ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Tο FARINE είναι και θα είναι ένα, τα farin-ακια πολλά!!!

Tο FARINE είναι και θα είναι ένα, τα farin-ακια πολλά!!!

Newsroom

Farine!

Αναμφισβήτητα η πιο πετυχημένη επιχείρηση της πόλης μας τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε μέσα στην καρδιά της κρίσης και συνέχισε μέσα σε αυτή να επεκτείνεται, δίνοντας θέσεις εργασίας σε δεκάδες Βολιώτες και κατ επέκταση σε δεκάδες οικογένειες!

Πέτυχε. Σ αρέσει, δεν σ αρέσει, πέτυχε!

Αναρωτήθηκες ποτέ το γιατί;

Έχω γράψει πάρα πολλές φορές ότι οι επιχειρήσεις δεν είναι τίποτα άλλο από τους ανθρώπους τους! Έχω γράψει ακόμα περισσότερες φορές ότι ένα brand χωρίς προσωπικότητα, είναι άνθρωπος χωρίς ταυτότητα!

Πέτυχε γιατί πρωτοτύπησε. Πέτυχε γιατί έκανε ότι δεν έκανε κανένας άλλος. Πέτυχε από ένα συνονθύλευμα μοναδικών ιδεών….δικών τους ιδεών. Το φαντάστηκαν, το ονειρεύτηκαν, το φαντασιώθηκαν και του έδωσαν σάρκα και οστά. Του έδωσαν στοιχεία της προσωπικότητάς τους, που ταυτόχρονα είναι και στοιχεία της επαγγελματικής του ταυτότητας!

Δεν ακολούθησαν κανέναν. Δημιούργησαν τον δικό τους δρόμο και δεν γύρισαν στιγμή να κοιτάξουν πίσω, δεξιά και αριστερά. Δεν αντέγραψαν, αλλά αντιγράφονται τόσα χρόνια τώρα ασταμάτητα και απροκάλυπτα.

Δεν πολέμησαν κανέναν, αλλά πολεμήθηκαν λυσσαλέα!

Και αυτός ο πόλεμος, στην αρχή ειδικά, πήρε σβάρνα και εμένα….με απειλητικά τηλέφωνα και όχι μόνο, επειδή έλεγα τι; Το αυτονόητο!

Το πασιφανές! Ότι έφτιαξαν ένα μαγαζί κόσμημα. Και εγώ ας πούμε ότι έκανα λάθος. Έλα όμως που λίγους μήνες μετά ειδική επιτροπή τους έδωσε βραβείο ακριβώς γι αυτό που εγώ έγραφα, αλλά ταυτόχρονα όλοι οι μη εμπαθείς επίσης έβλεπαν!

Η καινοτομία, η πρωτοπορία, η φαντασία, το να θες να είσαι ξεχωριστός, να προσθέτεις με το επιχειρηματικό σου δημιούργημα, να κοιτάς μόνο που θες εσύ να πας, σε ποιο σημείο είσαι εσύ, χωρίς ν ασχολείσαι με κανέναν….είναι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, μαζί με τόσα άλλα, που εξασφαλίζουν την επιτυχία!!!!

Μια επιχείρηση, όπως προανέφερα παραπάνω, είναι οι άνθρωποι της. Ακούγοντας λοιπόν τ όνομα Farine, αντιλαμβάνεσαι ποιος είναι ο Χρήστος και ο Λεωνίδας Κίτσιος. Είναι το Farine, κομμάτι της προσωπικότητάς τους, αποτύπωση του τρόπου που σκέφτονται και λειτουργούν!

Στο Farine και το έχω πει δεκάδες φορές δημόσια, όπως και σε πολλούς ανταγωνιστές του σε προσωπικές συζητήσεις, χρωστάμε το γεγονός ότι ανέβηκε ο πήχης στις εφάμιλλες επιχείρησης της πόλης μας!

Επιτέλους ήρθε ένα Farine, για να θυμίσει σε κάποιους πως δεν μπορεί 40 χρόνια να είναι οι ίδιοι. Ότι δεν μπορεί μόνο να παίρνουν από τους πελάτες τους, αλλά και να δίνουν!

Οι ανακαινίσεις στους Φούρνους πήραν φωτιά, ενώ όσοι άνοιξαν έδωσαν μεγάλη βάση στην εικόνα τους!

Με μεγάλη μου λύπη όλα αυτά τα χρόνια, έβλεπα στοιχεία του Farine, από το design μέχρι τους κωδικούς των προϊόντων του ν αντιγράφονται!

Προβληματιζόμουν και στεναχωριόμουν πολύ!

Αναρωτιόμουν, μα καμία φαντασία; Ανοίγεις ένα μαγαζί χωρίς την δική σου σφραγίδα; Ποιός είσαι;;;;;; Γιατί να σ επιλέξω;

Τώρα όμως, μπήκα στη διαδικασία να γράψω, γιατί θύμωσα. Θύμωσα πολύ!

Περνώντας χθες από κεντρικό δρόμο της πόλης, είδα ένα μαγαζί στ οποίο εκτελούνταν εργασίες. Ήμουν βέβαιη πως ο Λεωνίδας και ο Χρήστος Κίτσιος ετοιμάζουν ακόμα ένα….Farine!

Ήμουν έτοιμη να τηλεφωνήσω για να μάθω περισσότερα ώστε να γράψω θέμα, μέχρι που αντιλήφθηκα πως απλά, μια άλλη επιχείρηση αποφάσισε όχι απλά ν αντιγράψει στοιχεία του Farine, που πλέον το έχω συνηθίσει, αλλά να δημιουργήσει ένα…καρμπόν Farin!

Δεν μιλάμε πια για μηδενική επιχειρηματική φαντασία και όραμα. Δεν μιλάμε πια για κρίση ιδεών, αλλά για κάτι πολύ σοβαρότερο. Κρίση ήθους και αξιών!

Γιατί είναι θέμα αξιοπρέπειας και περηφάνειας….να μην αντιγράφεις!!!!

Απορώ ειλικρινά, με την ψυχραιμία της οικογένειας Κίτσιου.

Δεν είναι απλά κλοπή ή αντιγραφή ιδεών, είναι η ψυχή τους, κομμάτια της ψυχής τους, των δικών τους ονείρων….που κάποιοι άλλοι τα καπηλεύονται!

Φιλικά, με πολλή αγάπη γι αυτόν τον τόπο, αγάπη που την έχω αποδείξει βάζοντας το χέρι στην τσέπη μου για να κάνω πράγματα γι αυτή την πόλη, θα σας πω ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…..αντιληφθείτε το, το FARINE είναι ένα, τα Farin-ακια πολλά!

Αντιγράφετε μια πετυχημένη συνταγή. Κανείς δεν σας είπε όμως ότι τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει, αυτός που ανακατεύει την κουτάλα;

Και αυτός, το έχει αποδείξει, έχει προσωπικότητα!!! Ήταν, είναι και θα είναι μπροστά!

Ένα brand λοιπόν με προσωπικότητα, δεν πρόκειται να καταφέρει πετυχημένα να το αντιγράψει κανείς!

Μοιάζει η εικόνα, όχι η ουσία. Μοιάζει οπτικά με το Farine, αλλά δεν θα γίνει ποτέ Farine….

Τι πρέπει να κάνετε; Να δώσετε δικά σας στοιχεία στην επιχείρηση σας. Να κάνετε αυτό που δεν έχουν κάνει άλλοι…. Ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός, αυτή η μοναδικότητα είναι και το όπλο κάθε επιχειρηματία, που όταν το καταλάβει, έχει πάρει τον ίσιο δρόμο της επιτυχίας!

Μέσα στα τελευταία 4 χρόνια βλέπω επιχειρήσεις “μανιτάρια”….μόνο πρόσφατα είδα κάτι διαφορετικό στην πόλη και θα το αναφέρω.

Πρόκειται για την επιχείρηση της οικογένειας Πιλάτου, στην Δημητριάδος 186. Έφτιαξαν τα παιδιά και προς τιμήν τους ,ένα μαγαζί που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Δεν έχω δοκιμάσει τα γλυκά τους, δεν γνωρίζω τους ίδιους, ωστόσο τους χειροκροτώ και τους συγχαίρω!

Γράφω, γράφω και προσπαθώ ψύχραιμα να σας πω όσα νιώθω και όσα σκέφτομαι. Και πάλι δεν μπορώ, δεν θέλω να πω περισσότερα.

Μείνετε σε αυτό. To Farine είναι μόνο ένα και σαν αυτό άλλο κανένα!

Και αν θες ν αντιγράψεις κάτι, πιστεύοντας πως έτσι θα πετύχεις, αντέγραψε την “στρατηγική” τους! Γίνε και εσύ μοναδικός. Κάποιος που θα έρθει για να κάνει κάτι που δεν το έχουμε δει ξανά, διαφορετικά, δεν θα έχεις μέλλον και σίγουρα δεν θα έχεις κέρδος!

Ελπίζω το μήνυμα, για το καλό όλων μας και κυρίως της πόλης μας να ελήφθη!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις