ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ τον καιρό, μέχρι και την Δευτέρα!

ΔΕΙΤΕ τον καιρό, μέχρι και την Δευτέρα!

Newsroom

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό κινείται αργά προς την Ελλάδα από την κεντρική Ευρώπη και αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος της καιρού της ΕΡΤ αναλύει τα δεδομένα για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, η οποία έρχεται να «σπάσει» την ιδιαίτερα αυξημένη ζέστη των τελευταίων ημερών.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος ενώ αναμένονται αρκετές βροχές στη βορειοδυτική Ελλάδα. Την Παρασκευή πολύ άστατος θα είναι ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και στα βόρεια που θα σταματήσουν μέχρι και το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές. Παράλληλα, πολύ δυνατοί οι νοτιάδες στις περισσότερες περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας.

Ο καιρός μέχρι και την Δευτέρα

Πέμπτη 03-10-2019

Αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Παρασκευή 04-10-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και από το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στα
δυτικά, μέχρι το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στα δυτικά και τη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ενώ στα νοτιοανατολικά θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σάββατο 05-10-2019

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην αρχή της ημέρας στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια
τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Κυριακή 06-10-2019

Παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 07-10-2019

Στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και
σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.


Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις