ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πότε αναμένεται να επανακάμψει ο τουρισμός – Ποιες χώρες θα βγουν πιο γρήγορα κερδισμένες

Πότε αναμένεται να επανακάμψει ο τουρισμός – Ποιες χώρες θα βγουν πιο γρήγορα κερδισμένες

Newsroom

Ο τουρισμός είναι ένας από τους τομείς ο οποίος έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού. Ο νέος ιός έχει «κλείσει» τα σύνορα των χωρών και έχει ακινητοποιήσει κάθε τουριστική δραστηριότητα υπό το φόβο της διασποράς.

Η εταιρεία McKinsey παρουσίασε τις εκτιμήσεις της σχετικά μετά το πότε θα επανακάμψουν μεγάλες τουριστικές αγορές του κόσμου και θα επιστρέψουν στα προ Covid-19 επίπεδα.

Συγκεκριμένα, το μοντέλο τουριστικής ανάκαμψης της McKinsey προβλέπει τεράστιες απώλειες στις τουριστικές δαπάνες προτού αυτές επιστρέψουν στα επίπεδα πριν την Covid-19. Απώλειες που ενδέχεται να αγγίξουν μέχρι και τα 8 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η ανάκαμψη του τουρισμού σε κάθε χώρα αναμένεται να είναι αργή ενώ βασικό ρόλο θα παίξει σε αυτό το κατά πόσο η συγκεκριμένη χώρα βασιζόταν στον εσωτερικό της τουρισμό και όχι στον τουρισμό που βασίζεται στην μεσολάβηση πτήσης.

Αυτό σημαίνει, πως κάθε χώρα θα πρέπει να προετοιμάσει το δικό της σχέδιο ανάκαμψης βασισμένο στις δικές της ανάγκες και ενδεχομένως να επαναπροσδιορίσουν τους τομείς του τουρισμού που διαθέτουν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η McKinsey, οι χώρες θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωπες με τις ανησυχίες των ταξιδιωτών τους και να καταφέρουν να τις αντιμετωπίσουν προκειμένου να τους «κερδίσουν».

Ο εσωτερικός τουρισμός αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα προ της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης ένα με δυο χρόνια νωρίτερα από τον τουρισμό εκτός συνόρων. Οι παράγοντες οι οποίοι θα επιτρέψουν την γρηγορότερη ανάκαμψη του εσωτερικού τουρισμού αρκετοί.

Ένας από τους πλέον βασικούς είναι πως τα ταξίδια εντός των συνόρων μιας χώρας υπόκεινται σε λιγότερους περιορισμούς και απαγορεύσεις απ’ ότι τα αντίστοιχα εκτός συνόρων.

Επίσης, υπάρχουν περισσότερες επιλογές για ένα ταξίδι εντός συνόρων για τον ταξιδιώτη καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει αρκετά μεταφορικά μέσα (αυτοκίνητο, τρένο) για να το πραγματοποιήσει χωρίς να είναι απαραίτητο το αεροπλάνο.

Τα εγχώρια ταξίδια αναμένεται να ανακάμψουν γρηγορότερα από τον ξενοδοχειακό κλάδο καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώνεται στροφή των αγορών σε αντικατάσταση των ξενοδοχείων από φιλικά σπίτια.

Ο χρόνος ανάκαμψης του τουρισμού κάθε χώρας θα είναι διαφορετικός καθώς πριν από την κρίση του κορονοϊού η κάθε αγορά είχε διαφορετικό βαθμό «εξάρτησης» από τον εγχώριο τουρισμό της αλλά και την εναέρια κυκλοφορία.

Τα κλειστά σύνορα, οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις που θέτει κάθε χώρα προκειμένου να «θωρακιστεί» απέναντι στον κορονοϊό καθορίζουν την εναέρια κυκλοφορία.

Πότε αναμένεται να επανακάμψουν μεγάλες τουριστικές αγορές του κόσμου

  • Γερμανία: Εκτίμηση ανάκαμψης το 2022-2023
  • Ινδία: Εκτίμηση ανάκαμψης το 2022- 2023
  • Κίνα: Εκτίμηση ανάκαμψης το 2022-2023
  • Γαλλία: Εκτίμηση ανάκαμψης το 2023
  • Ιταλία: Εκτίμηση ανάκαμψης το 2023 -2024
  • Ισπανία: Εκτίμηση ανάκαμψης το 2023 – 2024
  • Μεξικό: Εκτίμηση ανάκαμψης το 2023 -2025
  • ΗΠΑ: Εκτίμηση ανάκαμψης το 2024
  • Ην. Βασίλειο: Εκτίμηση ανάκαμψης το 2024
  • Ιαπωνία: Εκτίμηση ανάκαμψης το 2024/2025

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις