Πάνε σχεδόν δύο χρόνια, που η Θεανώ Βεκιάρογλου μια ζαχαροπλαστής με όραμα, επιμονή, υπομονή και μπόλικο ρομαντισμό, που δεν κατάφερε να χάσει μπρος σε κάθε δυσκολία που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, μοιράστηκε μαζί μου την ιδέα της για ένα ghost ζαχαροπλαστείο, στο οποίο θα είναι ελεύθερη να δημιουργεί ξεχωριστές γεύσεις, όπως ακριβώς τις ονειρεύεται, κυρίως όμως με τα υλικά άριστης ποιότητας που επιθυμεί.
Η αλήθεια είναι ότι στη πορεία τους οι άνθρωποι που εργάζονται σε κουζίνες και εργαστήρια, πολλές φορές αναγκάζονται να προσαρμοστούν σε κωδικούς γλυκών και κυρίως σε ποιότητες υλικών που δεν επιθυμούν. Όποιος αγαπάει βαθιά και αληθινά αυτή τη δουλειά, πάντα ονειρεύεται τον εαυτό του κλεισμένο σε ένα εργαστήριο, να δημιουργεί με τα υλικά που θέλει, ότι φαντάζεται και κάνει την δημιουργικότητα του να τρέχει με χίλια και την φαντασία του να καλπάζει.
Μετά από πολλά σεμινάρια, πολύ σκέψη, αρκετή δουλειά σε Βόλο, άλλες πόλεις και νησιά, δίπλα σε καταξιωμένους pastry chef, η Θεανώ κάνει το όνειρο της πραγματικότητα.
Και το όνομα αυτού; Nano!
Τι σημαίνει όμως ζαχαροπλαστείο “φάντασμα”; Χωρίς να σε κουράσω, σημαίνει ζαχαροπλαστείο χωρίς βιτρίνα. Πρόκειται ουσιαστικά για εργαστήριο που θα δημιουργεί γλυκά για ειδικές περιστάσεις, σημαντικές στιγμές σας, επιχειρήσεις, γιορτές και όχι μόνο, μετά από παραγγελία.
Ωστόσο, η Θεανώ είναι όλο εκπλήξεις, σίγουρα δεν θα μας αφήσει χωρίς γλυκό….γι αυτό περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα και θα επιστρέψουμε με διευνκρινήσεις!