ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιδιαίτερα εστιατόρια με γεύσεις από Λατινική Αμερική! Αξίζει να δοκιμάσεις!

Ιδιαίτερα εστιατόρια με γεύσεις από Λατινική Αμερική! Αξίζει να δοκιμάσεις!

Δώρα Μιχαήλ

Επειδή μας διαβάζουν καθημερινά πάνω από 5000 αναγνώστες από Αθήνα, αλλά επειδή ξέρουμε ότι πολλοί από εμάς τους Βολιώτες θα βρεθούν για λίγο μέσα στις γιορτές στην Αθήνα, αξίζει να σας προτείνουμε τα παρακάτω εστιατόρια!

Είναι ξεχωριστά, αφού ξεχωριστές είναι και οι γεύσεις τους!

Λατινική Αμερική έχεις πάει ποτέ;

Αν όχι, ταξίδεψε σε αυτή μέσα από την γαστρονομία τους…

Εάν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε μέχρι τη Λατινική Αμερική, ελάτε να πραγματοποιήσουμε παρέα ένα νοητό ταξίδι μέσα από τις εξαιρετικές γεύσεις των ιδιαίτερων κουζινών τους.

Πιάτα με επιλεγμένα περουβιανά υλικά, γευστικές street food προτάσεις που καταφτάνουν απευθείας από τους δρόμους της Μπογκοτά (πρωτεύουσα Κολομβίας) και του Καράκας (πρωτεύουσα Βενεζουέλας), αυθεντικές μεξικάνικες tequilerias με ενημερωμένη γκάμα από τεκίλες και άφθονη margarita, βραζιλιάνικες κρεατοφαγικές επιλογές και αυθεντική caipirinha με βραζιλιάνικο ρούμι.

ΔΕΙΤΕ αγαπημένα αθηναϊκά εστιατόρια και street food επιλογές φέρνουν τη Λατινική Αμερική στην πόλη, κι εμείς δεν χάνουμε την ευκαιρία να μυηθούμε στην εξωτική φιλοσοφία τους.

Che

Σε ένα νεοκλασικό της οδού Καραΐσκου στον Πειραιά, το Che μας υποδέχεται στο χαρούμενο σύμπαν του για να μας προσφέρει μια αυθεντική και ολοκληρωμένη λατινοαμερικάνικη εμπειρία. Μπαίνοντας στην υπέροχη αυλή του Che, θα σας προϋπαντήσει στα δεξιά μια τεράστια τοιχογραφία της Φρίντα Κάλο. Στα ενδότερα του χώρου, το σκηνικό είναι εξίσου εντυπωσιακό, με έντονα χρώματα, τραπέζια ζωγραφισμένα στο χέρι, ανεμιστήρες οροφής και πλεκτά φωτιστικά.

Όλα είναι χειροποίητα και φροντισμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Εδώ θα πραγματοποιήσετε ένα γευστικό ταξίδι στη Λατινική Αμερική μέσα από τα εξωτικά πιάτα του έμπειρου σεφ Δημήτρη Φέτση. Στα ορεκτικά tacos, enchiladas και chimichanga και στα κυρίως πολλές δημιουργικές προτάσεις, όπως μάγουλο Ιberico με παπαρδέλες σε σάλτσα κακάο, σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι με νιόκι γλυκοπατάτας και πικάνια Black Angus με θυμαρίσιες περουβιανές πατάτες ψημένες στη στάχτη. Η λίστα των κρασιών περιλαμβάνει προτάσεις από Ισπανία, Χιλή και Αργεντινή αλλά και κάποιες καλές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με τα ευφάνταστα cocktails που έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Φιλιππίδης.

Πληροφορίες

Kαραϊσκου 151, Πειραιάς, τηλ. 210 4296660, fb page: CHE Cocina y Barra Sudamericana

K for KIKU

Ανατολή και Λατινική Αμερική συναντιούνται στην κουζίνα του Κ for Kiku Ψυχικού. Δύο εντελώς διαφορετικές κουλτούρες η ιαπωνική και η περουβιανή συναντήθηκαν τον 19ο αιώνα και γέννησαν τη Nikkei κουζίνα, ένα ιδιαίτερο πάντρεμα υλικών και τεχνικών που αγαπήθηκε σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Οι εκλεκτές πρώτες ύλες πρωταγωνιστούν και επεξεργάζονται με απλές τεχνικές που όμως αναδεικνύουν τις μεστές γεύσεις των ξεχωριστών περουβιανών υλικών όπως οι ποικιλίες πιπεριάς και πατάτας που προέρχονται από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Υγιεινή και ελαφριά η κουζίνα Nikkei είναι σαφώς πιο απλή από την ιαπωνική, όμως από το μενού δεν λείπουν και κάποια πιο ιδιαίτερα πιάτα με εξεζητημένες τεχνικές. Στο χώρο του μπαρ τα sake και pisco κυριαρχούν, όπως και τα κοκτέιλ με βάση τα παραδοσιακά ποτά της Ιαπωνίας και του Περού. Οι επιλογές σε κρασιά προέρχονται από τον ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα, ενώ την κάβα συμπληρώνουν premium ποτά.

Πληροφορίες

Περικλέους 7, Ψυχικό, τηλ. 2106776759, www.kikurestaurants.com

Coyoacan Athens

Εκεί όπου κάποτε συναντούσαμε το Roots και μετέπειτα το The Sowl, επί της Ηρακλειδών στο Θησείο, σήμερα βρίσκουμε το Coyoacan Athens, με μεξικάνικο ταμπεραμέντο. Η ονομασία του οφείλεται στην μεξικάνικη πόλη όπου μεγάλωσε η φημισμένη, μεξικανή ζωγράφος Φρίντα Κάλο, την οποία συναντάμε σε μια ανατρεπτική τοιχογραφία σε έναν από τους εσωτερικούς τοίχους του μαγαζιού. Τόσο η διακόσμηση, όσο και η φιλοσοφία της κουζίνας έχουν έντονο μεξικάνικο χαρακτήρα. Στην κάβα βρίσκουμε μια ενημερωμένη γκάμα από τεκίλες, ενώ τα signature cocktails χαρακτηρίζουν την μπάρα του.

Πληροφορίες

Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ. 210 3457102, fb page: Coyoacan Athens

Amigos

Με 100% μεξικάνικο ταμπεραμέντο το bar- restaurant Amigos –σε Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη– σας ταξιδεύουν στη χώρα της τεκίλας, όχι μόνο μέσα από τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου, αλλά και από το χώρο του, με τις παραδοσιακές tequilerias και τους αληθινούς κήπους. Η tex- mex κουζίνα έχει την τιμητική της με πλούσιες και γενναίες μερίδες να σας βάζουν σε μεξικάνικο mood. Burritos, chimichangas, enchiladas, fajitas και άφθονη margarita στα σημεία αναφοράς του.

Πληροφορίες

Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9332220/ Κύπρου 65, Γλύφαδα, τηλ. 210 8983167, www.amigos.gr, fb page: Amigos All Day Mexican Restaurant Bar

lat

lat2

lat3

lat5

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις