ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ποιες μάρκες λατρεύουν οι Έλληνες; – Η πρώτη original έρευνα

Ποιες μάρκες λατρεύουν οι Έλληνες; – Η πρώτη original έρευνα

Newsroom

Τέσσερις μάρκες σοκολάτας (ΙΟΝ, Lacta, Παυλίδου και Kinder) στο Top10 των μαρκών που αγαπούν οι Έλληνες, σύμφωνα με την έρευνα Love Brands που δημοσιοποιήθηκε στο Wisdrop, τη νέα συνδρομητική πλατφόρμα γνώσης της αγοράς. Η εικόνα αυτή παρουσιάζει μικρές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα διαφορετικά δημογραφικά κοινά, ενώ εντύπωση προκαλούν επίσης οι πολύ υψηλές θέσεις που καταλαμβάνουν εταιρίες παραγωγής και προβολής video περιεχομένου (Youtube, Disney και Netflix), ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές.

Η έρευνα Love Brands πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2020 σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1,000+ ανθρώπων, online και συμπεριέλαβε 110 μάρκες. Σκοπός της έρευνας ήταν να εξετάσει τον βαθμό σύνδεσης των Ελλήνων, με κάθε μία από αυτές. Η τελική βαθμολογία κατάταξης διαμορφώθηκε με βάση α) το πόσοι άνθρωποι είχαν εμπειρία με τη μάρκα, β) το επίπεδο σύνδεσης που ένιωθαν με αυτή, γ) καθώς και τους λόγους που δημιουργούν τη σύνδεση αυτή. Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, ότι το 46,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς την ΙΟΝ, σχέση που όπως αποδεικνύεται προέρχεται κυρίως από την αίσθηση Νοσταλγίας και Απόλαυσης που δημιουργεί η μάρκα.

Όσον αφορά στους κλάδους, φαίνεται ότι τις υψηλότερες βαθμολογίες συγκεντρώνουν μάρκες που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία Τρόφιμα & Ποτά, ενώ ακολουθούν με μικρή διαφορά οι κατηγορίες Είδη νοικοκυριού, Μέσα και Διασκέδαση, καθώς και η Τεχνολογία και Επικοινωνίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρουσες διαφοροποιήσεις δεν παρουσιάζονται μόνο μεταξύ ανθρώπων διαφορετικής γενιάς, αλλά και διαφορετικού εισοδηματικού επιπέδου.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι πρώτες 50 μάρκες, καθώς και η βαθμολογία τους.

Wisdrop_brands.jpg?mtime=20200317170909#asset:172765

Λίγα λόγια για το Wisdrop

To Wisdrop είναι μια πρωτοποριακή συνδρομητική υπηρεσία της Braincandy, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που οι εταιρίες αντιμετωπίζουν την έρευνα αγοράς και να βοηθήσει ώστε να λαμβάνονται σωστότερες αποφάσεις και να δημιουργούνται καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες. Μέσω του Wisdrop, ακόμα και ο μικρότερος οργανισμός μπορεί να έχει πρόσβαση σε πλούσια και ενημερωμένη γνώση της αγοράς ανά πάσα στιγμή, από υπολογιστή ή tablet. Στην υπηρεσία υπάρχουν ήδη πάνω από 20 έρευνες διαθέσιμες, ενώ νέες έρευνες προστίθενται κάθε εβδομάδα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.wisdrop.com.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις