ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τα bao buns που έχουν προκαλέσει φρενίτιδα, έρχονται Βόλο, δες!

Τα bao buns που έχουν προκαλέσει φρενίτιδα, έρχονται Βόλο, δες!

Newsroom

Eπιτέλους τα bao buns έρχονται και στον Βόλο, μέσα από ένα μαγαζί που θ ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτά και όχι και με αυτά!!!!

Μμμ κάτι μας λέει ότι μας περιμένουν μεγάλαες γευστικές εκπλήξεις…

Αλήθεια εσύ ξέρεις τι είναι τα bao buns;

Πριν σου εξηγήσω αναλυτικά, θα σου πω, πως θα τα βρίσκεις σύντομα στο κέντρο της πόλης και στο αγαπημένο σου Βολονάκι!

Αν ανήκεις στο “ενημερωμένο” κοινό της urban…γευσιγνωσίας, τότε μάλλον θα έχεις προσέξει πως τους τελευταίους μήνες κάτι τρέχει στα hot εστιατόρια της χώρας. Ένα είδος sandwich έχει κάνει την εμφάνισή του και μάλιστα έχει προκαλέσει ένα mini παραλήρημα στους πανταχού foodies, που μιλούν για αυτό με διθυραμβικά σχόλια. Είναι τα ασιατικά bao buns, δηλαδή τα fluffy λευκά ψωμάκια που γεμίζονται με κάθε λογής υλικά, όπως κρέας, λαχανικά, θαλασσινά και σάλτσες, μαρμελάδες και σος, δημιουργώντας έναν απίθανο καμβά από sandwiches και burgers που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή! Τα bao buns ή baozi είναι κινέζικα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με διάφορα υλικά. Είναι σχεδόν ολοστρόγγυλα, μαγειρεύονται στον ατμό και η γέμισή τους ποικίλει, αν και η πιο κοινή είναι το χοιρινό κρέας. Κάτι αντίστοιχο σε μορφή είναι τα dumplings. Στην Κίνα τα bao buns είναι διάσημο street food, μιας και τρώγονται εύκολα στο… χέρι, ενώ αποτελούν και αναπόσπαστο κομμάτι του τυπικού κινέζικου πρωινού/brunch, δηλαδή του dim sum (ολοκληρωμένο γεύμα που περιλαμβάνει “μπουκιές” στον ατμό ή/και τηγανιτά finger food).

Ωστόσο, η δυτική κουλτούρα έχει προσαρμόσει τα bao buns σε ελαφρώς πιο εξευρωπαϊσμένα πρότυπα (αυτά γνωρίζουμε και εδώ κατά κόρον), γι’ αυτό και πλέον μιλάμε για ένα πλατύ ψωμάκι σε σχήμα που θυμίζει tacos, δηλαδή σαν αναδιπλούμενο ζυμάρι, το οποίο σερβίρουμε με εναλλακτικές γεμίσεις, όπως θα κάναμε και με τα buns (ψωμάκια) του burger.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις