ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Kι όμως οι Αρτοποιοί της πόλης μας παραπονιούνται- Δες τι επέφερε ο κορωνοϊός!

Kι όμως οι Αρτοποιοί της πόλης μας παραπονιούνται- Δες τι επέφερε ο κορωνοϊός!

Newsroom

Στο 70% φτάνει η πτώση της παραγωγής και του τζίρου στα αρτοποιεία της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, η οποία ζητά την ένταξη του κλάδου στους ΚΑΔ που πρέπει να ενισχυθούν από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Στη Μαγνησία, το ποσοστό αυτό αφήνει τους Αρτοποιούς με το στόμα ανοιχτό, αφου ναι μεν ειδικότερα οι Φούρνοι του κέντρου, έχουν καταγράψει μια μικρή μείωση, ωστόσο σε καμία περίπτωση η μείωση δεν φτάνει αυτό το ποσοστό, που καταγράφεται από την Ομοσπονδία τους.

Με τη κίνηση στους δρόμους της πόλης να μειώνεται, είναι λογικό να υπάρχει κάποια μείωση στους κεντρικούς φούρνους της πόλης, ωστόσο πρόκειται για μείωση που διορθώνεται αρκετά μέσω του delivery!

Οι Φούρνοι δεν καταγράφουν μείωση από την πώληση ψωμιού, όσο κυρίως από την μειωμένη αγορά των σνακ και των γλυκών.

Περισσότερο κερδισμένοι, μη έχοντας χάσει είναι οι μικροί γειτονικοί φούρνοι, ενώ ναι…υπάρχουν και αυτοί που πάντα παραπονιούνται και κάνουν λόγο για τεράστια ποσοστά μείωσης!

Η μείωση δεν φαίνεται να ξεπερνά στη πραγματικότητα το 15 με 20% στις περισσότερες των περιπτώσεων, ενώ αυτή εξηγείται τόσο από το γεγονός ότι οι καταναλωτές μη θέλοντας να κάνουν περισσότερες μετακινήσεις, αγοράζουν ψωμί από το σούπερ μάρκετ, όσο και από το γεγονός ότι έχει αυξηθεί στο 100% η πώληση αλευριού, που χρησιμοποιείται για να φτιάξουν μόνες τους οι νοικοκυρές ψωμί στο σπίτι.

Ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι πολλοί από τους Φούρνους μας, τροφοδοτούσαν μαγαζιά εστίασης, κάτι που προσέθετε αρκετά στον τζίρο τους. Με τα μαγαζιά κλειστά, είναι λογικό, να χάνεται μέρος του τζίρου και από εκεί!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις