ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στην προώθηση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων προχωράει η Volkswagen

Στην προώθηση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων προχωράει η Volkswagen

Newsroom

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην προμήθεια των μπαταριών που εξοπλίζουν τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο όμιλος Volkswagen αποφάσισε να κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς των μπαταριών αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην παραγωγή των μπαταριών η κορεάτικη εταιρεία Samsung, αναφέρει το Bloomberg, το οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Samsung αρχικά συμφώνησε με τον όμιλο Volkswagen να παραδώσει μια μεγάλη ποσότητα μπαταριών, οι οποίες θα τροφοδοτήσουν 200.000 νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα του γερμανικού ομίλου.

Όμως συνάντησε δυσκολίες στην παραγωγή και στην πρόσβαση σε πρώτες ύλες. Η παραγωγή μπαταριών για χρήση στα αυτοκίνητα είναι πιο πολύπλοκη από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται ακόμη και στα smartphones.

Η VW, πρόκειται να δαπανήσει 30 δισ. ευρώ για τη μεγαλύτερη αλλαγή στον χώρο της αυτοκίνησης, την προώθηση των νέων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό.

Η VW περιέγραψε ένα σχέδιο κατασκευής, ενός εγχώριου εργοστασίου μπαταριών στη Γερμανία, μαζί με τη σουηδική εταιρεία Northvolt, κόστους 1 δισ. ευρώ.

Δυσκολίες στη προμήθεια μπαταριών έχει και η Tesla, που συνεργάζεται με την Panasonic. Η αμερικανική μάρκα που ηγείται στην ηλεκτροκίνηση, θεωρεί ότι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις μπαταριών επηρεάζουν την παραγωγή του πιο προσιτού μοντέλου της, Model 3.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις