Γιορτή ψωμιού διοργανώνεται από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στην παραλία του Βόλου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Στόχος της διοργάνωσης, που φιλοξενείται για δεύτερη χρονιά στην παραλία του Βόλου, είναι η προώθηση του ψωμιού, που παρασκευάζεται και ψήνεται στον φούρνο της γειτονιάς και αποτελεί θεμελιώδη διατροφική αξία στο καθημερινό τραπέζι.
Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει βιωματικό εργαστήρι άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων, δρώμενα για τα παιδιά και ομαδικές επισκέψεις σχολείων. Για τη διοργάνωση των παραπάνω δράσεων συνεργάστηκαν οι μύλοι Λούλη, ο Σύλλογος Αρτοποιών, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Δήμος Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τοπικές επιχειρήσεις.
Το ωράριο προσέλευσης του κοινού στις παραπάνω δράσεις είναι από Τετάρτη 10 έως και Κυριακή 14 Οκτωβρίου 09.00 έως 13.00 και 18.00 έως 21.00.