Συνεχίζονται οι προσπάθειες στο νησί της Σκοπέλου για να χαρακτηριστεί το σκοπελίτικο δαμάσκηνο ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, καθώς το προϊόν κάθε χρόνο κερδίζει έδαφος στην ελληνική και διεθνή αγορά.
Σε πρόσφατο διεθνές συνέδριο, το πρώτο και μοναδικό για όλη την Ελλάδα που έγινε στο νησί για την καλλιέργεια και την χρήση των προϊόντων της δαμασκηνιάς, σύμφωνα με τον καθηγητή Δενδροκομίας, δρ. Αλέξανδρο Παπαχατζή, επιτεύχθηκε η προβολή ενός ελληνικού προϊόντος που έχει ιστορία και ανεδείχθη η υπεροχή της ποιότητάς του, όπως αυτή διαπιστώθηκε και από τους συνέδρους κατά την τεχνική επίσκεψη σε δαμασκηνεώνες, που συνέπεσε με την εποχή της συγκομιδής και της μεταποίησης.
Το αποξηραμένο δαμάσκηνο Σκοπέλου έχει προοπτικές και μπορεί να ενισχύσει σθεναρά την τοπική οικονομία, αφού η απόδοση του είναι 1,5 τόνος/στρ και η χονδρική τιμή πώλησης 10-13 ευρώ/κιλό.