ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ένας υποψήφιος που αξίζει να στηρίξεις, δες τους λόγους!

Ένας υποψήφιος που αξίζει να στηρίξεις, δες τους λόγους!

Newsroom

Γνώρισα πρόσφατα τον Γιώργο Αγραφιώτη και δεν σας κρύβω ότι έχει μπει μέσα στη καρδιά μου. Είναι μια από τις πιο αξιόλογες υποψηφιότητες για το Τοπικό Συμβούλιο Βόλου. Είναι υποψήφιος με την Νάνσυ Καπούλα και τον συνδυασμό: “Βόλος- Έξυπνη Πόλη”.

Τεχνοκράτης, αυτοδημιούργητος, ζυμωμένος με την επιχειρηματικότητα, καλός γνώστης των προβλημάτων της πόλης μας και κυρίως ένας άνθρωπος που δεν μένει στην παράθεση των προβλημάτων, αλλά για καθένα από αυτά, έχει υλοποιήσιμες προτάσεις για την λύση τους!

Ένας άνθρωπος που ξέρει από μάχες και αγώνες, ένας αγνός άνθρωπος, ένας οικογενειάρχης που θέλει το καλύτερο για τον τόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά του.

Ο Γιώργος Αγραφιώτης και θέλει και μπορεί!

Και είμαι βέβαιη, πως το ξέρετε όλοι εσείς που τον συναναστρέφεστε… Είναι από αυτές τις ελάχιστες περιπτώσεις, που εγώ προσωπικά, δεσμεύομαι δημόσια, στη πίστη μου ότι θα τιμήσει την ψήφο μας στο ακέραιο!

Πάμε να δούμε, όλα όσα μας είπε λίγες μέρες πριν τις εκλογές:

  • K.Aγραφιώτη, τα είχαμε πει στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας σας. Φτάνοντας προς το τέλος και έχοντας ήδη κάνει πολλές επαφές με τους πολίτες του Βόλου, αλλά και τον γύρω ενοτήτων που είδαμε ότι επισκεφθήκατε μαζί με την επικεφαλής Νάνσυ Καπούλα, πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε; Είδατε καταστάσεις χειρότερες από αυτές που φανταζόσασταν; Ποιά είναι η εικόνα που έχετε αποκομίσει;

Ναι, πράγματι επισκέφθηκα και μίλησα με κόσμο όχι μόνο στην Δημοτική Ενότητα Βόλου όπου είμαι υποψήφιος αλλά και σε άλλες περιοχές. Αυτό που αμέσως κάνει εντύπωση είναι η  εμφανης ανισότητα  σε έργα ανάμεσα στον Βόλο και το  κέντρο του και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.  Λείπουν  έργα υποδομής όπως δρόμοι,  επισκευές ή ανανέωση δικτύων ύδρευσης και άλλα παρόμοια έργα που εξασφαλίζουν την υγεία, την ομαλή καθημερινότητα και την καλύτερη διαβίωση των συνδημοτών μας.

  • Ποιά είναι τα πιο συχνά παράπονα που ακούτε από τους κατοίκους της πόλης του Βόλου, τους οποίους και διεκδικείτε να εκπροσωπήσετε;

Τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του Βόλου είναι αυτά που κυρίως έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής! Υπάρχει μια διάχυτη πεποίθηση ότι η ποιότητα του αέρα που αναπένουμε και του νερού που πίνουμε ή κολυμπαμε, δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη δυσφορία διότι τόσο η σημερινή Δημοτική Αρχή όσο και η Περιφέρεια, δεν λαμβάνουν μέτρα, ενώ οι έλεγχοι είναι ανεπαρκείς.

Η εγκατάλειψη και  απαξίωση των αθλητικών κέντρων της πόλης είναι  επίσης ένα συχνό σχόλιο. Για παράδειγμα η έξωση των ερασιτεχνικών σωματείων από το Εκθεσιακό Κέντρο στο Πεδιο Άρεως έχει στερήσει χώρους άθλησης για τους νέους αθλητές ενώ και η αξιοποίησή του ως Εκθεσιακό Κέντρο είναι αμφισβητήσιμη. Όλα αυτά είναι βέβαια γνωστά στην υποψήφια Δημαρχό μας Νάνσυ Καπούλα που ήδη σχεδιάζει σημαντικές βελτιώσεις για τους αθλητικούς και πολιτιστικούς μας χώρους.

  • Πρώτη φορά υποψήφιος. Ποιά είναι τα συναισθήματα σας για όλη αυτή την εμπειρία που λέγεται “προεκλογική περίοδος”;

Το ‘ταξίδι΄της υποψηφιότητας ξεκίνησε με την ενθάρυνση της οικογενειάς μου που  μου έδωσε αρκετό κουράγιο ώστε να πάρω την απόφαση μου.  Στην συνέχεια όμως δέχτηκα σχόλια και τηλεφωνήματα υποστήριξης από πολύ κόσμο και αυτό με κάνει πραγματικά χαρούμενο γιατί πάνω απ’ όλα, αυτό που μετρά είναι η σχέση μας με τους ανθρώπους.  Θα ήθελα επίσης  να πω ότι ήταν για μένα μια ευχάριστη έκπληξη η διαπίστωση ότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, που είναι ενημερωμενοι για τα θέματα  της γειτονιάς τους και της  πόλης τους και αναζητούν λύσεις.

  • Βλέποντας πια τα πράγματα πιο βαθιά, μιλώντας με κόσμο που σας καταδεικνύουν τα προβλήματα, την επομένη των εκλογών, ποιά είναι αυτά τα ζητήματα τα οποία θα πρέπει ν απασχολήσουν αμέσως τη νέα δημοτική αρχή; 

Το νέο δημοτικό συμβούλιο έχει ένα πολύ μεγάλο έργο να επιτελέσει και να καλύψει κενά σε πολλούς τομείς του Δήμου Βόλου. Σαφέστατα, θα πρέπει να ασχοληθούμε με την παραμελημένη περιφέρεια του Δήμου Βόλου και τις τοπικές κοινότητες.  Επίσης, τα απλά και αυτονόητα θέματα όπως η καθαριότητα και ο καλλωπισμός του Δήμου μας θα πρέπει να τα δούμε με μια φρεσκια ματιά. Να πάμε στην ουσία των πραγμάτων και να σκεφτούμε νέες λύσεις για τα παλιά προβληματα. Για παράδειγμα, έχουν  οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας τα μέσα προστασίας, τα εργαλεία και την εκπαίδευση που χρειάζονται για να φέρουν σε πέρας την δύσκολη δουλεια τους? Σε ποιόν ανήκουν τα τόσα παρατημένα κτίρια και πως μπορούμε να τα καθαρίσουμε ή αξιοποιήσουμε ώστε να μην είναι εστίες μόλυνσης?  Υπάρχει  επιτακτική ανάγκη για νέους, έξυπνους κάδους απορριμμάτων που θα πρέπει να συνδεθούν με επανασχεδιασμό της ανακύκλωσης που τόσο έιχαμε αγκαλιασει όταν πρωτοεφαρμόστηκε στην πόλη μας και που δυστηχως έχει πέσει σε ατονία. Θα μπορούσε  ακόμη ο Δήμος – αλλά και όσοι ιδιωτες το επιθυμουν- να διαθέσει χώρους σε όσους θέλουν  να εκφράσουν την δημιουργικότητα τους με γκραφίτι και να καθαρίσουμε ή αντικαταστήσουμε τα κατεστραμμένα σήματα της τροχαίας ενημερώνοντας  παράλληλα τους συμπολίτες μας για τα προβλήματα που δημιουργεί  η καταστροφή τους.

  • Αλήθεια κ.Αγραφιώτη, ιδανικά σε ποιόν τομέα θα θέλατε ν αξιοποιηθείτε και γιατί; Ποιά είναι τα θέματα που ως πολίτη σας ταλανίζουν, σας βασανίζουν και θέλετε να συμβάλλετε στη λύση τους;

Είχα την τύχη να δω μια από τις πρώτες παρουσίασεις  για το Ίντερνετ (όπως το ξέρουμε σήμερα) που έγινε σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας κάπου στο 1997. Τίποτε δεν προμήνυε την τεχνολογική θύελλα που θ’ ακολουθούσε και τις πραγματικά μεγάλες δυνατότητες του σε πολλούς τομείς. Θα ήθελα πολύ να συμβάλλω ώστε η πόλη μας να γίνει μια πραγματικά Έξυπνη Πόλη. Με τεχνολογία για τα κινητά τηλέφωνα που θα βοηθά τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες, με συστήματα όπου θα καταγράφονται όσα εντοπίζουν οι κάτοικοι της πόλης και θέλουν να τα επισημάνουν στον Δήμο, μια ιστοσελίδα αντάξια του Δήμου μας και άλλα πολλά που θα  εξοικονομήσουν χρήματα για το Δήμο, θα δημιουργήσουν έσοδα αλλά και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα μας, κάτι που είναι ανεκτίμητο.

Η οικονομική ευημερία της πόλης μας επίσης με απασχολεί πολύ. Βλέπω τα νέα παιδιά την πόλης να φεύγουν σε αναζήτηση δουλειάς και ευκαιριών. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το αντιστρέψουμε αυτό.  Οι σταθεροί οικονομικοί  πυλώνες μας είναι η αγροτική οικονομία, ο τουρισμός και η μεταποίηση, Ας επιμείνουμε στο να βελτιώσουμε ότι έχουμε πριν αναζητήσουμε άλλες λύσεις. Μια απλή ιδέα για παράδειγμα. Θα μπορούσε ο Δήμος να εφαρμόσει ένα σήμα ποιότητας για τα  εξαιρετικά, τοπικά προϊόντα μας έτσι ώστε οι καταναλωτές να τα ξεχωρίζουν αλλά και οι επισκέπτες μας να τα  αναζητούν.

  • Πως κρίνετε την Δημοτική Αρχή Μπέου και τι είναι αυτό που σας έχει ενοχλήσει περισσότερο στην 5ετη πορεία της;

Η εντύπωσή μου είναι ότι η σημερινή δημοτική αρχή έκανε ό,τι μπορούσε μόνο που αυτό δεν είναι αρκετό. Λείπει ή μακρόπνοη πολιτική από τις ενέργειες της.  Είναι γνωστό για παράδειγμα ότι ο Δήμος Βόλου είναι Πανελληνίως ουραγός σε προγράμματα ΕΣΠΑ και αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στην πόλη μας διότι τα συγκεκριμένα  αναπτυξιακά προγράμματα  θέλουν αρκετό χρόνο για να υποβληθούν και να φτάσουν στην υλοποίηση. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λέει η παλιά σοφή παροιμία.

  • Ζώντας την Νάνσυ Καπούλα καλύτερα, ποιά είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που βλέπετε σε αυτή και σας κάνουν να πιστεύετε πως είναι η καταλληλότερη για τη θέση της Δημάρχου;

Πολύ σημαντική ερώτηση και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί. Τόσο στις δημοσιέυσεις μου όσο και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, αναφέρομαι στο μέγεθος που έχει ο Δήμος μας σήμερα αλλά και στις αλλαγές που έφερε το Σχέδιο Κλεισθένης. Ο Δήμος πλέον είναι φορέας που δεν κάνει μόνο τη φασίνα και τη λάντζα αλλά έχει σημαντικότατο ρόλο στην Ανάπτυξη και Ευημερία. Ο Δήμος Βόλου ειδικότερα έχει τη δυνατότητα, με πολλούς τρόπους, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να φέρει έσοδα στην πόλη όπως για παράδειγμα με τα προγράμματα ΕΣΠΑ που προανέφερα. Έχουμε μια όμορφη πόλη με ιστορία, το Πήλιο δίπλα μας, λιμάνι, πανεπιστήμιο και άλλα πολλά που τα ξέρετε. Η τόνωση του τουρισμού μπορεί και πρέπει να είναι μόμιμα στους στόχους του δημοτικού συμβουλίου. Ειναι πολύ σημαντικό για εμένα ότι η Νάνσυ Καπούλα έχει όσα χρειάζεται ώστε να βγάλει σε πέρας αυτό το απαιτητικό και πολυεπίπεδο έργο. Έχει οραμα, ικανότητες, εργατικότητα, ψυχραιμία και  μια ικανότατη ομάδα τεχνικών συμβούλων που είναι υπ’ ατμόν και με έτοιμες προτάσεις για πάρα πολλά ζητηματα.

  • Τι μπορεί να προσθέσει η δική σας παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο ή αν θέλετε, γιατί να σας ψηφίσουμε κ.Αγραφιώτη;

Κυρία Μιχαήλ, προτιμώ οι πράξεις μου να μιλούν για μένα. Για όσους δεν με ξέρουν να πω μόνον ότι είμαι αρκετά τεχνοκράτης και ζυμωμένος με την επιχειρηματικότητα. Θέλω δηλαδή να επιτυγχάνω τους στόχους μου γρήγορα, με τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση πόρων και  το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα ήθελα όμως να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε την ευκαιρία να εκφράσω τις απόψεις μου και να μου επιτρέψετε να στείλω ένα ανοικτό μήνυμα: Αγαπητοί συνδημότες, συμμετέχετε στις επόμενες δημοτικές εκλογές, η ψήφος μας είναι σημαντική. Η σύγχρονη πόλη θέλει ενεργούς πολίτες που καλυτερεύουν το παρόν και χτίζουν το μέλλον.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις