Ήταν 1968 και κοντεύει 2024 και “ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ” που τόσο αγαπήσαμε, με κάποιο τρόπο είναι ακόμα εδώ. Ζουν μέσα από τις συνταγές τους, μέσα από το όραμα τους, από την δική τους δημιουργία και από την συνέχεια που δίνει ο Σπύρος καθημερινά, μέσα από τις γλυκές και αλμυρές δημιουργίες του Φούρνου “ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ 1968” στην Κουντουριώτου 83.
Στην ιστορία έχουν μείνει ως τα δύο δίδυμα αδέρφια που κατάφεραν να δημιουργούν ουρές μέχρι το πεζοδρόμιο για το ψωμί τους και τα αρτοσκευάσματά τους.
Συνέχισε ο γιος τους ενός, που για ένα διάστημα όμως αποφάσισε να πάρει απόσταση και επέστρεψε ξανά στην οικογενειακή παράδοση, δίνοντας έναν νέο αέρα στον ιστορικό φούρνο, μέσα στον οποίον μεγάλωσε και έμαθε την τέχνη της αρτοποιίας.
Ο Σπύρος και η σύζυγος του η Ντορίτα, με βάση όλες τις αγαπημένες παλιές συνταγές και βάζοντας μέσα και τις δικές του σύγχρονες πινελιές, ανακαίνισαν τον φούρνο, έμειναν σταθεροί στις αρχές και τις αξίες των δίδυμων αδερφών και με πολύ σεβασμό και αγάπη συνεχίζουν, χαρίζοντας μας πραγματικά νόστιμο ψωμί και αρτοσκευάσματα, όλα μα όλα χειροποίητα, φτιαγμένα στο δικό τους εργαστήριο, με πολύ αγάπη και μεράκι.
Είμαι σίγουρη πως θείος και μπαμπάς, θα είναι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι εκεί που βρίσκονται και κυρίως χαρούμενη είναι όλη η γειτονιά που επιτέλους τρώει ξανά αυθεντικό ψωμάκι και έχει για τα παιδιά και τα εγγόνια φρέσκα βουτήματα, κουλούρια και όχι μόνο….
Αν δεν δοκιμάσεις το ξινό τους προζύμι, να ξέρεις, ότι δεν θα ξέρεις τι σημαίνει καλό προζύμι, θα νομίζεις ότι ξέρεις….δεν έχεις φάει καλύτερο!
Δοκιμάστε επίσης οπωσδήποτε, τα βουτήματα κανέλας και τα κουλουράκια λαδιού!!!!!
Σε κάθε μπουκιά γεύεσαι την αυθεντικότητα του χειροποιήτου!
Καλές δουλειές παιδιά, σας αξίζουν τα καλύτερα!