ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

“Θέλω την κάθε ψήφο που θα λάβω να την αξίζω και να την δικαιώσω”!

“Θέλω την κάθε ψήφο που θα λάβω να την αξίζω και να την δικαιώσω”!

Δώρα Μιχαήλ

Μιλτιάδης Π.Χαραλάμπους. Ένας νέος άνθρωπος, ένας νέος επιστήμονας, ένας νέος επαγγελματίας, που κουβαλά μια πορεία και ένα βιογραφικό άξιο θαυμασμού. Αποφοίτησε με Άριστα από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου μας και πήρε υποτροφία για το Λονδίνο, απ όπου έφυγε με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους. Σήμερα βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωση του διδακτορικού του και εργάζεται πάνω στην μεγάλη του αγάπη την λογιστική διατηρώντας δικό του γραφείο. Ασχολήθηκε με τα κοινά από πολύ μικρός και γνωρίζει καλά τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Η αγάπη του για τον Βόλο, αλλά και για τη κόρη του που λειτουργεί ως κίνητρο για μια πιο όμορφη και πιο παραγωγική πόλη, τον οδήγησαν στην απόφαση να είναι Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου, αυτή τη φορά στο πλευρό του Α.Μπέου!

Ένας άνθρωπος που αξίζει να γνωρίσετε λίγο καλύτερα, απολαύστε τον! 

Ειλικρινά διαβάζοντας το βιογραφικό σου, αναρωτιέμαι πως ένας άνθρωπος σαν εσένα, με τέτοιες σπουδές και τέτοιες επιδόσεις και επιτυχίες, έμεινε στον Βόλο και δεν μας έφυγε στο εξωτερικό. Τι σε κράτησε εδώ;

Λατρεύω την ελληνική γη. Την κουλτούρα μας, τον ήλιο μας, τη θάλασσα και τους έλληνες. Είναι λυπηρό να φεύγουν τα ελληνόπουλα στο εξωτερικό, αφήνοντας πίσω αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Η Ελλάδα παραδοσιακά παρήγαγε σπουδαία μυαλά. Εκτός από τον πολιτισμό που εξάγουμε σαν χώρα, έχουμε και πολύ λαμπρούς επιστήμονες οι οποίοι έχουν συμβάλει διεθνώς σε σπουδαία τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα. Εγώ αποφάσισα να παραμείνω εδώ στην πιο όμορφη πόλη της γης κατά την άποψή μου, τον Βόλο. Για εμένα αυτή η πόλη, αποτελεί ιδέα. Την έχω ονειρευτεί, πολύ πιο σύγχρονη, πιο ανθρώπινη και σίγουρα πιο όμορφη. Και θέλω να βάλω το δικό μου λιθαράκι σε αυτό το μεγάλο έργο που επιτελείται εδώ και πέντε χρόνια. Να κάνουμε το Βόλο αντάξιο της ιστορίας του και να τον οδηγήσουμε σε ένα σπουδαίο αύριο.

Ασχολήθηκες πρώτη φορά με τα κοινά σε πολύ μικρή ηλικία, τι σ έκανε τότε να πεις το “ναι”, δεδομένου ότι ειδικότερα εκείνη την περίοδο οι νέοι έδειχναν μια ιδιαίτερη αποστροφή στη πολιτική και στους πολιτικούς. Ήταν σπάνιο να βλέπουμε τόσο μικρούς ηλικιακά ανθρώπους στα ψηφοδέλτια…  

Πάντα πίστευα στις δυνάμεις και τις δυνατότητες των νέων, γνωρίζοντας πως μπορεί σε εκείνη την ηλικία να μου έλειπε η εμπειρία, αλλά ένιωθα αστείρευτη δύναμη μέσα μου ώστε να μπορέσω να κάνω ότι περνούσε από το χέρι μου για να συμβάλλω σε ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας και τους πολίτες της. Ήταν τιμή μου να γίνομαι τότε ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα σε ηλικία μόλις 23 ετών και 3 μηνών. Αυτό που με έκανε να το αποφασίσω ήταν τα όνειρά μου για αυτή την πόλη και πραγματικά δεν έβλεπα την ώρα να ξεκινήσω να δουλεύω πάνω σε αυτά.

Αλήθεια, ποιά είναι η ζωή ενός φοιτητή, που δεν μπαίνει απλά πρώτος στο Τμήμα που επέλεξε να σπουδάσει, αλλά αποφοιτά με άριστα και μ έναν βαθμό, που ελάχιστες φορές βλέπουμε;

Η ζωή μου ως φοιτητής, ήταν πολύ σύνθετη. Καθώς δούλευα από τα 18 μου, ο χρόνος που μου έμενε για να διαβάζω ήταν περιορισμένος. Ήμουν όμως πολύ τυχερός, καθώς λατρεύω τα οικονομικά και νομίζω ότι αυτή την κλίση την είχα από μικρός μέσα μου. Έτσι το έκανα να φαίνεται πιο εύκολο. Ήδη από το δεύτερο έτος των σπουδών μου άρχισα να σχεδιάζω τα μεταπτυχιακά μου, καθώς ήξερα πολύ καλά τι ήθελα να πετύχω στη ζωή μου. Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να ζήσω τη ζωή του φοιτητή, μη έχοντας πολύ χρόνο για διασκέδαση. Αφοσιώθηκα στην επιστήμη και σήμερα πια νομίζω ότι δικαιώθηκα.

Αμέσως μετά τις σπουδές σου, έφυγες με υποτροφία για σπουδές στο Λονδίνο. Ποιά η διαφορά των ξένων από τα ελληνικά πανεπιστήμια και ποιό είναι το μεγαλύτερο μάθημα που πήρες ζώντας και σπουδάζοντας εκεί;

Τα ελληνικά πανεπιστήμια σε σχέση με αυτά του εξωτερικού έχουνε αρκετές δομικές διαφορές. Στα πανεπιστήμια της Αγγλίας στα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα, υποχρεωτικά πρέπει να εργάζεσαι πάνω στον τομέα που σπουδάζεις παράλληλα με τις σπουδές σου ώστε να λαμβάνεις εργασιακή εμπειρία. Στο τέλος του προγράμματος, η πρόοδος και η αξιολόγηση σου κρίνεται τόσο από την σπουδές όσο και από την εργασία που προσέφερες κατά τη διάρκεια αυτών. Αυτό που αποκόμισα όσο καιρό έλειπα στο εξωτερικό, είναι ο σεβασμός για τη χώρα μας, η νοσταλγία της Ελλάδος και έτσι αποφάσισα να μην την εγκαταλείψω ποτέ, αλλά να μείνω εδώ και να αγωνιστώ για ένα καλύτερο αύριο.

Νιώθω, αυτό δείχνει η πορεία σου, ότι είσαι ένας άνθρωπος με απίστευτο αυτοέλεγχο, πειθαρχία και προσήλωση στο στόχο, αλλά ταυτόχρονα και παρά τα όσα έχεις καταφέρει, πολύ ταπεινός…Ισχύει;  

Φυσικά και ισχύει. Μπορεί να είμαι εργασιομανής, τελειομανής και πολύ σχολαστικός με ότι ασχολούμαι, αλλά δεν ξεχνάω ποτέ την διαδρομή μου. Γιατί, για να ξέρεις που θέλεις να πας, πρέπει πάντα να θυμάσαι από που προέρχεσαι. Και αυτό το πετυχαίνεις μόνο όταν είσαι ταπεινός και εκτιμάς όσα σου προσέφερε η ζωή. Ο αυτοέλεγχος και η πειθαρχία είναι δύο στοιχεία τα οποία λατρεύω στους ανθρώπους και όσοι τα έχουν είμαι βέβαιος ότι πάνω απ’ όλα σέβονται τον εαυτό τους. Εγώ προσωπικά τα έχω σε υπέρμετρο βαθμό.

Σήμερα εργάζεσαι και είσαι ήδη πετυχημένος. Σίγουρα η πολιτική για εσένα δεν είναι ένας τρόπος να βιοποριστείς. Τι σ έκανε να πάρεις ξανά την απόφαση ν ασχοληθείς με τα κοινά και γιατί επέλεξες να δώσεις τον αγώνα στο πλευρό του Α.Μπέου;

Η δουλειά μου, έχει φτάσει σε ένα σημείο, ένα επίπεδο για το οποίο είμαι ευγνώμων σε όλους τους ανθρώπους που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Η πολιτική για εμένα δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε τρόπος βιοπορισμού. Καταρχήν δεν είμαι πολιτικός, αλλά ενεργός πολίτης αυτού του τόπου. Μετά τις δύο τετραετίες που θήτευσα στο δημοτικό συμβούλιο, ένιωθα την ανάγκη να αποφορτιστώ και χαλαρώσω από όλο αυτό. Δεν ήμουνα εκεί για να κάνω καριέρα. Μην ξεχνάμε, ότι ο Θεός μου έδωσε την χαρά και την ευτυχία, αυτά τα χρόνια που απείχα να αποκτήσω την πανέμορφη κόρη μου. Τώρα όμως, νιώθω ξανά δυνατός, δίπλα σε έναν σπουδαίο άνθρωπο, με ξεκάθαρο λόγο και με αποφασιστικότητα. Τον άνθρωπο των έργων, των πολλών και των πολιτών. Ο Αχιλλέας Μπέος, με ενέπνευσε και είμαι δίπλα του με όλες μου τις δυνάμεις για ακόμα πιο σπουδαίες ημέρες για τον Βόλο μας.

Την επομένη των εκλογών, σε ποιόν τομέα θα ήθελες ν αξιοποιηθείς;

Είμαι ένας απλός στρατιώτης. Θα αγωνιστώ, ειλικρινά, με όλες μου τις δυνάμεις από οποιοδήποτε μετερίζι και αν μου δώσει την ευκαιρία να βρεθώ, πρώτα ο ο λαός του Βόλου και κατεπέκταση ο δήμαρχος μας Αχιλλέας Μπέος. Η μεγάλη μου αγάπη, είναι τα οικονομικά, αλλά η ζωή μου όλη και η λατρεία μου, είναι τα παιδιά. Οπότε εάν προσφέρω είτε στα οικονομικά είτε σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τα παιδιά μας, θα είμαι ευγνώμων και σίγουρα πολύ δημιουργικός.

Αλήθεια, πως ονειρεύεσαι τον Βόλο της επόμενης 5ετίας;

Έχω πει πολλές φορές, πως ο Βόλος ήδη αποτελεί πρότυπο για πολλές πόλεις της Ελλάδος. Την επόμενη πενταετία, ο Βόλος μας θα ακτινοβολεί διεθνώς, ειδικά με την κατασκευή του μουσείου της Αργούς, αλλάζουμε εντελώς επίπεδο. Θα γίνει πόλος έλξης για όλο τον κόσμο, σημείο αναφοράς για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, νούμερο ένα τουριστικός προορισμός και γιατί όχι, με τη βοήθεια του Θεού, να διεκδικήσουμε κάποια μέρα την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Για εμένα αποτελεί όνειρο και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα το αξίζουμε.


Γιατί να σε ψηφίσουμε;  

Ζητώ την ψήφο των πολιτών του Βόλου και της νέας Ιωνίας, καθώς θέλω ειλικρινά και ολόψυχα, να επιστρέψουν οι νέοι στα δρώμενα της πόλης μας γιατί έχουμε πάρα πολλά και όμορφα πράγματα να κάνουμε. Το να μένουμε αμέτοχοι, σίγουρα δε συμβάλλει σε καμία περίπτωση στην πρόοδο της πόλης μας. Εγώ είμαι εδώ, πιο έτοιμος από ποτέ και σας θέλω όλους δίπλα μου για να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας και να οδηγήσουμε την πόλη μας σε ένα σπουδαίο μέλλον αντάξιο της ιστορίας της. Θέλω την κάθε ψήφο που θα λάβω, να την αξίζω και να την δικαιώσω. Και αυτό δεν είναι δέσμευση, είναι ο Μιλτιάδης Π. Χαραλάμπους.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις