ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

e-infinity: Ένα πρωτοπόρο εγχείρημα στο χώρο του φαρμακείου

e-infinity: Ένα πρωτοπόρο εγχείρημα στο χώρο του φαρμακείου

Δώρα Μιχαήλ

Toυ Στάθη Κιτιτζιάν

Τα τελευταία 15 χρόνια, η Ελίνα Αρμένη δραστηριοποιείται στο κλάδο του φαρμακείου και πλέον είναι Founder & Ceo της Ε-infinity Education & HR Management.

Τι είναι η e-Infinity και ποιος o σκοπός της;

Η ιδέα για την ίδρυση μιας εταιρείας με τις παροχές που προσφέρει η infinity ξεκίνησε όταν μπήκα στη διαδικασία να παρατηρώ τη συμπεριφορά των καταναλωτών – ασθενών μέσα στο χώρο του φαρμακείου, την αντιμετώπιση του φαρμακοποιού και του προσωπικού έναντι αυτών των ανθρώπων όπως και τη προσέγγιση των αντιπροσώπων των εκάστοτε εταιρειών προς των φαρμακοποιό και το προσωπικό του και αντιστρόφως.

Με αφορμή αυτό ξεκίνησα να καταγράφω τις εκάστοτε συμπεριφορές και αφού ολοκλήρωσα μια δουλειά τριών ολόκληρων χρονών ήξερα μέσα μου ότι είχα μπει στην τελική ευθεία για να ιδρύσω μια εξειδικευμένη επιχείρηση για το κλάδο του φαρμακείου και των φαρμακευτικών εταιρειών.

Η εταιρεία E-Infinity Education & HR Management αποτελεί ένα πρωτοπόρο εγχείρημα στο χώρο του φαρμακείου. Εξειδικεύεται και προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση υπηρεσιών για το σύγχρονο φαρμακείο και της ομάδας του οι οποίες είναι βασισμένες στις ανάγκες του σημερινού, πολύ καλά ενημερωμένου καταναλωτή. Για εμάς είναι υψίστης σημασίας και τεράστιος σκοπός η ανάδειξη του γνωστικού επιπέδου σε προϊοντικό επίπεδο αλλά και στο κομμάτι των συμβουλευτικών υπηρεσιών που υπάρχουν μέσα στο χώρο του φαρμακείου από το φαρμακοποιό και το προσωπικό του προς το καταναλωτικό κοινό. Με την επίτευξη αυτού του σκοπού θα έχουμε καταφέρει να έχουμε δύο πολύ βασικά πλεονεκτήματα, το ένα ότι οι καταναλωτές θα αγοράζουν προϊόντα που βασίζονται αποκλειστικά στις ανάγκες τους εξοικονομώντας χρήμα και αποκτώντας το ιδανικό προϊόν βασισμένο στις ανάγκες τους ενώ από την μεριά του φαρμακοποιού και του προσωπικού θα έχει αξιοποιηθεί η γνωστική τους επάρκεια αντιμετωπίζοντας κάθε περιστατικό ως μεμονωμένο που συνεπάγεται υγιείς, όμορφους και γεμάτους ευεξία καταναλωτές.

Σε σχέση με το φαρμακευτικό κλάδο εκπαιδεύουμε τους συνεργάτες του φαρμακοποιού ώστε να μπορούν να αντιληφθούν και να επικοινωνήσουν στον εκάστοτε φαρμακοποιό τις πραγματικές τους ανάγκες χτίζοντας έτσι δεσμούς μακροχρόνιας συνεργασίας. Ανάλογα trainings υπάρχουν για όλα τα στελέχη σε μία εταιρεία με διαφορετικές θεματολογίες.

Μελετάμε κάθε συνεργασία μας σαν ένα νέο, μοναδικό project και προσφέρουμε σε κάθε επιχειρηματία-φαρμακοποιό tailored υπηρεσίες, με workshops γραμμένα με προσοχή, κάθε φορά από την αρχή. Σκοπός μας είναι να δούμε τον, φαινομενικά, στεγνό και παρωχυμένο κλάδο του φαρμακείου να αναδεικνύει τον ενεργό του ρόλο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, στην ομορφιά και στην ευεξία και ταυτόχρονα να δίνει ένα νέο παλμό στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Για την infinity το άπειρο είναι τα παιδιά και οι νέοι -Ελίνα Αρμένη-
Τι το ξεχωριστό προσφέρει η e-Infinity, σε ποιους απευθύνεται και ποια τα οφέλη;

Αρχικά η infinity ξεχωρίζει γιατί είναι μία πιστοποιημένη εταιρεία με ISO η οποία ακολουθεί πρωτόκολλο για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει και συνάμα αξιολογείται και η ίδια από διεθνή φορέα. Τα project που αναλαμβάνει είναι όλα σε customized υπηρεσίες είτε αφορά το χώρο του φαρμακείου είτε αφορά τη συνεργασία της με μια φαρμακευτική ή παραφαρμακετική εταιρεία. Για τον κλάδο του φαρμακείου δημιουργούμε δομές βασισμένες σε επιχειρηματικά μοντέλα οι οποίες είναι πάντα customized. Το γεγονός αυτό μας δίνει την δυνατότητα να μπορούμε να αξιολογήσουμε και να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα από τις ενέργειες που δημιουργούμε μέσα σε ένα φαρμακείο .

Για τον κλάδο των φαρμακευτικών-παραφαρμακευτικών εταιρειών δημιουργούμε πάλι customized υπηρεσίες, αυτή τη φορά όμως βασιζόμαστε πάρα πολύ στην μελέτη του εκάστοτε ανταγωνισμού της εταιρίας που έχουμε αναλάβει το project. Ολιστικά μετά τεκμηριώνουμε ένα πλάνο που έχουμε φτιάξει για την φαρμακευτική εταιρεία που έχουμε αναλάβει με χρονοδιαγράμματα και βελτιώσεις για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί σε όποια στάδια μπορεί να χρειάζεται βελτίωση (π.χ. προσέγγιση πελατών, συσκευασία προϊόντων κτλ)

Τέλος, αναλαμβάνουμε την εκπαίδευση μεμονωμένων ατόμων όλων των ειδικοτήτων (φαρμακοποιός, βοηθός φαρμακείου, αισθητικός, διατροφολόγος) που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στο φαρμακείο.

Η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες Εκπαίδευσης,Human Resources,Digital marketing,συμβουλευτική merchandising, συμβουλευτική αρχιτεκτονικής χώρου, εύρεση προσωπικού, management και Special Events.

Ιδρύσατε την εταιρία σας μέσα στην κρίση το 2014. Τι εμπόδια συναντήσατε και πώς τα ξεπεράσατε;

Είναι γεγονός πως όταν αποφασίζεις να ιδρύσεις μία εταιρεία μέσα στην κρίση είσαι προετοιμασμένος ότι τίποτα δεν θα γίνει με τον εύκολο τρόπο. Όμως αν κάτι το πιστεύεις με πάθος, ένας μαγικός τρόπος σε ωθεί και να το πραγματοποιήσεις. Αυτό που εγώ προσωπικά προσπάθησα να κάνω ήταν να μελετήσω τόσο πολύ τα βήματα που θα ακολουθούσα στις εκάστοτε ενέργειες που έκανα για να αποκλείσω όσα περισσότερα λάθη θα μπορούσα να κάνω. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα πάρα πολύ καθώς καθετί νέο θέλει διαφορετική προσέγγιση, καινοτόμα, και σίγουρα χρόνο για να μπορέσει να αποδείξει τον ουσιαστικό του ρόλο. Μην ξεχνάμε ότι δεν ανοιξα μόνο εγώ επιχείρηση μέσα στην κρίση αλλά απευθυνόμουνα και σε επιχειρήσεις που βίωναν την κρίση. Αυτό δεν άφηνε περιθώρια στον επιχειρηματία-φαρμακοποιό να κάνει κινήσεις out of his comfort zone. Όλα αυτά αντιμετωπίστηκαν με τη σωστή επικοινωνία, με πολλή δουλειά και σωστή προσέγγιση από τα social media.

Η εταιρία σας πραγματοποιεί πολλές κοινωνικές δράσεις. Πείτε μας δυο λόγια για αυτές.

“Η εκπαίδευση ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στη δύναμη της”. Αυτό είναι άλλωστε και το moto της εταιρειας μας για όλες τις κοινωνικές μας δράσεις.

Για την e-infinity το άπειρο είναι τα παιδιά και οι νέοι. Η εκπαίδευση αποτελεί μέγιστο ζητούμενο για την εταιρεία μας, όχι μόνο στο στενό πλαίσιο των επαγγελματικών μας συνεργασιών. Μας ενδιαφέρει όλα τα παιδιά της χώρας να έχουν πρόσβαση σε γνώση αλλά και σε όλα τα αναλώσιμα που είναι απαραίτητα για τη μόρφωσή τους. Μέχρι τώρα έχουμε στηρίξει το κοινωνικό φαρμακείο και το κοινωνικό φροντιστήριο στην Ανάφη, την Effect, και ήμασταν επίσης χορηγοί του lets do it Greece. Έχουμε συνεργαστεί με λύκεια της πρωτεύουσας ενισχύοντας τη συμμετοχή των παιδιών σε εκπαιδευτικά προγράμματα του εξωτερικού και ονειρευόμαστε να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Για μας το “μέλλον ” της χώρας, αξίζει να έχει ευκαιρίες και πρόσβαση στη μόρφωση.

Ο επιχειρηματικός κόσμος είναι στην πλειοψηφία του ένας χώρος ανδροκρατούμενος. Αντιμετωπίσατε ποτέ σας δυσκολίες ως γυναίκα επιχειρηματίας εξαιτίας αυτού;

Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας μπορεί να καυχιέται για τις πολλές, εξαίσιες γυναίκες που έχουν ενεργό ρόλο στον επιχειρηματικό κόσμο. Δυσκολίες δε μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα. Αυτό που ίσως δεν περιμένει κανείς από μία γυναίκα είναι να έχει τις σωματικές αντοχές που απαιτούνται λόγω των ωραρίων, αλλά και το στομάχι να αντέξει τον ανταγωνισμό. Χαίρομαι πολύ που οι γυναίκες του επιχειρηματικού χώρου κάθε μέρα το διαψεύδουμε!

Τι θέλετε να δείτε η e-Infinity να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Πραγματικά θα ήθελα μετά από πέντε χρόνια να εχει υλοποιήσει projects βασισμένα σε μετρήσιμα αποτελέσματα που να της δίνουν την δυνατότητα να είναι μέσα στις εταιρείες – πρότυπα ανάπτυξης και εκπαίδευσης για το συγκεκριμένο κλάδο. Αν και έχουμε πραγματοποιήσει συνεργασίες σε Κύπρο και Αγγλία πραγματικά θα ηθελα να φτάσει στο επίπεδο να αναδείξει ότι η χώρα μας μπορεί να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες στο συγκεκριμένο κλάδο και έξω απο τα σύνορα μας.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε νέους επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Αν κάτι πρέπει να ξέρει κάθε νέος επιχειρηματίας, είναι ότι η τέλεια επιχείρηση δεν είναι αυτή του «διπλανού» που έχει πετύχει! Με σκληρή δουλειά, με πίστη, δυνατά ψυχικά αποθέματα και με αφοσίωση στους στόχους, τίποτα δε μπορεί να πάει λάθος. Μπορεί να είμαστε εμείς ο “διπλανός ” ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις