ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Βραβευμένο εστιατόριο σερβίρει γλυκό από θρυμματισμένα μυρμήγκια και γίνεται χαμός!

Βραβευμένο εστιατόριο σερβίρει γλυκό από θρυμματισμένα μυρμήγκια και γίνεται χαμός!

Newsroom

Τα ακριβά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, με τις ιδιαίτερες γεύσεις και τα γκουρμέ πιάτα, είναι πετυχημένα τόσο για την ευχαρίστηση που προκαλούν στον πελάτη, όσο και για τα συνήθως, περίεργα υλικά που χρησιμοποιούν.
Στην Αυστραλία υπάρχει ένα σικάτο εστιατόριο, που κάθε χρόνο ψηφίζεται ως το καλύτερο της χώρας. Μάλιστα, κατέχει την 20η θέση μέσα στα 50 καλύτερα του κόσμου.

Το «Attica» έχει καταφέρει να προσεγγίσει την υψηλή κοινωνία της χώρας, χάρη στις καινοτόμες γεύσεις που προσφέρει στους πελάτες.

Τα γεύματα υψηλής γαστρονομίας, περιλαμβάνουν κρέας κόκκινου καγκουρό και αυγά του πτηνού εμού.
Αυτό που έχει προκαλέσει φρενίτιδα, αλλά και αηδία παράλληλα, είναι το φημισμένο γλυκό του σεφ, Μπεν Σιούρι και αποτελεί παραλλαγή του παραδοσιακού αυστραλέζικου γλυκού, λάμινγκτον.

Στο εστιατόριο «Attica» όμως, το λάμινγκτον είναι φτιαγμένο από μαύρα μυρμήγια.
Ο σεφ χρησιμοποιεί τα θρυμματισμένα μαύρα μυρμήγκια για να δημιουργήσει τη δική του ζύμη και εκδοχή του γλυκού. Η παραδοσιακή συνταγή του λάμινγκτον, είναι ένα κέικ σοκολάτας με τριμμένη καρύδα.

Στην εκδοχή του σεφ Μπεν Σιούρι, το γλυκό είναι καλυμμένο με μαύρα αυστραλιανά μυρμήγκια, καρύδια και γευστικότατη σοκολάτα αυστραλέζικης ποικιλίας.

Παρά τις ακριβές τιμές του εστιατορίου, καθώς το δείπνο ανά άτομο κοστίζει 295 δολάρια, έχει τρομερή απήχηση από το κοινό. Φαίνεται ότι οι Αυστραλοί δεν έχουν ενδοιασμούς σε ό,τι αφορά τις γεύσεις τους.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις