ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αφιέρωμα ενός εκ των μεγαλύτερων site της χώρας στον Βόλο!

Αφιέρωμα ενός εκ των μεγαλύτερων site της χώρας στον Βόλο!

Δώρα Μιχαήλ

Σ ένα όμορφο αφιέρωμα στη πόλη μας, στον Βόλο, προχώρησε το πετυχημένο site newsbeast που καθημερινά διαβάζουν χιλιάδες αναγνώστες!

Στο αφιέρωμα αναφέρονται τα εξής:

Κοντά στη θέση της αρχαίας Ιωλκού, στη σκιά του βουνού των Κενταύρων, της υπέροχης φύσης του και των όμορφων οικισμών του, ο Βόλος είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και σημαντικό λιμάνι της.

Η ίδρυση της Ιωλκού, που συνδέεται με τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας, τοποθετείται στη μυκηναϊκή περίοδο ενώ η ευρύτερη περιοχή του Βόλου συγκεντρώνει σημαντικά νεολιθικά ευρήματα. Η αρχαιολογική σκαπάνη έχει βγάλει στο φως δεκάδες οικισμούς που τοποθετούνται στη νεολιθική εποχή και στην εποχή του ορείχαλκου.

Ο Βόλος του σήμερα είναι μια ζωντανή πόλη με τον δικό της ρυθμό, τα λιμάνια της και το πανεπιστήμιό της. Κάντε μια στάση στο Κάστρο, στη σημερινή συνοικία Παλιά, που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα. Γνωρίστε την ιστορία της πόλης και των προσφύγων στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, όπου εκτίθενται φωτογραφίες, αντικείμενα και μαρτυρίες. Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» ενώ μοναδικό στο είδος του είναι το Εντομολογικό Μουσείο. Εξαιρετική θεωρείται η λαογραφική συλλογή του Λαογραφικού Κέντρου Κίτσου Μακρή, που στεγάζεται στο σπίτι του λαογράφου.

Η βόλτα στην παραλία του Βόλου θεωρείται από τις ωραιότερες στην Ελλάδα ενώ τα τσιπουράδικα της πόλης είναι από μόνα τους ξεχωριστή εμπειρία γαστρονομίας, φιλοξενίας και γενναιοδωρίας. Απολαύστε το ατομικό σας τσίπουρο συνοδεία τοπικών μεζέδων που έρχονται ακατάπαυστα στο τραπέζι σας και κάνουν την επίσκεψή σας στον Βόλο αξέχαστη.

βολ

βολ2

βολ3

βολ4

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις