ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το “φαινόμενο” Ιωάννα Ζωμένου!

Το “φαινόμενο” Ιωάννα Ζωμένου!

Newsroom

Δεν θα μιλήσω Δημοσιογραφικά, ούτε ως πολίτης που την παρακολουθώ από μακριά, ούτε ως ένας άνθρωπος που την γνώρισα καλύτερα το τελευταίο διάστημα.

Θα μιλήσω καθαρά Ανθρωπολογικά, αρχικά τουλάχιστον…

Η Ιωάννα Ζωμένου είναι ένα “φαινόμενο”!

Ένα πετυχημένο “φαινόμενο”!

Είναι αυτό, που βλέπεις την επιτυχία και τελικά δεν ξέρεις, απλά εικάζεις από που και πως προήλθε!

Την συμπαθείς ή όχι, οφείλεις να ομολογήσεις ότι χάρισε με πολλή δουλειά βέβαια εξωστρέφεια σε αυτό που λέγεται “Τοπικό Συμβούλιο”!

Από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία του Τοπικού Συμβουλίου Βόλου, πιστέψτε με, κάποιοι έμαθαν ότι ναι, υπάρχουν και Τοπικά Συμβούλια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Έμενα αμήχανη και προβληματισμένη, απέναντι σε όσα πολλές φορές άκουγα από τους συμπολίτες μου, όπως για παράδειγμα:

“Τι είναι το Τοπικό Συμβούλιο”;

“Έχουμε και Τοπικά Συμβούλια;”

“Έχουν και άλλα μέρη εκτός από τον Βόλο;”!

Ναι, θεωρούσα, λάθος μου, δεδομένο ότι ο όλοι μας ξέραμε τον θεσμό του Τοπικού Συμβουλίου.

Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι ναι, σπάνια βλέπαμε στα Τοπικά Συμβούλια εξωστρέφεια, σπάνια η παρουσία τους ήταν έντονη, παθιασμένη κλπ. Σχεδόν δεν υπήρχαν, όχι κατ ουσία, κατ εικόνα….και δυστυχώς αν δεν φαίνεσαι, δεν είσαι!

Η κα.Ζωμένου που είναι από αυτές τις περσόνες που είτε αγαπάς, είτε μισείς, κατάφερε και οφείλουμε να το ομολογήσουμε και να της το πιστώσουμε, να χαρίσει την χαμένη εξωστρέφεια στον θεσμό αυτό, να πάρει πρωτοβουλίες, να δημιουργήσει, να συνεργαστεί, να βγει μπροστά, να δώσει δύναμη και αξία στο θεσμό.

Η ίδια και όχι μόνο τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές, είναι παντού. Σε κάθε εκδήλωση, δίπλα σε κάθε φορέα, σε κάθε οργάνωση, σε κάθε εθελοντική δράση και όπως ακούγεται από προέδρους των συλλόγων της πόλης μας: “Η Ιωάννα ότι ζητήσαμε το προσπάθησε και σχεδόν πάντα το κατάφερνε”!

Η τελευταία της απόφαση δε, να δοθεί τ όνομα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου σε κεντρικό δρόμο της πόλης, θεωρήθηκε μια απόφαση που άργησε πολλά χρόνια και αγκαλιάστηκε με θέρμη απ όλους τους Βολιώτες και φυσικά από τον εκκλησιαστικό κύκλο.

Θα κλείσω με κάτι που ανέφερα παραπάνω. Είναι μια γυναίκα που είτε αγαπάς, είτε μισείς…να λατρεύεις!

Είναι ο πιο αυθόρμητος και αληθινός άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ. Ότι σκέφτεται θα στο πει, χωρίς δεύτερη σκέψη και σε καμία περίπτωση δεν θα σου δείξει ότι σε συμπαθεί, αν όντως δε το νιώθει!

Σας το λέω από προσωπική πείρα!

Όχι, δεν είναι πολιτικός γιατί αν ήταν θα σκεφτόταν πολλά από αυτά που από αυθορμητισμό και αλήθεια κάνει και καμιά φορά παρεξηγούνται!

Επιμένει να είναι ο εαυτός της και ας το πληρώνει…

Είναι απλά μια Βολιώτισσα που αγαπά τη δράση και την δημιουργία και γι αυτό θα είναι ξανά υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο πλευρό του Α.Μπέου!

Δεν είναι εύκολο γι αυτή, καθώς έχει παιδιά σε μικρή ηλικία, ωστόσο η στήριξη του συζύγου της Κωνσταντίνου Καραγιάννη, αλλά και καλών της φίλων, της δίνουν δύναμη να συνεχίσει παρά τις αντιξοότητες!

Τα Τοπικά Συμβούλια, δεν είναι πια στο περιθώριο, δεν είναι μια άγνωστη έννοια….και αυτό είναι μια βαθιά δημοκρατική νίκη!

Ιωάννα, σ ευχαριστούμε γι αυτό!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις