ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για στήριξη εργαζομένων, ανέργων και επιχειρήσεων

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για στήριξη εργαζομένων, ανέργων και επιχειρήσεων

Newsroom

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζεται τα μέτρα που θα λάβει για τη στήριξη της απασχόλησης, στην προσπάθεια να επανεκκινήσει η χώρα μετά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Μεταξύ αυτών των μέτρων βρίσκεται και το σχέδιο για την διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων. Σε αυτό, θα ακολουθηθεί το γερμανικό μοντέλο (Kurzarbeit) με το κράτος να επιδοτεί έως και 60% του μισθού που χάνει κάποιος από την μετατροπή της σύμβασης από πλήρους σε μερικής απασχόλησης και μέχρι ενός συγκεκριμένου ποσού, σημειώνει σε σημερινό της (09/05) δημοσίευμα η εφημερίδα «Καθημερινή».

Από τα δημοσιονομικά περιθώρια και την χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό ταμείο SURE θα εξαρτηθεί εάν το γερμανικό μοντέλο (Kurzarbeit) στην ελληνική εκδοχή του, θα εφαρμοστεί σε όλους τους πληττόμενους κλάδους και για πόσο διάστημα.

Για την ενίσχυση των νέων προσλήψεων προβλέπεται η χορήγηση κουπονιών σε ανέργους, τα οποία θα εξαργυρώνει η επιχείρηση που θα τους προσλαμβάνει, ενώ εξετάζεται η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος για κάποιο διάστημα.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις