ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ποιός ξεκίνησε μαζικές απολύσεις; Δεν θα το πιστεύεις!

Ποιός ξεκίνησε μαζικές απολύσεις; Δεν θα το πιστεύεις!

Newsroom

H αυτοκινητοβιομηχανία που ανήκει στον κινέζικο όμιλο Geely ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει απολύσεις για να επιβιώσει έναντι των ζημιών που έχει προκαλέσει ο επικίνδυνος ιός.

Ο όμιλος Volvo Car, ο οποίος ανήκει στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely, ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 1.300 υπαλλήλους γραφείου στη Σουηδία σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης των δαπανών καθώς οι ζημίες που προκάλεσε ο κορωνοϊός είναι αρκετά υψηλές.

Η αυτοκινητοβιομηχανία απασχολεί 24.000 υπαλλήλους στη Σουηδία εξαιρουμένων των περίπου 2.000 συμβούλων ανακοίνωσε επίσης και τη μείωση των συμβολαίων σε στελέχη που δεν επηρεάζουν τις κατασκευαστικές δραστηριότητες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Hakan Samuelsson δήλωσε ότι η κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός επιτάχυνε την μετατροπή της εταιρείας σε διάφορους τομείς ώστε να διατηρηθούν οι διαδικτυακές επιχειρήσεις, η ηλεκτροκίνηση αλλά και η μελλοντική κινητικότητα.

«Θέλουμε να βγούμε από την κρίση του κορωνοϊού πιο δυνατοί και αυτό θα κάνουμε. Θα είναι σημαντικά να έχουμε σωστά αυτοκίνητα όταν διανύουμε αυτή την δύσκολη περίοδο εκ των οποίων πολλά θα είναι ηλεκτρικά και ελπίζω επίσης ότι οι καταναλωτές θα μάθουν να ψωνίζουν περισσότερα προϊόντα από το Διαδίκτυο» δήλωσε ο Samuelsson.

Πάντως η Volvo ξεκαθάρισε ότι ο ακριβής αριθμός των απολύσεων θα αποφασιστεί τους επόμενους μήνες μετά από διαπραγματεύσεις με τα εργατικά συνδικάτα!

Η αυτοκινητοβιομηχανία μοιάζει να έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία που έκλεισε προσωρινά τα εργοστάσια και τις τεταμένες αλυσίδες εφοδιασμού λόγω της επιβολής προσωρινού λουκέτου σε πολλές βασικές αγορές.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις