ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Διαγωνισμός στον Βόλο! Ποίος θ αντέξει να φάει περισσότερη πίτσα;

Διαγωνισμός στον Βόλο! Ποίος θ αντέξει να φάει περισσότερη πίτσα;

Δώρα Μιχαήλ

Κάθε Τετάρτη στο Basilico, ένας περίεργος διαγωνισμός για δυνατούς παίκτες!

Το Βasilico, στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, φημίζεται για την εκπληκτική πίτσα του και κάθε Τετάρτη “παίζει” μαζί μας!

GIROPIZZA or à la carte
Ο όρος Giropizza μπορεί να σας κάνει να χαμογελάτε, αλλά στην ουσία κρύβει μια σύγκρουση Γιγάντων … Και αν νικήσεις τον πιτσαϊόλο, επιστρέφεις στο σπίτι σου έχοντας πληρώσει μόνο το 50% του συνολικού λογαριασμού σου!!! Έχεις πραγματικά το κουράγιο να ποντάρεις την τιμή σου και … το στομάχι σου;

Εάν ασκείσαι σε ομαδικό άθλημα, δεν μπορείς να χάσεις αυτή την ευκαιρία.
Το Giropizza είναι ένας αγώνας που παγιώνει την ομάδα, συσφίγγει τα αποδυτήρια … και διδάσκει ότι κερδίζουμε σαν ομάδα!

Τι είναι το Giropizza; Πώς λειτουργεί; Τι κερδίζετε;
Η ιδέα του Giropizza είναι η πρόκληση μεταξύ μιας ομάδας φίλων και του πιτσαϊόλου
Κανονικά σε μια πιτσαρία ο καθένας κάθεται στο τραπέζι και παραγγέλνει τη δική του πίτσα.

Στο πλαίσιο του Giropizza αντίθετα, σε μια ομάδα φίλων, δίνεται μια σειρά από διάφορα είδη πίτσας: καθεμία από αυτές κόβεται σε φέτες, έτσι ώστε να επιτρέπει σε κάθε συμμετέχοντα να δοκιμάζει πότε μια πίτσα και πότε μια άλλη.
Υπ’ όψιν ότι ο πιτσαϊόλος ξεφουρνίζει συνεχώς πίτσες, διαφορετικού τύπου και ποσότητας υλικών και η πρόκληση που ολόκληρη η ομάδα έχει να ξεπεράσει συνίσταται ακριβώς στο να φθάσει μέχρι το τέλος της σειράς που προτείνει ο πιτσαϊόλος. Δεν είναι απαραίτητο να φάνε όλοι ίσο αριθμό κομματιών, αντίθετα μάλιστα, η νίκη συνδέεται συχνά με την απόδοση μερικών ΄΄μονομάχων΄΄ τραπεζιού! Ωστόσο φυσικά, η ποσότητα και το είδος της πίτσας είναι συμφωνημένα πριν καθίσετε στο τραπέζι.
Αν η ομάδα φάει όλες τις ψημένες πίτσες (συμπεριλαμβάνονται κρούστες και τα διάφορα υλικά!!) τότε πληρώνει σε τιμή καταλόγου, μόνο το 50% του λογαριασμού!!!

Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή της υπαναχώρησης της ομάδας, της νίκης επομένως του πιτσαϊόλου, η ομάδα πληρώνει σε τιμές καταλόγου τον συνολικό λογαριασμό για ό,τι μέχρι τη στιγμή της απόσυρσης από τον αγώνα έχει σερβιριστεί στο τραπέζι.
Ποιες και πόσες πίτσες τρώτε;

Το Giropizza προβλέπει μια ποσότητα πίτσας κατά κεφαλή ίση με μια πίτσα και τρία τέταρτα ανά άτομο, στρογγυλοποιούμενα προς τα πάνω.
Στην πράξη, ο πιτσαϊόλος θα σερβίρει τόσες πίτσες όσες και ο αριθμός των ατόμων της ομάδας πολλαπλασιαζόμενο με 1,75 και στρογγυλοποιούμενο προς τα πάνω σε περίπτωση δεκαδικού αριθμού.

Λοιπόν, καλή όρεξη και ας νικήσει ο καλύτερος!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις