ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άνοιξε το πρώτο Farm Restaurant στα μέρη μας με τον δικό του λαχανόκηπο!

Άνοιξε το πρώτο Farm Restaurant στα μέρη μας με τον δικό του λαχανόκηπο!

Newsroom

Μια ωραία είδηση για όλους εμάς τους Θεσσαλούς!!!

Άντε και στην Μαγνησία….

Η διεθνής τάση των farm restaurants έφτασε πλέον και στη Λάρισα μέσα από την κουζίνα του εστιατορίου “Βασιλικός Κουζίνα Γκρέκα” που άνοιξε πρόσφατα στην πλατεία της Νεάπολης και φέρνει ένα νόστιμο ρομαντισμό στο καθημερινό μας πιάτο δίνοντας άλλη διάσταση στη γεύση.

Ο «Βασιλικός» είναι το πρώτο εστιατόριο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας που διαθέτει τον δικό του βιολογικό λαχανόκηπο προς αποκλειστική χρήση της κουζίνας του. Ο λαχανόκηπος βρίσκεται στο Κατωχώρι Φαρσάλων σε έκταση ενός στρέμματος και δημιουργήθηκε πάνω στην εμπειρία του παραδοσιακού ελληνικού μπαχτσέ που περιλαμβάνει εποχιακά λαχανικά, σαλάτες και μυρωδικά.

Ομολογουμένως, μία από τις μεγαλύτερες πολυτέλειες που μπορεί να απολαύσει ο δυτικός άνθρωπος στον 21ο αιώνα είναι να φάει σε εστιατόριο μελιτζάνες, ντομάτες ή πιπεριές που έχουν κοπεί­ λίγο νωρίτερα από τον λαχανόκηπο. Το μονόπλευρο και πομπώδες γαστρονομικό lifestyle θεωρείται πλέον ξεπερασμένο και πολλοί κορυφαίοι σεφ του πλανήτη κηρύσσουν την επιστροφή στη φυσικότητα και τη νοστιμιά της.

«Κάτι που απέχει μόλις μερικά λεπτά από το χώρο όπου μαγειρεύεις βοηθά στο να διατηρηθούν η φρεσκάδα, τα αρώματα και η γεύση σε κάθε υλικό που χρησιμοποιείς» μας λέει ο Βασίλης Βολιοτόπουλος, σεφ του “Βασιλικός Κουζίνα Γκρέκα”. «Εδώ και κάποια χρόνια αποφασίσαμε με την οικογένεια μου να μεταφέρουμε τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων από το μποστάνι στο κήπο του σπιτιού μας στα εστιατόριά μας. Η γιαγιά μου και η μητέρα μου έβγαιναν κάθε πρωί στην αυλή και έκοβαν τα λαχανικά και τα μυρωδικά που χρειαζόταν για να μαγειρέψουν. Θέλαμε να ξαναζήσουμε αυτή την εμπειρία και να τη μεταφέρουμε στους πελάτες μας μέσα από τα πιάτα μας».

Η «φυσική κουζίνα» γίνεται ανερχόμενο κύμα και η ποιότητα, η εκφραστική γεύση, η φρεσκάδα και η ποικιλία των πρώτων υλών αποκτούν τεράστια βαρύτητα, η οποία μεταφράζεται σε ιδιόκτητες φάρμες που τροφοδοτούν τα εστιατόρια με τα καλούδια τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο «Βασιλικός», το πρώτο Farm restaurant στη Λάρισα, φέρνει το μποστάνι στο πιάτο σου!
Ο «Βασιλικός», το πρώτο Farm restaurant στη Λάρισα, φέρνει το μποστάνι στο πιάτο σου!
Ο «Βασιλικός», το πρώτο Farm restaurant στη Λάρισα, φέρνει το μποστάνι στο πιάτο σου!

Ο λαχανόκηπος του εστιατορίου αποτελεί πλέον ιδεολογικο-γαστρονομική στάση ζωής.

«Τα farm restaurants ή farm to table εστιατόρια, όπως λέγονται, είναι σίγουρα μια τάση που εξαπλώνεται» εξηγεί στο onlarissa.gr o σεφ Βολιοτόπουλος. «Η καλή πρώτη ύλη αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα και κάνει πολλές φορές τη διαφορά, ακόμα και σε σχέση με κάποια τεχνική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η φιλοσοφία μου γενικότερα είναι κοντά στην άποψη πως είμαστε ό,τι τρώμε, οπότε εδώ μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος για την ποιότητα και την προέλευση όσων υπάρχουν στο πιάτο του».

Ο «Βασιλικός», το πρώτο Farm restaurant στη Λάρισα, φέρνει το μποστάνι στο πιάτο σου!
Ο «Βασιλικός», το πρώτο Farm restaurant στη Λάρισα, φέρνει το μποστάνι στο πιάτο σου!

«Η “φυσική κουζίνα” είναι όμως κάτι περισσότερο από γαστρονομική μόδα» επισημαίνει ο σεφ του «Βασιλικού» αναφερόμενος στη στρατηγική Farm to Fork  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που όπως μας εξήγησε, ανακοινώθηκε στις 20/5/2020 αποτελώντας την καρδιά της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. «Η στρατηγική Farm to Fork  στοχεύει στην βιωσιμότητα των τροφίμων και την ασφάλεια μεταξύ των ευρωπαϊκών πληθυσμών στο ευρύτερο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος. Η Πανδημία του Covid 19 δε, λειτούργησε ως επιταχυντικός παράγοντας για την ΕΚ να προετοιμάσει και να παρουσιάσει τη στρατηγική της».

Μπορείτε να βλέπετε καθημερινά το μενού του «Βασιλικού» ερχόμενοι στο χώρο του για take away, στην οδό Καραολή – Δημητρίου 12, στην πλατεία της Νεάπολης, ή να έρθει εκείνος στο χώρο σας μέσω της εφαρμογής του efood, ή τηλεφωνώντας στο 2410613150. Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Οnlarissa

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις