ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Zacharias Crafts: Χειροποίητα προϊόντα μεταξοτυπίας!!!

Zacharias Crafts: Χειροποίητα προϊόντα μεταξοτυπίας!!!

Δώρα Μιχαήλ

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα του Ζαχαρία του ζήτησε να ζωγραφίσει μερικά τουριστικά μπλουζάκια για το μαγαζί της στην Κρήτη. Ο Ζαχαρίας Πετράκης, co-founder της Zacharias Crafts, μίλησε στο epixeiro.gr.

Ο Ζαχαρίας Πετράκης γεννήθηκε στην Κρήτη και χρειάστηκε να ταξιδέψει πάρα πολύ μακριά για να βρει και να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Στα πρώτα του βήματα άφησε την Κρήτη και μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει καλές τέχνες. Στην συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα όπου δεν βρήκε αυτό που ήθελε και τελικά αναζήτησε το όνειρό του στην Μαδρίτη. Εκεί γνώρισε τον Alexandro Hernandez, ο οποίος γεννήθηκε στην Σεβίλλη σε μία οικογένεια 6 παιδιών και μετακόμισε επίσης στην Μαδρίτη για να σπουδάσει graphic designs ενώ εργάστηκε επίσης και στον χώρο του advertising. Μαζί εργάζονται στην πετυχημένη εταιρεία Zacharias Crafts.

Παράθεση – epixeiro.gr
Μετά από 5 χρόνια δουλειάς και εξέλιξης, βλέπουμε ότι και οι Έλληνες καταναλωτές αναγνωρίζουν και στηρίζουν την δουλειά μας
H Zacharias Crafts είναι μία ομάδα καλλιτεχνών αποτελούμενη από έναν Ισπανό art director και έναν Έλληνα εικαστικό. Έχουν από κοινού ένα εργαστήριο όπου σχεδιάζουν και κατασκευάζουν χειροποίητα προϊόντα μεταξοτυπίας με σχέδια εμπνευσμένα από την ιστορία της τέχνης, από αρχαία και σύγχρονα αριστουργήματα και από την αντανάκλαση τους στο σήμερα. Τα προϊόντα καλύπτουν τις ανάγκες τις αγοράς μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, εξειδικευμένων καταστημάτων και βιβλιοπωλείων. Η προσπάθειά τους ξεκίνησε στη Μαδρίτη το 2012, ζωγραφίζοντας στο χέρι t-shirts εμπνευσμένα από την τέχνη του 20ού αιώνα ενώ από το 2013 σχεδιάζουν καταλόγους που καλύπτουν το κομμάτι της ιστορίας της τέχνης από τον κυκλαδικό πολιτισμό μέχρι και την κλασική Ελλάδα.

Zacharias Crafts: Χειροποίητα προϊόντα μεταξοτυπίας
Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από την ίδρυση της εταιρείας;

«Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που θα απευθύνεται στον τουρισμό μέσα από χρηστικά αντικείμενα και αναμνηστικά σουβενίρ. Όταν πρωτοξεκινήσαμε νιώθαμε ότι υπήρχε ένα κενό στην συγκεκριμένη αγορά της Ελλάδας. Η πλειοψηφία των τουριστικών μαγαζιών έχει χαμηλής ποιότητας αντικείμενα με δυσανάλογες ως προς την ποιότητα τιμές».

Οι δυο τους αποτελούν μέρος μίας αλλαγής του σκηνικού, με νέους σχεδιαστές που πειραματίζονται αλλά και μία νέα γενιά ποιοτικών μαγαζιών που προωθούν την εγχώρια παραγωγή.

Ο Ζαχαρίας Πετράκης δήλωσε σχετικά: «Μετά από 5 χρόνια δουλειάς και εξέλιξης, βλέπουμε ότι και οι Έλληνες καταναλωτές αναγνωρίζουν και στηρίζουν την δουλειά μας. Έχουμε αναπτύξει πολύ σημαντικές συνεργασίες με χώρους και καταστήματα που απευθύνονται αποκλειστικά στο ελληνικό κοινό, και αυτό είναι μια ευχάριστη έκπληξη που δεν υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό μας.

Το 2017 συμμετείχαμε στην έκθεση Greek Brand New στην Αθήνα όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσουμε συνεργασία με τρεις χώρες του εξωτερικού. Ο επόμενος στόχος μας είναι η δημιουργία ενός καινούργιου καταλόγου με σχέδια εμπνευσμένα από την ευρωπαϊκή τέχνη, για να λάβουμε μέρος σε εμπορικές εκθέσεις εκτός Ελλάδας με την ελπίδα να ανοίξουμε καινούργιες πόρτες στην ευρωπαϊκή αγορά».

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις