ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μικροσκοπικά και εξωτικά στέκια που αξίζει να γνωρίζετε! (ΦΩΤΟ)

Μικροσκοπικά και εξωτικά στέκια που αξίζει να γνωρίζετε! (ΦΩΤΟ)

Newsroom

Για τους χιλιάδες αναγνώστες μας καθημερινά από την Αθήνα- Για τους Βολιώτε που πηγαίνουν συχνά στην Αθήνα!

Πραγματοποιήστε ένα νοητό ταξίδι σε μέρη μακρινά μέσα από τις ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις των στεκιών που ακολουθούν.

Μικροσκοπικά εστιατόρια που κρύβουν την μαγεία εξωτικών και άκρως νόστιμων κουζίνων ανά τον κόσμο μυούν στα μυστικά τους και δίνουν την δυνατότητα να ξεφύγετε για λίγο από τα συνηθισμένα.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Taqueria Maya

powered by Rubicon Project

Αν σας αρέσει η μεξικάνικη κουζίνα, θα γίνει σίγουρα στέκι σας ενώ βολτάρετε στο κέντρο και πιο συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Πετράκη. Η Taqueria Maya δημιουργήθηκε για να προσφέρει φρέσκο, καθημερινό φαγητό που κάποιος μπορεί να βρεί στους δρόμους της Λατινικής Αμερικής.

Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρώτη ύλη, σερβίρει χειροποίητες και ολόφρεσκες tortillas, burritos, tacos, quesadillas, burrito bowls, nachos και σαλάτες, ενώ ο κατάλογος διαθέτει και επιλογές για χορτοφάγους. Συνοδέψτε το φαγητό σας με μία παγωμένη μαργαρίτα.

Los Loros

Από τους δρόμους της Μπογκοτά και του Καράκας, στην καρδιά της Αθήνας (Ξενοφώντος 14 & Νίκης) μπορείτε να δοκιμάσετε γευστικές προτάσεις στο πόδι εμπνευσμένες από την street food σκηνή της Κολομβίας και της Βενεζουέλας.

Με λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο, λοιπόν, οι σούπες του Los Loros εντυπωσιάζουν και με το παραπάνω, όπως η Sancocho, μια παραδοσιακή σούπα των κουζινών της Λατινικής Αμερικής με μεγάλα κομμάτια κρέατος και διάφορες ρίζες λαχανικών.

Blue Bamboo

Μια εξωτική γωνιά σας περιμένει στα Άνω Πετράλωνα, που δεν είναι άλλη από το μικροσκοπικό Blue Bamboo (Κυδαντιδών 24). Η Ταϊλανδή σεφ δημιουργεί στην ανοιχτή κουζίνα λαχταριστά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας, τα οποία σερβίρονται με value for money φιλοσοφία γι’ αυτό που προσφέρει στα λίγα τραπέζια του.

Οι απλές στην παρασκευή, αλλά γευστικές και άκρως ενδιαφέρουσες γεύσεις του θα σας κάνουν να το μετατρέψετε σε στέκι σας κάθε φορά που η όρεξή σας τραβάει εξωτικά πιάτα.

Sushimou

Το μικροσκοπικό Sushimou στην Πλάκα (Σκούφου 6), σερβίρει σούσι με ιαπωνικές καταβολές μόνο, καθώς ο ιδιοκτήτης του ταξίδεψε μέχρι την Ιαπωνία για να μάθει την τεχνική του σούσιαπό τους ειδικούς.

Το μενού βασίζεται σε ελληνικά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά ημέρας, ενώ συνοδεύεται ιδανικά από ιαπωνικό ουίσκι. Ο χώρος είναι λιτός και απέριττος και διαθέτει μία μπάρα με μετρημένα σκαμπό ολόγυρά του. Για να βρείτε να καθίσετε, καλό είναι να κάνετε κράτηση.

Tuk Tuk

Αυθεντικές ταϊλανδέζικες γεύσεις, μυούν στη street food φιλοσοφία της Ταϊλάνδης, σε αυτό το μικροσκοπικό στέκι στο Κουκάκι (Βεΐκου 40). Διαθέτει λιγοστές θέσεις, τόσο στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα, όσο και στα ψηλά stands κατά μήκος του διαδρόμου, γι’ αυτό και θα το βρείτε συνεχώς γεμάτο.

Ρετρό σκηνικό με ροζ τοίχους και χαρακτηριστικά, αυθεντικά, ασιατικά διακοσμητικά. Δοκιμάστε σπρινγκ ρολς, ντάμπλινγκς και γουόν τον, καθώς και τα περίφημα aahaan jaan diaw, το «πιάτο του εργαζόμενου», που το καθένα από αυτά αποτελεί και ολόκληρο γεύμα μόνο του.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις