ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Checklist για μία τέλεια βάπτιση από την γκουρού του είδους Ε.Οικονόμου!

Checklist για μία τέλεια βάπτιση από την γκουρού του είδους Ε.Οικονόμου!

Newsroom

Από την Ειρήνη Οικονόμου, ιδιοκτήτρια του Les Petits Fresh, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της βάπτισης και του γάμου, καινοτόμες ιδέες και μεγάλες συνεργασίες. Πρόκειται για μια επαγγελματία που έφερε έναν άλλον αέρα στην πόλη, σχεδιάζοντας γάμους και βαπτίσεις, πάντα ένα βήμα μπροστά απ όλα όσα ξέρουμε και έχουμε δει!

Οι συμβουλές της πολύτιμες!

Η βάπτιση είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη ζωή του παιδί σας, αλλά είναι επίσης και μια υπέροχη ευκαιρία να βρεθείτε με φίλους και την οικογένειά σας για να γιορτάσετε τον ερχομό του νέου σας μέλους!

Ο σχεδιασμός της μπορεί να είναι μία αρκετά διασκεδαστική διαδικασία αλλά εξίσου αγχωτική και επίπονη σε περίπτωση που δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε ή δεν έχετε δίπλα σας τους κατάλληλους ανθρώπους να συμβουλευτείτε.

Γι’αυτό ζητήσαμε από την ιδιοκτήτρια του καταστήματος “Les Petits Fresh” και διοργανώτρια εκδηλώσεων επί σειρά ετών Ειρήνη Οικονόμου, να μας δώσει χρήσιμες συμβουλές και tips για το πώς θα οργανώσετε την τέλεια βάπτιση του μωρού σας και ταυτόχρονα να αποφύγετε περιττά λάθη που συχνά κοστίζουν…

3 μήνες πριν

  • Αποφασίστε την εκκλησία: Επικοινωνήστε με τον ιερέα της εκκλησίας όπου επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί η βάπτιση και ρωτήστε για διαθέσιμες ημερομηνίες και ώρες ώστε να ορίσετε έγκαιρα την τελετή. Από την εκκλησία θα σας βοηθήσουν επίσης με τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται.
  • Επιλογή νονού: Μπορεί η επιλογή της εκκλησίας να είναι σημαντική αλλά εξίσου σημαντική είναι και η επιλογή των ανθρώπων που θα αναλάβουν την ευθύνη να γίνουν νονοί-πνευματικοί γονείς του μωρού σας. Είτε πρόκειται για ένα άτομο είτε περισσότερα, βεβαιωθείτε ότι είναι άνθρωποι που αγαπάτε, εμπιστεύεστε και που είναι πολύ κοντά σας. Πάρτε τη συμβουλή τους και ζητήστε τους να συμμετάσχουν και αυτοί από τη μεριά τους στην οργάνωση της τελετής και του πάρτι που θα ακολουθήσει.
  • Επιλέξτε τον κατάλληλο χώρο: Μια τοποθεσία κοντά στην εκκλησία όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή είναι ιδανική, αν και δεν απαιτείται. Παραδοσιακοί χώροι για πάρτι βάπτισης είναι το σπίτι της οικογένειας, ένα τοπικό εστιατόριο ή ένας χώρος εκδηλώσεων. Σκεφτείτε τον προϋπολογισμό που διαθέτετε, την ώρα της ημέρας και πόσα άτομα χωράνε όταν αποφασίζετε για ένα χώρο. Εάν θα φιλοξενήσετε καλεσμένους που έρχονται από μακρινή απόσταση, κυρίως μέλη της οικογένειας και στενούς φίλους, μια πιθανότητα είναι να κάνετε κράτηση για κάποια δωμάτια σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής που να εξυπηρετεί τις αποστάσεις.
  • Συνθέστε τη λίστα των καλεσμένων και οργανώστε τις διευθύνσεις τους.
  • Σκεφτείτε τους επισκέπτες κατά τον σχεδιασμό του μενού: Εάν οι καλεσμένοι σας είναι μικρός αριθμός (κάτω των 100 ατόμων), ένας μπουφές ή ένα μπάρμπεκιου μπορεί να είναι μία ευκολότερη και οικονομικότερη λύση. Λάβετε υπόψη τον αριθμό και τις ηλικίες των παιδιών που θα παρευρίσκονται και σχεδιάστε ένα μενού που θα τους είναι είναι ελκυστικό. Με άλλα λόγια, ένα σερβιριστό γεύμα πιθανότατα δεν είναι καλή ιδέα αν θα έχετε δέκα ή περισσότερα παιδιά κάτω των δέκα ετών.
  • Κλείστε φωτογράφο (και βίντεο) που θα καλύψει τη βάπτιση.
  • Μουσική για το πάρτι: Ίσως στο χώρο που θα κλείσετε για το πάρτι ταιριάζει ή απαιτείται ένας DJ, μια μπάντα ή ακόμα και μια ζωντανή ορχήστρα.

2 μήνες πριν

  • Βρείτε το θέμα και το ύφος της βάπτισης.
  • Παραγγείλετε τις προσκλήσεις και τις μπομπονιέρες της βάπτισης: Συνήθως στη πόλη του Βόλου η πρόσκληση δίνεται μαζί με την μπομπονιέρα.
  •  Επιλέξτε τον επαγγελματία που θα επιμεληθεί το στολισμό, τα λουλούδια και την οργάνωση της εκδήλωσης: Δώστε τις κατευθύνσεις και εξηγήστε του με λεπτομέρεια πως έχετε φανταστεί την ιδανική εκδήλωση. Ζητήστε προτάσεις και ιδέες σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο συγκεκριμένο concept στο μυαλό σας. Εδώ μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε και τα γλυκά της βάπτισης για μικρούς και μεγάλους.
  • Παραγγείλετε τον σταυρό της βάπτισης.

6 εβδομάδες πριν

  • Βρείτε το βαπτιστικό ρούχο του μωρού σας: Πρώτο βήμα είναι να αποφασίστε ποιο ρούχο θα ταίριαζε καλύτερα στο παιδί σας με βάση τα χαρακτηριστικά και την ηλικία του κατά την ημερομηνία της βάπτισης. Συμβουλέψτε το νονό ή την νονά ποιο ρούχο να επιλέξει και σε ποιο κατάστημα να απευθυνθεί, εφ’ όσον έγκειται στις αρμοδιότητες του. Βήμα δεύτερο να σχεδιάστε το βαπτιστικό πακέτο. Παραδοσιακά το βαπτιστικό πακέτο ήταν επιλογή του νονού. Τελευταία γίνεται κατά περίπτωση από την μαμά ή την νονά – είτε και συνδυαστικά. Εφ’ όσον έχετε βρει το ρούχο της βάπτισης, επιλέξτε το αντίστοιχο παπούτσι που συμπληρώνει ιδανικά το βαπτιστικό ρούχο. Τέλος, δημιουργήστε το υπόλοιπο πακέτο. Το σετ περιλαμβάνει τα λαδόπανα και τα εσώρουχα που «αγκαλιάζουν» το μωρό μετά την ιερή στιγμή της κολυμπήθρας, καθώς και τα αξεσουάρ κουτί, λαμπάδα, λαδοσέτ και μαρτυρικά. Όλα κατασκευάζονται σεταρισμένα με το ρούχο σε χρώματα και υφάσματα αλλά και σύμφωνα με το θέμα της βάπτισης.

Extra tip: επιλέξτε ένα βραχιόλι-κόσμημα για τη μαμά και τη νονά, ίσως και για τον μπαμπά και τον νονό.

Στο Les Petits Fresh όλα τα ρούχα και παπούτσια κατασκευάζονται στην Ελλάδα, από επώνυμους οίκους και τα διαθέτουμε αποκλειστικά για τη πόλη του Βόλου αλλά και στο online κατάστημά μας. Κάθε πακέτο είναι custom made και σχεδιασμένο αποκλειστικά για εσάς με σεβασμό και αγάπη προς τα παιδιά.

  • Ολοκληρώστε τη δική σας εμφάνιση και την εμφάνιση για όλα τα μέλη της oικογένειας: Όμορφο θα ήταν να ταιριάζετε χρωματικά ή έστω να έχετε το ίδιο ύφος. Επίσης για τις γυναίκες επιλέξτε ανάλογο μακιγιάζ, χτένισμα, μανικιούρ και πεντικιούρ.
  • Οργανώστε μια εκδήλωση φιλική στα παιδιά: Συνεργαστείτε με κάποιους παιδαγωγούς-διασκεδαστές που θα απασχολήσουν δημιουργικά τα καλεσμένα παιδάκια. Επίσης βρείτε και παραγγείλετε παιδικές μπομπονιέρες ανάλογες με το θέμα.

Διασκεδάστε και απολαύστε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα με την οικογένεια και τους φίλους σας… και μην ξεχάσετε να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες!

Για περισσότερες πληροφορίες, βαπτιστικά πακέτα και επαγγελματικές συμβουλές μπορείτε να απευθυνθείτε στο Les Petits Fresh, Γκλαβάνη 44 (24210 97392) στην πόλη του Βόλου.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις