ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

“Ελληνική Ζύμη”: Το 2018 εξαγωγές σε Αραβία, Αυστραλία και ΗΠΑ!

“Ελληνική Ζύμη”: Το 2018 εξαγωγές σε Αραβία, Αυστραλία και ΗΠΑ!

Δώρα Μιχαήλ

Σειρά επενδύσεων υλοποιεί η εταιρία η Μ. Αραμπατζής ΑΒΕΕ- «Ελληνική Ζύμη» με στόχο την αύξηση της παραγωγής και τη στήριξη της εξαγωγικής της δραστηριότητας, ειδικά σε νέες αγορές όπως οι ΗΠΑ. Έτσι ολοκλήρωσε και έθεσε σε λειτουργία την τρίτη στη σειρά παραγωγή της μονάδα στη Θεσσαλονίκη (Σίνδος). Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ ενώ για το 2018 άλλα 5 εκατ. ευρώ αναμένεται να επενδυθούν σε μηχανολογικό εξοπλισμό και κτηριακές εγκαταστάσεις.
Συνολικά σήμερα και έχοντας ολοκληρώσει και την τρίτη μονάδα, διαθέτει εγκαταστάσεις 41.420 τ.μ., εκ των οποίων ο στεγασμένος χώρος ανέρχεται 25.500 τ.μ.
«Ολοκληρώσαμε την τρίτη μονάδα παραγωγής προιόντων ζύμης , μια επένδυση της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ, στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη», είπε ο κ. Μ. Αραμπατζής στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής περιήγησης στην εταιρεία, σημειώνοντας πως «η επιχείρηση έχει σήμερα 24 λειτουργικές γραμμές , διαθέτοντας παραγωγικές και λοιπές εγκαταστάσεις συνολικής στεγασμένης επιφάνειας 25.500 τ.μ., σε ιδιόκτητους χώρους 41.420 τ.μ.»
«Με τη συγκεκριμένη επένδυση η βιομηχανία προϊόντων ζύμης ανεβάζει σε 80 εκατ. ευρώ περίπου τον ετήσιο κύκλο εργασιών της, έναντι 67,2 εκατ. περίπου ευρώ που ήταν το 2016 και 72 εκατ. ευρώ που προβλέπεται ότι θα ανέλθει το 2017» σημείωσε ο οικονομικός διευθυντής Δημήτρης Γιαλαμίδης εκτιμώντας ότι τα κέρδη EBITDA θα ανέβουν στα 11,5 εκατ. ευρώ το 2017, έναντι 9,637 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη να αυξάνονται επίσης σε 9,9 εκατ. ευρώ, έναντι 8,258 εκατ. ευρώ του 2016, ενώ παρουσιάζει μηδενικό δανεισμό.
Αξίζει να σημειωθεί η εταιρία εξάγει προϊόντα σε περίπου 40 χώρες. Έχει, δε, ισχυρή παρουσία στη Γερμανία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τις εξαγωγές της -σε ανοδική τροχιά- να αντιστοιχούν πλέον σε ποσοστό 30% επί του τζίρου της.
Στην τόνωση της εξωστρέφειας της εταιρίας έχει συμβάλλει σημαντικά η συνεργασία της με τη Lidl, που ξεκίνησε το 2004. Το brand name Καρδίς, που παράγει η εταιρία Μ. Αραμπατζής ΑΒΕΕ- «Ελληνική Ζύμη», διαθέτει 39 κωδικούς οι οποίοι διατίθενται σε όλα τα καταστήματα της Lidl σε Ελλάδα και Κύπρο. Ενώ 17 διεθνείς κωδικοί με τις προδιαγραφές της Lidl και τα brand ERIDANOUS, TOPPO, CULINEA διατίθενται στις αγορές του εξωτερικού. Ειδικότερα φέτος ξεκίνησε με τις ΗΠΑ, μετά τα επιτυχημένα ανοίγματα στην Αραβική χερσόνησο και την Αυστραλία , διευκρινίζοντας το πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση των τοπικών κοινωνιών στις νέες γεύσεις που έρχονται από την Ελλάδα.
Όπως αναφέρεται από τα στελέχη της εταιρίας η «Ελληνική Ζύμη εφαρμόζει ένα Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας των προϊόντων που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να οδηγεί την εταιρία στη συνεχή βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας της, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της σχετικής Νομοθεσίας, των ενδιαφερομένων μερών και την ασφάλεια των προϊόντων. Το σύστημα Ποιότητας & Ασφάλειας των προϊόντων της εταιρίας πιστοποιείται σύμφωνα με τα πρότυπα: BS ΕΝ ISO 9001:2008, BS ΕΝ ISO 22000:2005, ΙFS International Food Standard Issue 6: April 2014 (Higher Level). Στόχος της εταιρείας είναι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, με τις τεχνικές προδιαγραφές που έχουν καθοριστεί από την εταιρία και με την διασφάλιση ότι είναι ασφαλή και υγιεινά για τον καταναλωτή. Παράγει συνολικά 550 κωδικούς προϊόντων εστιάζοντας κυρίως στον τομέα του food service.
Να σημειωθεί πως η εταιρία ιδρύθηκε από τον κ. Αραμπατζή το 2001, ενώ παλαιότερα το 1980 είχε ιδρύσει και κατείχε για πολλά χρόνια την εταιρεία «Μακεδονική Σφολιάτα», η οποία στη συνέχεια πωλήθηκε στη «Δέλτα». Από το 2007 το 49% της «Ελληνική Ζύμη» κατέχει η Vivartia, μέσω της εταιρείας Μπάρμπα Στάθης, παράγοντας ζύμη σφολιάτας, πίτες, κρουασάν, μπουγάτσες, ντόνατς, πίτσες και άλλα συναφή προϊόντα, αποτελώντας μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις