ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σαββατοκύριακο πάμε Πορταριά- Μακρυνίτσα- Δείτε που πήγαμε εμείς! (ΦΩΤΟ)

Σαββατοκύριακο πάμε Πορταριά- Μακρυνίτσα- Δείτε που πήγαμε εμείς! (ΦΩΤΟ)

Newsroom

Ήρθαμε για ένα Σαββατοκύριακο από την Αθήνα στον Βόλο και είχαμε ανάγκη να έρθουμε σε επαφή με την φύση και τις ομορφιές του Πηλίου μας.

Θα σας πω ότι εγώ, όταν έμενα μόνιμα στον Βόλο, ακόμα και τις καθημερινές για καφέ και φαγητό “ψήφιζα” Πήλιο!

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, φτάσαμε και στην Πορταριά και στην Μακρυνίτσα με ασφάλεια και χωρίς καμία δυσκολία, ενώ παρατήρησα πως είχε και λιγότερη σκόνη από το κέντρο του Βόλου.

Παρκάραμε στο parking απέναντι από το Agora, στο οποίο είχαμε σκοπό να πάμε αργότερα για γλυκό και κοκτέιλ, αλλά τελικά με κέρδισε η αγάπη μου για το Αερικό, το οποίο ήθελα πολύ να δει ο άντρας μου, αφού εκεί πέρασα πολλά Σαββατοκύριακα της….εργένικης ζωής μου!

Φτάνοντας λοιπόν στην Πορταριά κατευθυνθήκαμε στο Kritsa.

Για εμένα είναι απόλυτη επιλογή, ειδικά αν έχω μαζί μου κάποιον φιλοξενούμενο από άλλη πόλη. Ήθελα ο άντρας μου να “μυρίσει” το Πήλιο, να ταξιδέψει με τις γεύσεις τους σε όλες τις ομορφιές μας και να καταλάβει, γιατί το Πήλιο αποτελεί έναν κορυφαίο προορισμό.

Α…..και να καταλάβει επίσης, πόσο τυχερός είναι που παντρεύτηκε Βολιώτισσα και θα περνάει τα χρόνια του στο Πήλιο!

Φυσικά το πρώτο πράγμα που παραγγείλαμε ήταν τις κορυφαίες πίτες τους, όπως πάντα χορταστικές και υπερπλούσιες σε υλικά. Φύλλο χειροποίητο ανοιγμένο από τους ίδιους και υλικά….από την φάρμα τους κατευθείαν στην κουζίνα τους και αμέσως μετά στο τραπέζι μας!

Αφού απολαύσαμε το εξαιρετικό μας γεύμα, φύγαμε για Αερικό, όπου ήπιαμε το καφεδάκι μας με τον άντρα μου να μου ανακοινώνει: Κάθε Σαββατόκυριακο θα το περνάμε στο Πήλιο!

Η βόλτα μας δεν τέλειωσε εκεί. Συνεχίσαμε για Μακρυνίτσα, όπου ο άντρας μου δεν σταμάτησε να ανακαλύπτει τις ομορφιές του τόπου, κάνοντας κυριολεκτικά…αναρρίχηση! (θα δείτε φώτο)

Περπατήσαμε στα σοκάκια, όπου οι επαγγελματίες που είχαν τα μαγαζιά μας καλωσόριζαν όλοι με χαμόγελο. Η φιλοξενία άλλωστε στο Πήλιο, είναι υποδειγματική.

Βγάλαμε φωτογραφίες στο συντριβάνι, ανάψαμε κεράκι στην εκκλησία της πλατείας και φωτογραφηθήκαμε στο διάσημο δέντρο της πλατείας της Μακρυνίτσας, που ξυπνά μνήμες από την κινηματογραφική ταινία που είχε γυριστεί εκεί με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Αργά το απόγευμα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Άλλοι άνθρωποι πήγαμε, άλλοι φύγαμε!

Γεμάτη χαρά, ξεγνοιασιά, ηρεμία, καθαρά μυαλά και με πολλές δυνάμεις για να συνεχίσουμε την δύσκολη εβδομάδα!

Το Πήλιο βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο και απέχει λίγες ώρες τόσο από την βόρεια, όσο και την νότια Ελλάδα! Ξέκλεψε χρόνο και χάρισε στον εαυτό σου ένα μαγικό διήμερο!

Το Πήλιο έχει βάλει τα καλά του και σε περιμένει!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις