ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Pizza Hut: Άσχημα νέα για την πίτσα που όλοι αγαπάμε!

Pizza Hut: Άσχημα νέα για την πίτσα που όλοι αγαπάμε!

Newsroom

Το μεγαλύτερο αμερικανικό franchisee της Pizza Hut εξετάζει τo σύνολο των στρατηγικών της επιλογών, ακόμη και αυτό της πτώχευσης, μετέδωσε χθες το πρακτορείο Bloomberg.

H NPC International η οποία έχει χρέος περίπου 1 δις δολαρίων διαθέτει παγκοσμίως 400 καταστήματα Wendy’s και 1.200 καταστήματα Pizza Hut.

Άτομα προσκείμενα στη διοίκηση ανέφεραν στο οικονομικό πρακτορείο ότι η μητρική έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της με στόχο να βρεθεί μία εξωδικαστική λύση. H εταιρεία καταβάλει προσπάθειες να αποφευχθεί μία ενδεχόμενη αναδιάρθρωση, παρόλα αυτά δεν αποκλείεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, που θα συνοδεύεται από ένα προκαθορισμένο σχέδιο.

Το 2019, το franchisee είδε το χρέος του να διογκώνεται ολοένα και περισσότερο, μετά και την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της S & P Global Ratings και της Moody’s. Και οι δύο εταιρείες αξιολόγησης υποβάθμισαν το χρέος της NPC αυτή την εβδομάδα αφού δεν πραγματοποίησε πληρωμές τόκων λόγω δανειστών στις 31 Ιανουαρίου.Η Pizza Hut της Yum Brands, έχει να αντιμετωπίσει σειρά θεμάτων, μεταξύ άλλων το υψηλό λειτουργικό κόστος, γεγονός που περιόρισε αισθητά τα κέρδη της,

Εκπρόσωπος της Yum! Brands, της μητρικής της Pizza Hut, αλλά και των KFC και Taco Bell, σχολίασε στο Bloomberg ότι η αλυσίδα συνεργάζεται με πολλές εταιρείες franchise στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων όσων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Τη διαχείριση των περισσότερων εστιατορίων της Yum! Brands, όπως και πολλών ανταγωνιστριών, έχουν αναλάβει σχεδόν εξ ολοκλήρου οι εταιρείες franchise, οι οποίες φέρουν και την ευθύνη για το προσωπικό και τις τιμές των προϊόντων.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις