ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τα «ανοικτά» προγράμματα ΕΣΠΑ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Τα «ανοικτά» προγράμματα ΕΣΠΑ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Newsroom

Πρόγραμμα «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»

Το πρόγραμμα «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους. Ενισχύονται αποκλειστικά υφιστάμενες Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης χρηματοδότησης:Remaining Time-0:28FullscreenUnmute

  • έχουν κλείσει τουλάχιστον τρεις (3) πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις
  • διαθέτουν τους επιλέξιμους ΚΑΔ της επένδυσης,
  • έχουν δύο (2) τουλάχιστον εργαζομένους πλήρους απασχόλησης το 2019.

Τι χρηματοδοτείται

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 20.000€ έως 200.000€. Η Επιχορήγηση κυμαίνεται σε ποσοστό 50-65%. Το ύψος της επιδότησης καθορίζεται με βάση τις εξαγωγικές επιδόσεις των επιχειρήσεων. Οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τις ακόλουθες δαπάνες:

  • Μηχανήματα – Εξοπλισμός
  • Πιστοποίηση Προϊόντων – Υπηρεσιών – Διαδικασιών έως 100% του επενδυτικού σχεδίου
  • Συσκευασία – Ετικέτα – Branding
  • Ψηφιακή Προβολή
  • Συμβουλευτικές Υπηρεσίες-Τεχνικές Μελέτες
  • Μεταφορικά Μέσα
  • Μισθολογικό Κόστος Εργαζομένων (νέο προσωπικό)

Πρόγραμμα επιδότησης τόκων υφιστάμενων δανείων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία με τη μορφή κάλυψης των τόκων των επιχειρηματικών δανειακών υποχρεώσεών τους για περίοδο 3 μηνών.

Λήπτες της ενίσχυσης, είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που νομίμως λειτουργούν στη χώρα.

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής είναι:

  1. Να δραστηριοποιούνται στις 19/3/2020 σε επιλέξιμους τομείς δραστηριότητας (ΚΑΔ).
  2. Να μην αποτελούν προβληματικές επιχειρήσεις στις 31 Δεκεμβρίου 2019
  3. Να μην εκκρεμεί σε βάρος τους εντολή ανάκτησης προηγούμενης παράνομης και ασύμβατης κρατικής ενίσχυσης
  4. Nα δεσμευτούν ότι θα απασχολούν την 31/12/2020 τουλάχιστον ίδιο αριθμό εργαζομένων με τον αριθμό εργαζομένων που απασχολούσαν την 19/03/2020

Τι χρηματοδοτείται

Για το χρονικό διάστημα από 01/04/2020 μέχρι και 30/06/2020 το πρόγραμμα καλύπτει τους συμβατικούς τόκους καθώς και την αναλογούσα εισφορά του ν. 128/75 των δανείων των επιλέξιμων επιχειρήσεων, και ειδικότερα επιχειρηματικών δανείων τακτής λήξης, ομολογιακών δανείων και Συμβάσεων Πίστωσης

Τα ανωτέρω δάνεια πρέπει να ήταν ενήμερα στις 31/12/2019 (δηλαδή να μην υπερβαίνουν τις 90 ημέρες με σημείο αναφοράς της 31/12/2019).

Δεν είναι επιλέξιμα κοινοπρακτικά δάνεια (δηλαδή δάνεια τα οποία έχουν χορηγηθεί από κοινοπραξία δανειστών που ανήκουν σε διαφορετικούς ομίλους).

Πρόγραμμα «Ψηφιακή Αναβάθμιση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κρήτης»

Αντικείμενο του Προγράμματος είναι η Ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Κρήτης, μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της εφαρμογής ΤΠΕ, ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας, για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων οι επιχειρήσεις, μπορούν να επιδοτηθούν για την αγορά καινούργιου σύγχρονου εξοπλισμού ψηφιακής τεχνολογίας (π.χ. ηλεκτρονικοί υπολογιστές desktop / laptop, servers, printers, κλπ), αγορά λογισμικών προγραμμάτων, κατασκευή ιστοσελίδας/ eshop, αγορά υπηρεσιών digital marketing αξιοποιώντας τις σύγχρονες δυνατότητες της ηλεκτρονικής προβολής και πώλησης προϊόντων μέσω internet.

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν πρόταση, είναι οι ακόλουθες:

  • Να δραστηριοποιούνται ή να δραστηριοποιηθούν, καθώς και να πραγματοποιήσουν τις αντίστοιχες δαπάνες στην Περιφέρεια Κρήτης.
  • Να διαθέτουν τον/τους δηλούμενο/ους ΚΑΔ πριν από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης, δηλαδή πριν την 17/02/2020 καθώς και τον/τους δηλούμενο/ους ΚΑΔ του επενδυτικού τους σχεδίου στον τόπο υλοποίησης της επένδυσης πριν την δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης δηλαδή πριν την 17/02/2020.
  • Να είναι πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις.
  • Να έχουν κλείσει τουλάχιστον δύο (2) πλήρης διαχειριστικές χρήσεις δωδεκάμηνης διάρκειας (δηλαδή να έχουν συσταθεί πριν από τη 1/1/2017) πριν την ημερομηνία της αίτησης χρηματοδότησης (για επιχειρήσεις με διαχειριστική χρήση από 1/7 έως 30/6 θα πρέπει να έχουν συσταθεί πριν από την 1η Ιουλίου 2016).

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης μπορεί να κυμαίνεται από 5.000,00 € έως 15.000.00€. Το ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης ανέρχεται στο 100% της αξίας του συνόλου των επιλέξιμων και επιχορηγούμενων δαπανών.

Πρόγραμμα «Ενίσχυση για την ίδρυση επιχειρήσεων, κατά προτεραιότητα σε τομείς τις Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη»

Το πρόγραμμα ενισχύει κατά προτεραιότητα την ίδρυση επιχειρήσεων σε τομείς τις Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (Περιφερειακής RIS3), ήτοι αγροδιατροφής, τουρισμού – πολιτισμού, υλικών (πλαστικών-ελαστικών, μη μεταλλικών ορυκτών) και καινοτόμων υλικών, χημικών, φαρμάκων και υγείας, περιβάλλοντος, ενέργειας και υβριδικών τεχνολογιών, ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού καθώς και του τομέα τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Η υποβολή επενδυτικών σχεδίων αφορά τη βελτίωση του βαθμού οικονομικής εκμετάλλευσης νέων επιχειρηματικών ιδεών μέσω και της μετατροπής τους σε εμπορεύσιμα προϊόντα/υπηρεσίες, με ελάχιστο επιχορηγούμενο π/υ 20.000 € και μέγιστο επιχορηγούμενο π/υ 285.000 €.

Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 70% και η Ιδιωτική Συμμετοχή σε 30%.

Επιλέξιμες Δαπάνες

  • Κτιριακές Εργασίες
  • Εξοπλισμός
  • Λογισμικά προγράμματα
  • Μεταφορικά Μέσα
  • Πιστοποίηση προϊόντων – υπηρεσιών – διαδικασιών
  • Ψηφιακή προβολή
  • Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Η διάρκεια υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων δε θα μπορεί να υπερβαίνει τους 24 μήνες.


Για περισσότερες πληροφορίες για τα παραπάνω προγράμματα, δωρεάν προ αξιολόγηση καθώς και ενημέρωση για την συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών μπορείτε να επικοινωνήσετε με την HFT Consultants στο τηλ 2106565400 ή στο [email protected]

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις