευάζεται απο τους Συριζαυγίτες για το νεαρό της ηλικίας του, κατηγορείται ως άπειρος και ακατάλληλος για την πολιτική σκηνή της χώρας, όμως συνεχίζει να δίνει τη μάχη της γενιάς του βάζοντας όλους αυτούς καθημερινά στην θέση τους.Ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη που με την αγωνιστικότητα του, το όραμα του και την βαθιά πίστη του στη πραγματική δημοκρατία, έστρεψε όλα τα βλέματα της Ευρώπης χθες, στο Ζάππειο για καλό σκοπό.

Μα φυσικά παίρνει σάρκα και οστά στο πρόσωπο του εκπληκτικού Στέλιου Κυμπουρόπουλου που γεννήθηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία σε ένα απροετοίμαστο κράτος, έγινε ο 1ος  αριστούχος μαθητής με αναπηρία το 1999, αποφοίτησε την Ιατρική Σχολή των Αθηνών, εξειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική και τολμάει και θέλει να παλέψει για μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σκοπό μια Ευρώπη ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους και όλες.

Το δίλημμα πλέον δεν είναι εθνοδιχαστικό ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν.Δεν θέλουμε να τελειώσουμε κανέναν.Το δίλημμα πλέον είναι ανθρώπινο και καθαρά δικό μας.Θέλουμε μια κοινωνία ανθρωποφαγίας και χυδαιότητας γεμάτη Πολάκηδες ή μια κοινωνία πρόοδου και ισότητας με περισσότερους Κυμπουρόπουλους;;Μαρία Καραγιάννη Αν.Υπεύθυνη Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας των Φύλων της ΟΝΝΕΔ και μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις