ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μεγάλα πρόστιμα για παραβάσεις στις οργανωμένες παραλίες

Μεγάλα πρόστιμα για παραβάσεις στις οργανωμένες παραλίες
Ελισάβετ Τσάπου

Ελισάβετ Τσάπου

Με αυστηρά πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους που μπορεί να φτάσει τους τρεις μήνες κινδυνεύουν οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές οργανωμένων παραλιών που δεν θα τηρήσουν τους κανόνες προστασίας έναντι του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στην πρώτη παράβαση των κανόνων, θα επιβληθεί στις επιχειρήσεις πρόστιμο ύψους από 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, το πρόστιμο τριπλασιάζεται και η λειτουργία της επιχείρησης αναστέλλεται για 90 ημέρες.
Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε τους κανόνες λειτουργίας των 515 οργανωμένων παραλιών της χώρας που ξεκινούν αύριο στις 8 π.μ. Όπως είπε, στις ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά στρέμμα.
Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών είναι τα τέσσερα μέτρα και μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών τα δύο μέτρα. Επιτρέπονται έως δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Δύο ξαπλώστρες σε διαφορετικές ομπρέλες θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 1,5 μ.
Κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ στις παραλίες λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση συσκευασμένων προϊόντων σε πακέτο take away. Η διάθεση αλκοολούχων ποτών απαγορεύεται, όπως και η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Το προσωπικό πρέπει να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες μετά κάθε πελάτη. Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με την ευθύνη του λουόμενου.

Πληροφορίες: elnews.gr

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις