ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ-ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ-ΕΚΘΕΣΗ
ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ-ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ-ΕΚΘΕΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

To πιο αυθεντικό κολτουριάκο στέκι της πόλης, είναι καλά κρυμμένο…όπως όλα τα όμορφα!

To πιο αυθεντικό κολτουριάκο στέκι της πόλης, είναι καλά κρυμμένο…όπως όλα τα όμορφα!

Newsroom

Η ομορφιά, ο πλούτος, η παιδεία, δεν είναι πράγματα που “φωνάζουν”, που φαίνονται από χιλιόμετρα και συνήθως όποιος τα έχει δεν τα αποκαλύπτει, γιατί δεν νιώθει την ανάγκη να “πουλήσει” κάτι…

Όλα τα αυθεντικά, τα ανακαλύπτεις μέσα από την σιωπή. Τα όμορφα είναι καλά κρυμμένα….

Όπως το πιο αυθεντικό, κουλτουριάρικο στέκι της πόλης….χωμένο σε ένα στενό, θαρρείς πως είναι κρυμμένο, πως είναι σε λάθος σημείο κι όμως είναι στο πιο σωστό, γιατί ξέρει την αξία του, ξέρει τι προσφέρει και το καλό, δεν είναι για όλους, αλλά γι αυτούς που μπορούν να το ανακαλύψουν, να το ξεχωρίσουν και να το αγαπήσουν!

Ο λόγος για την Χάρτα. Καμιά φορά νομίζω πως ο αδερφός μου έρχεται στον Βόλο, μόνο για να συναντήσει τον κύριο Αλέκο και να πιεί ρακί στην Χάρτα.

Ο αδερφός μου αγαπά την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Αγαπάει το καλό φαγητό και το αναγνωρίζει.

Πέρασα 4 μεσημέρια στη Χάρτα. Και ξέρεις κάτι; Μου λείπει αυτό το δροσερό, μικρό αλλά τόσο όμορφο στενάκι της Σκενδεράνη. Τα μικρά πιατάκια των μεζέδων. Δεν χρειαζόταν να ήταν μεγαλύτερα. Τόσο, όσο γιατί η νοστιμιά, δεν θέλει ποσότητα γιατί…μες στην “πολύ συνάφεια του κόσμου, στις πολλές κινήσεις και ομιλίες”, εξευτελίζεται, χάνεται!

Στη Χάρτα είναι όλα θέμα ποιότητας και αυθεντικότητας.

Ένα τόσο διαφορετικό μαγαζί, με μια δική του κουλτούρα που μέσα στη δική του μοναδικότητα σε κάνει να νιώθεις και εσένα έτσι. Μοναδικός, ξεχωριστός.

Είναι σαν “κάστα” η Χάρτα. Ανήκεις σε αυτή. Είσαι αυτή και η φιλοσοφία της.

Δύο μικρά πιάτα, μια κουζίνα σίγουρα μικρότερη από του σπιτιού σου και 4 χέρια….και καταφέρνουν να κάνουν την διαφορά στον ουρανίσκο σου, όπως δεν μπορούν να καταφέρουν να κάνουν δηθεν καταξιωμένοι σεφ σε κουζίνες πολλών τετραγωνικών!!!!

Λίγα και καλά θα βρεις στη χάρτα. Και σε προκαλώ να δοκιμάσεις ότι έχει ο κατάλογος τους, μα κυρίως να ζήσεις μακριά από την πολύ βαβούρα της πόλης, σε αυτό το στενάκι….να ζήσεις αυτή την απόλυτη ηρεμία, που την χρωματίζουν τα δυνατά αλλά κυρίως αληθινά γέλια που ακούς γύρω σου!

Και αν στην Ελλάδα του 2024, αποκαλούμε “ψυχολόγο” τον Οικονομόπουλο, εγώ έχω βρει το αγχολυτικό μου, στην Χάρτα!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις