ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

“ΜΠΟΡΩ να προσφέρω στα κοινά γιατί πολλοί θέλουν αλλά λίγοι ΜΠΟΡΟΥΝ”

“ΜΠΟΡΩ να προσφέρω στα κοινά γιατί πολλοί θέλουν αλλά λίγοι ΜΠΟΡΟΥΝ”

Newsroom

Ο Ευθύμης Ζιγγιρίδης είναι Σύμβουλος Στρατηγικών Επενδύσεων, με σπουδές σ Ελλάδα και εξωτερικό, με πολυετή εμπειρία σε μεγάλες πολυεθνικές του εξωτερικού, ενώ σήμερα διαθέτει τις δικές του επιχειρήσεις. Αναμφίβολα είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος, που έχει λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα και η ενασχόληση του με τα κοινά καλύπτει τις προσωπικές του ανάγκες για προσφορά, αφού όπως φαίνεται μέσα από την πορεία του πρόκειται για έναν υπερδραστήριο άνθρωπο με ευαισθησίες που βάζει πάντα στο κέντρο τον άνθρωπο!

Είναι ένας από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, στον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού που όχι μόνο θέλει, αλλά κυρίως μπορεί να προσφέρει με τις γνώσεις του και την εμπειρία του για μια Μαγνησία της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της παραγωγικότητας. Για μια Μαγνησία με περισσότερα έργα και μικρότερη ανεργία.

Μίλησε στο Volonakinews.gr και προσωπικά μας έπεισε. Είναι μια από τις πιο αξιόλογες υποψηφιότητες!


  • Είστε δεύτερη φορά υποψήφιος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνήθως οι άνθρωποι που δεν εκλέγονται με την πρώτη προσπάθεια τα παρατούν, αντιθέτως εσείς θα δώσετε ξανά τον αγώνα. Ποιές ήταν οι σκέψεις σας όταν σας έγινε εκ νέου προταση και γιατί πήρατε αυτή την απόφαση;
  • Το κίνητρο για να ασχολήθω με τα κοινά ήταν και είναι ένα. Η επιθυμία της προσφοράς όχι μόνο γιατί το ΘΕΛΩ αλλά γιατί γνωρίζω και το απέδειξα ότι ΜΠΟΡΩ. ¨Οταν μου έγινε πρόταση την πρώτη φορά το 2014 ,ήμουν σχετικά άγνωστος αφού δεν είχα δραστηριοποιηθεί ευρέως με τα κοινά παρά μόνο σε επίπεδο συλλόγων της επαρχίας Αλμυρού όπου ήμουν και είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών. Τότε είχα δηλώσει ότι θα ασχοληθώ με τα κοινά είτε εκλεγώ είτε όχι. Αυτό ακριβώς έκανα. Ασχολήθηκα με προβλήματα της καθημερινότητας και με αναπτυξιακά έργα προσφέροντας τη βοήθεια μου όποτε την ζητούσαν οι φορείς. Η περιφέρεια με αξιοποίησε σε θέσεις ευθύνης και διαμόρφωσα συνθήκες θετικών εξελίξεων στους αντίστοιχους τομείς. Η νέα πρόταση με τίμησε αφού εκτιμήθηκε η προσφορά μου στις θέσεις που ανέλαβα τα τελευταια 5 χρόνια. Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ τη νέα πρόταση αφού ο σκοπός  παραμένει ο ίδιος  δηλαδή ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

  • Είστε από τους ελάχιστους που αξιοποιηθήκατε απ΄π την Περιφερειακή Αρχή σε διάφορες δομές, αφού αναμφίβολα ο Κώστας Αγοραστός ξεχώρισε τις δυνατότητες σας. Εσείς ξεχωρίζετε κάποια από τις θέσεις που υπηρετήσατε και υπηρετείτε;
  • Ανέλαβα θέση στο ΔΣ του Γηροκομείου Βόλου όπου διετέλεσα Αντιπρόεδρος. Στο Γηροκομείο Βόλου εκπόνησα τον νέο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Ιδρύματος και μετά από επεξεργασία των μελών του ΔΣ και του διευθυντή του Ιδρύματος εφαρμόζεται με επιτυχία. Σχεδίασα με τη βοήθεια των στελεχών του Ιδρύματος την καμπάνια του γηροκομείου προκειμένου να διαδοθούν οι άριστες υπηρεσίες που προσφέρει μέχρι το τελευταίο χωριό του Νομού και ήδη ξεκινήσαμε τις ενημερωτικές ομιλίες από την Νέα Ιωνία. Εχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βοηθήσουμε αυτό το πολύπαθο ίδρυμα να ορθοποδήσει. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό στο Διοικητικό Συμβούλιο και στους πολίτες του Νομού που στέκονται πάντα δίπλα μας. Οι πολίτες του Αλμυρού έχουν βοηθήσει το Ιδρυμα πολλές φορές όποτε ζητήθηκαν τρόφιμα ή άλλου είδους βοήθεια.

Τέλος ξεκινήσαμε εδώ και ένα χρόνο με δική μου πρωτοβουλία  μαζί με την Ενωση γονέων  Βόλου και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας κ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον στρατιωτικό Γιατρό Χαράλαμπο Παρίση μία σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων πάνω στο ΚΑΡΠΑ σε όλα τα σχολεία του Βόλου.

Ανέλαβα θέση στο ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης Μαγνησίας όπου εκλέχθηκα Αντιπρόεδρος. Στο κέντρο πρόληψης Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» επίσης εισήγαγα για πρώτη φορά Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, το οποίο ψηφίστηκε από το ΔΣ, προκειμένου να συμβάλω στην καλύτερη οργάνωση του κέντρου. Επιπλέον το κυριότερο μέλημα μου  ήταν να μπορέσω να διαδώσω τις εξαιρετικές υπηρεσίες του κέντρου στους πολίτες του Αλμυρού του Βελεστίνου και του Πηλίου, αφού μέχρι τότε τις υπηρεσίες του κέντρου απολάμβαναν κυρίως οι πολίτες του Βόλου. Αυτό ήταν κάτι το οποίο λειτούργησε και έτσι ένα μεγάλο μέρος των δημοτών των  δήμων μας, είτε μέσω συλλόγων σχολείων  είτε άλλων κοινωνικών ομάδων έχουν χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μία φορά τις υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης.

Μέσα από το κέντρο και σε συνεννόηση με άλλα διοικητικά Συμβούλια ιδρύσαμε το Πανελλήνιο Δίκτυο Κέντρων Πρόληψης ΔΙΚΕΠΡΕ όπου εκλέχθηκα στο ΔιοικητικόΣυμβούλιο . Αυτό το όργανο προσπαθεί να θωρακίσει θεσμικά τα κέντρα πρόληψης μέσα από παρεμβάσεις σε πολιτικούς οργανισμούς και μέσα από την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Εκπροσωπώντας  το ΔΙΚΕΠΡΕ έχω ταξιδέψει και λάβει μέρος σε ομιλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Να πω λίγα λόγια για την ΕΚΠΟΛ όπου ανήκω στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι μία εταιρεία της Περιφέρειας η οποία ασχολείται με τον Πολιτισμό το περιβάλλον και τις κοινωνικές μειονότητες. Βοηθάμε συλλόγους για να υλοποιήσουν δράσεις πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τους άξονες που προαναφέρθησαν. Το τελευταίο χρόνο έχει ενισχυθεί οικονομικά και μπορεί να εκπληρώσει τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε.

Το τελευταίο χρόνο είμαι γραμματέας του Φιλοζωικού Σωματείου της πόλης μας. Μέσα από άρθρα μου και όχι μόνο προσπαθώ μαζί με τα άλλα μέλη του ΔΣ να αφυπνίσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο ως προς την συμπεριφορά του προς τα αδέσποτα. Υπάρχουν πολλές δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν πάνω σε αυτό το θέμα ωστόσο η οικονομική δυσκολία πολλών συμπολιτών μας δεν επιτρέπει για την ώρα δράσεις οι οποίες θα ενίσχυαν τον Σύλλογο προκειμένου να υλοποιήσει κάποια από τα σχέδια του.

Τέλος ως μέλος της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Αλμυρού προσπάθησα και προσπαθώ πάντα να συμβάλλω θετικά σε όλα τα θέματα στα οποία ζητείται η άποψη μου είτε είναι οικονομικά είτε περιβαλλοντικά είτε πολιτιστικά. Επιπλέον έχω συμβάλλει σε μικρό η μεγαλύτερο βαθμό στην υλοποίηση έργων της περιφέρεια στο δήμο μας.


  • Το πρόσωπο του Κώστα Αγοραστού πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε στο να πειτε ξανά “ναι, σε μια νέα προεκλογική πρόκληση;
  • Ο Κώστας Αγοραστός είναι ένας επιτυχημένος Περιφερειάρχης και το όραμα του για την Θεσσαλία είναι αυτό το οποίο με επηρέασε στο να συνταχθώ μαζί του.

  • Βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής περίοδου.Ποιά είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τον κόσμο;
  • Ο κόσμος έχει εκτιμήσει την προσφορά μου τα τελευταία 5 χρόνια και αυτό το βλέπω από τις αντιδράσεις του στο δρόμο, στο καφενείο, σε μηνύματα που λαμβάνω καθημερινά. Αυτό είναι και η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα. Η αποδοχή του κόσμου.

  • Πως ονειρεύεστε την Μαγνησία της επόμενης 5ετίας;
  • Πολλές φορές έχω αρθρογραφήσει και έχω συμμετάσχει σε ημερίδες με θέμα την ανάπτυξη της Μαγνησίας.

Η οικονομική ανάπτυξη του Νομού μας αφορά τρεις βασικούς παράγοντες: α) τις νέες  επενδύσεις, β) την επιχειρηματικότητα και γ) την καινοτομία και ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Οι παράγοντες αυτοί αποτελούν παράλληλα και τους κύριους στόχους της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης. Επιπλέον βασικός παράγοντας της τοπικής ανάπτυξης είναι η ικανότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης / φορέων να ασκήσουν αναπτυξιακή πολιτική. Τέλος η τοπική οικονομική ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα των συνεργασιών μεταξύ των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των οργανισμών / φορέων σε μια συνολική διαδικασία παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης. Η αποτελεσματικότητα των συνεργασιών αυτών εξαρτάται από τον σχεδιασμό, την επικοινωνία, την αξιολόγηση τους καθώς και από την υποκίνηση όσων συμμετέχουν στην ανάπτυξη τους.

Οι επιχειρηματικοί φορείς και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις στην περιοχή της Μαγνησίας πρέπει να επικεντρωθούν σε τρεις βασικούς άξονες

  • Την αγροτική παραγωγή και την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων
  • Την ενδυνάμωση της βιομηχανικής δραστηριότητας κυρίως στις ΒΙΠΕ της περιοχής και την προώθηση της περιοχής ως εθνικό διαμεσολαβητικό κέντρο
  • Την δημιουργία υποδομών για την στήριξη της τουριστικής επενδυτικής δραστηριότητας.

  • Η εκλογή σας θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη και θέλω να σας ρωτήσω, αν όλα πάνε καλά, σε ποιόν τομέα θα θέλατε ν αξιοποιηθείτε την επομένη των εκλογών;
  • Θα υπηρετούσα σε οποιοδήποτε τομέα θεωρούσε ο Περιφερειάρχης ότι χρειάζομαι. Ο τομέας ωστόσο ο οποίος θα ήταν ο ιδανικός θα ήταν ο τομέας της Ανάπτυξης και του Προγραμματισμού. Αυτός είναι ο επαγγελματικός μου κλάδος και σε αυτόν θεωρώ ότι μπορώ να προφέρω τα μέγιστα, Να τονίσω ότι δεν με ενδιαφέρουν οι έμμισθες θέσεις αφού το κίνητρο είναι άλλο για μένα. Εξάλλου η επιτυχημένη επιχειρηματική μου δραστηριότητα αποτελεί τη μοναδική πηγή εσόδων μου και αυτό δεν θα αλλάξει.

  • Σας γνωρίσαμε με βασικό moto το “βελτιώνουμε την καθημερινότητα”. Τι πρέπει να γίνει την επόμενη κιόλας μέρα για να την αλλάξουμε;
  • Οι πολίτες θέλουν και απαιτούν άριστους δρόμους  για να μην καταστρέφουν τα οχήματα τους, νερό με χαμηλή χρέωση και σταθερή ροή, καθαριότητα, δουλειές και χώρους όπου θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν και να ξεκουραστούν. Αυτά αποτελούν τη καθημερινότητα του πολίτη της Μαγνησίας. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που κάνουν τον πολίτη να δυσανασχετεί ή να εκθειάζει τις τοπικές αρχές. Η περιφέρεια  θα πρέπει να είναι πιο κοντά στον πολίτη για να κατανοήσει ο πολίτης την σπουδαιότητα του θεσμού και να κατανοήσει πόσο η περιφέρειεα επηρεάζει την καθημερινότητα του. Αυτό για να επιτευχθεί από τη μεριά της Περιφέρειας θα πρέπει όλα τα άτομα τα οποία συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, να χρησιμοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν σύμφωνα με τις γνώσεις και τις ικανότητες τους.

  • Κύριε Ζιγγιρίδη, κακά τα ψέμματα, είστε ένας άνθρωπος που με πολύ αγώνα, έχετε λύσει το βιοποριστικό σας και είστε ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, αντιλαμβανόμαστε ότι οι λόγοι τις υποψηφιότητας σας είναι βαθύτεροι. Ποιός είναι ο μεγαλύτερος προσωπικός σας στόχος μέσα από την εκλογή σας;
  • Ο προσωπικός μου στόχος θα είναι η διαμόρφωση συνθηκών μέσα στο συμβούλιο ώστε να αλλάξουν κάποιες λειτουργικές διαδικασίες. Επιπλέον το πρώτο μου μέλημα θα είναι η εισήγηση των δικών μου σχεδίων τα οποία ασφαλώς είναι συμβατά με την προγραμματική στρατηγική της παράταξης μας. Πρέπει η Περιφέρεια να συμβάλλει ακόμη περισσότερο και να βοηθήσει τον Πρωτογενή Τομέα καθώς επίσης να δώσει κίνητρα για την ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια να προάγει την καινοτομία.

  • Σύμβουλος Στρατηγικών επενδύσεων. Αλήθεια, με αυτή την ιδιότητα, που έχετε πολλά να μας δώσετε και να “χρησιμοποιηθείτε” ως εργαλείο ανάπτυξης από την Περιφερειακή Αρχή, ήθελα να σας ρωτήσω, πως μπορεί η Αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στην μεγάλη μάστιγα της ανεργίας;
  • Η αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει σε μεγάλο  βαθμό στην καταπολέμηση της ανεργίας. Εκτός από τα έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης όπου αναλαμβάνουν εργολάβοι και προσλαμβάνουν προσωπικό για την περάτωση των έργων, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας. Δίνοντας κίνητρα και επιχορηγήσεις για έναρξη νέων επιχειρήσεων, δίνοντας κίνητρα για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων, συνδυάζοντας αυτά με την πρόσληψη ατόμων, δίνοντας κίνητρα σε κτηνοτρόφους είτε μέσω παραχώρησης χέρσων δημόσιων εκτάσεων για να βοσκήσουν τα κοπάδια τους και να μην χρειάζεται να τα κλεινουν σε στάβλους ταίζοντας τα βιομηχανική εισαγώμενη τροφή και πολλά άλλα. Η περιφέρεια λοιπόν μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην καταπολέμηση της ανεργίας. Η γνώση μου και η επαγγελματική μου εμπειρία θα μπορούσε να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό σε αυτό τον τομέα.

  • Με το χέρι στην καρδιά, γιατί να σας ψηφίσουμε;
  • Ζητώ την στήριξη των πολιτών της Μαγνησίας γιατί πιστεύω οι σπουδές μου, οι γνώσεις μου, η επαγγελματική μου καταξίωση, η εμπειρία μου, οι καινοτόμες ιδέες μου  και οι ικανότητες μου αποτελούν εχέγγυα για μία αποτελεσματική προσφορά στο περιφερειακό συμβούλιο. Θα το πω πολύ απλά. Το σημαντικό δεν είναι ότι έχω την επιθυμία να συνεχίσω να ασχολούμαι και να προφέρω στα κοινά, το σημαντικότερο είναι ότι ΜΠΟΡΩ να προσφέρω στα κοινά γιατί πολλοί θέλουν αλλά λίγοι ΜΠΟΡΟΥΝ.

  • Αν δίνατε μόνο μια υπόσχεση στους συμπολίτες μας, ποιά θα ήταν αυτή;
  • Η υπόσχεση θα ήταν μία. Θα είμαι δίπλα τους συμβάλλοντας στην βελτίωση της καθημερινότητας τους και προσπαθώντας να δημιουργήσω οικονομική ανάπτυξη στην Μαγνησία.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις